طرز تهیه فرنی مجلسی مناسب سفره های افطار و ماه رمضان
به گزارش دوست بلاگ، فرنی یک دسر ساده و خوشمزه است که از ترکیب نشاسته و شیر به دست می آید این دسر در کنار شله زرد از جمله دسر هایی است که در سفره افطار بیشتر ایرانی دیده می گردد. بیشترا با طرز تهیه این دسر آشنایی دارید و حداقل یک بار تجربه درست کردن آن را دارید این دسر برای ماه مبارک رمضان بسیار مناسب است و می توانید آن را به صورت سرد یا گرم سرو کنید.
فرنی به عنوان غذای کمکی کودک هم استفاده می گردد. فرنی را می توانید هم با آرد برنج هم با استفاده از نشاسته آماده کنید برای شیرین شدن این دسر خوشمزه می توانید به جای شکر از مربا یا شیره انگور بهره ببرید.
مواد اولیه لازم برای تهیه فرنی برای 4 نفر
شیر 4 پیمانه
شکر 6 تا 8 قاشق سوپخوری
نشاسته گل 4 قاشق سوپخوری
چوب دارچین 2 تکه
هل 2 عدد
گلاب 2 قاشق سوپخوری
کره 20 گرم
زعفران دم نموده غلیظ 2 قاشق غذاخوری
پودر کاکائو 1 قاشق غذاخوری
خلال بادام به میزان لازم برای تزئین
خلال پسته به میزان لازم برای تزئین
پودر دارچین به میزان لازم برای تزئین
طرز تهیه فرنی
1- شیر + شکر + نشاسته را در ظرف مناسب بریزید بعد چوب دارچین و هل را که با چاقو سوراخ نموده اید به مواد اضافه کنید ظرف را روی شعله ملایم قرار دهید مدام هم بزنید تا ته نگیرد می توانید به جای قاشق از همزن دستی بهره ببرید پخت فرنی حدود 30 تا 40 دقیقه زمان می برد در این مدت باید بالای سر آن بمانید و مدام هم بزنید تا ته نگیرد.
2- زمانی که فرنی به غلظت دلخواه رسید گلاب + کره را به آن اضافه کنید و از روی حرارت بردارید سپس چوب دارچین و هل را خارج کنید. دقت داشته باشید که فرنی بعد از سرد شدن کمی سفت می گردد پس حواستان باشد وقتی آن را از روی حرارت بر دارید که نه سفت باشد نه آبکی.
3- فرنی را می توانید به همین شکل ساده در ظرف مورد نظر بریزید با خلال بادام و پسته و پودر دارچین تزئین کنید. اگر خواستید فرنی را در چند رنگ داشته باشید می توانید آن را به 3 قسمت مساوی تقسیم کنید به 1 قسمت زعفران دم نموده غلیظ اضافه کنید به 1 قسمت پودر کاکائو که آن را با کمی آب جوش رقیق نموده اید اضافه کنید قسمت دیگر هم به صورت ساده و سفید باشد. وقتی فرنی را از روی حرارت برداشتید تا داغ هست در ظرف مورد نظر بریزید، چون در صورت سرد شدن می بنده و دیگه نمی توانید مرتب تزیینش کنید.
4- اگر می خواهید فرنی را به صورت قالبی در بیاورید اجازه دهید کمی از حرارت بیفتد و ولرم گردد سپس آن را داخل قالب بریزید و بگذارید داخل یخچال تا ببندد بعد از حدود 2 ساعت می توانید در ظرف مورد نظر برگردانید برای خارج کردن ابتدا با یک چاقو دور قالب رو باز کنید، بعد فرنی را در ظرف مورد نظر برگردانید نیازی به چرب کردن قالب هم نیست.
بیشتر بخوانید:- طرز تهیه شیر برنج برای افطار؛ از شیر برنج قالبی تا سنتی
- طرز تهیه آش شله قلمکار ویژه ماه مبارک رمضان
- طرز تهیه شله زرد نذری و مجلسی خوش طعم و خوش رنگ