طرز تهیه آش دوغ اردبیل خوشمزه و لذیذ

به گزارش دوست بلاگ، آش دوغ اردبیل، یکی از انواع پیش غذاهای سنتی و اصیل اردبیل است. طرز تهیه آش دوغ اردبیل بسیار ساده است و به دوغ ترش محلی یا پاستوریزه احتیاج دارد.

طرز تهیه آش دوغ اردبیل خوشمزه و لذیذ

خبرنگاران | سرویس آشپزی - آش دوغ یکی از غذاهای سنتی اردبیل و قره داغ است اما در بسیاری از شهرهای دیگر کشورمان مانند شیراز، کردستان، آذربایجان، قزوین، همدان و ... به روش های کم و بیش متفاوتی تهیه می گردد. برای مثال در آش دوغ اردبیل فقط از نخود استفاده می گردد اما در شهرهای دیگر لوبیا و عدس نیز در آش دوغ می ریزند. سبزی آش دوغ در اردبیل تره، گشنیز و برگ سیر است اما در شهرهای دیگر از شوید، جعفری و ... نیز ممکن است استفاده گردد. همچنین بعضی افراد در آش دوغ، ماست می ریزند اما همان طور که از نام این پیش غذا تعیین است باید در پخت آن از دوغ، آن هم ترجیحا دوغ ترش محلی استفاده کرد.

در اینجا قصد داریم طرز تهیه آش دوغ اردبیلی اصیل را به شما آموزش دهیم که بسیار خوش عطر و طعم است و با نزدیک شدن به فصل سرما، خوردن آن خالی از لطف نیست.

مواد لازم برای تهیه آش دوغ اردبیلی

مواد لازم
دوغ محلی یا پاستوریزه2 لیتر
برنجنیم پیمانه
نخود1 پیمانه
تخم مرغ1 عدد
سیر2-3 حبه
سبزی آش دوغ (تره، گشنیز، برگ سیر یا اسفناج)نیم کیلو
نمکبه میزان لازم

نکته:

  • در صورتی که بوی سیر را نمی پسندید می توانید آن را حذف کنید.
  • سبزی اصلی آش تره و گشنیز است و برگ سیر یا اسفناج را در صورت تمایل اضافه کنید.
  • مواد فوق به اندازه چهار تا پنج نفر آش دوغ به شما می دهد.
  • تخم مرغ مانع بریده شدن دوغ می گردد.

طرز تهیه آش دوغ اردبیلی

  1. برای تهیه آش دوغ اردبیلی باید نخود را از شب قبل خیس کنید و تا موقع پخت آش، چند بار آب آن را عوض کنید و در قابلمه ای جدا آن ها را بپزید.
  2. سبزی ها را خیلی ریز خرد کنید و کنار بگذارید.
  3. برنج احتیاج به خیس کردن ندارد، فقط آن را بشویید و آب آن را کامل خالی کنید.
  4. تخم مرغ را به برنج اضافه نموده و کاملا هم بزنید.
  5. بعد دوغ را به آن ها اضافه نموده و خوب هم بزنید و قابلمه را روی شعله گاز قرار داده و حرارت را زیاد کنید.
  6. مرتب مواد را هم بزنید تا به جوش بیاید.
  7. توجه کنید که هم زدن آش تا موقع جوش آمدن بسیار مهم است زیرا در غیر این صورت دوغ خراب شده یا به اصطلاح می برد.
  8. وقتی مواد به جوش آمدند، نخود پخته شده و سبزی خرد شده را به آن ها اضافه نموده و نمک بریزید.
  9. بعد سیر رنده شده را اضافه نموده و شعله گاز را کم کنید تا آش خیلی آرام بجوشد.
  10. بعد از حدود نیم ساعت، آش دوغ شما آماده است. برای سرو آش دوغ، آن را با مقداری نعنا داغ تزیین کنید.

نکته:

رنگ آش دوغ اردبیلی سفید است و بهتر است در این آش از ادویه های رنگی استفاده نکنید. با این حال می توانید بسته به ذایقه خود و خانواده تان مقداری ادویه زردچوبه به این آش اضافه کنید که البته این کار هم رنگ و هم تا حدودی طعم آش دوغ را تغییر می دهد و شکل سنتی و اصیل آن از بین می رود.

همان طور که دیدید طرز تهیه آش دوغ اردبیلی بسیار ساده است و البته خیلی زود آماده می گردد. شما می توانید از دستور پخت های دیگر آش دوغ نیز بهره ببرید. برای مثال از حبوبات دیگری نیز در پخت این آش استفاده نموده و این آش را مطابق سلیقه و ذائقه خودتان طبخ کنید، اما نوع اصیل آش دوغ اردبیلی همان است که گفته شد.

از آنجا که این آش به خاطر وجود دوغ طبع سردی دارد، بهتر است در کنار آن از خوراکی های شیرین، بهره ببرید و چون آش دوغ یک غذای ترکی است می توانید باقلوا ترکی را نیز تهیه نموده و در کنار آن سرو نمایید.

امیدواریم این آش ساده و خوشمزه را تهیه نموده و از خوردن آن مخصوصا در شب های سرد پاییز و زمستان لذت ببرید. همچنین اگر تجربه یا پیشنهادی در این زمینه داشته یا آش دوغ محلی شما دستور پخت ویژه ای دارد، شاد می شویم که آن را به وسیله بخش ارسال نظر با ما و سایر مخاطبان خبرنگاران در میان بگذارید.

پایگاه اینترنتی مأوا: پایگاه اینترنتی مأوا، مجله خبری و تحلیلی

منبع: setare.com
انتشار: 15 مرداد 1400 بروزرسانی: 15 مرداد 1400 گردآورنده: dostblog.ir شناسه مطلب: 8808

به "طرز تهیه آش دوغ اردبیل خوشمزه و لذیذ" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه آش دوغ اردبیل خوشمزه و لذیذ"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید