طرز تهیه زرشک پلو با مرغ مجلسی به روش رستورانی

به گزارش دوست بلاگ، زرشک پلو با مرغ یکی از غذاهای ساده اما پر رمز و راز و خوشمزه ایرانی ست که عطر و بوی برنج زعفرانی و مرغ آن، آدم را سرمست می نماید. این غذا ترکیب لذیذی از برنج، زرشک، مرغ و زعفران است که به دو صورت زرشک پلو با مرغ ریش ریش و مرغ سرخ شده سرو می گردد. اگر می خواهید طرز تهیه زرشک پلو با مرغ، فوت وفن ها و ریزه کاری های آن را یاد بگیرید و غذایی رستورانی بپزید، این مقاله از بلاگ خبرنگاران را تا آخر بخوانید.

طرز تهیه زرشک پلو با مرغ مجلسی به روش رستورانی

برای مطالعه بیشتر از گیگابلاگ دیدن کنید

مواد لازم زرشک پلو

مواد زیر برای 4 نفر کافی ست که برای تعداد نفرات بیشتر یا کمتر، باید مقدار مواد را ضرب یا تقسیم کرد. مدت زمان پخت این غذا 2 ساعت است.

  • 4 پیمانه برنج
  • 1 پیمانه زرشک
  • 4 تکه سینه یا ران مرغ
  • 1 عدد پیاز
  • 2 حبه سیر
  • 25 گرم کره
  • روغن مایع به مقدار لازم
  • 1 قاشق غذاخوری آبلیمو
  • 1 قاشق غذاخوری گلاب
  • 2 قاشق چای خوری زعفران دم نموده
  • 2 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
  • 1 قاشق غذاخوری شکر
  • نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
  • خلال پسته به مقدار کافی

خرید مواد اولیه این دستور پخت از خبرنگاران

ورود به خبرنگاران و تکمیل خرید

دستور پخت زرشک پلو با مرغ

مرحله اول: طبخ مرغ

  1. برای پخت زرشک پلو با مرغ مجلسی خوشمزه ابتدا باید پیاز را به صورت نگینی خرد کنید. سپس روی حرارت میانه، قابلمه ای را با 2 قاشق غذاخوری روغن قرار دهید و مرغ خردشده را با زردچوبه و نمک و کمی فلفل، به همراه پیاز نگینی و سیر، به مدت 15 تا 20 دقیقه تفت دهید تا پیاز کاملا آب دار و مرغ مزه دار گردد.
  2. در قدم بعد باید حدود 4 لیوان آب را به مرغ اضافه کنید؛ البته این نکته را در نظر بگیرید که مرغ به طور کامل غرق در آب نگردد تا در انتهای پخت غذا، خورشی غلیظ داشته باشید.
  3. پس از این که مرغ به مدت 15 دقیقه تفت داده و مراحل پخت آن انجام شد، باید صبر کنید تا مقدار آب به 2 لیوان برسد.
حتما بخوانید: طرز تهیه خورش فسنجان با مرغ + فوت و فن ها

مرحله دوم: سرخ کردن مرغ

  1. در این مرحله پس از اطمینان از پخت کامل مرغ، یک قاشق روغن را در تابه ای جداگانه بریزید. 2 قاشق رب گوجه فرنگی را به آن اضافه کنید، به خوبی هم بزنید و به مدت یک دقیقه داخل روغن تفت دهید تا رنگ باز کند و بوی خامی آن از بین رود.
  2. در ادامه 1 قاشق غذاخوری آبلیمو، 1 قاشق غذاخوری گلاب و 2 قاشق چای خوری زعفران دم نموده به آن اضافه کنید.
  3. در این مرحله باید مواد را روی شعله ملایم به مدت 10 دقیقه تفت دهید و به خوبی هم بزنید تا مخلوط به خورد مرغ برود و خورش کاملا غلیظ و جاافتاده گردد.

مرحله سوم: تهیه زرشک و برنج زعفرانی

  1. همزمان در یک تابه جداگانه، 25 گرم کره و 1 قاشق روغن مایع بریزید و زرشک های پاک شده را به همراه مخلوط زعفران، شکر و گلاب، به آن اضافه کنید، به خوبی تفت دهید و زیر گاز را خاموش کنید.
  2. در این بخش ازطرز تهیه زرشک پلو، برنج زعفرانی را به زرشک تفت داده شده اضافه کنید و سپس خلال پسته را داخل آن بریزید.
  3. در نهایت باید مواد مخلوط شده با برنج را برای دم کردن روی حرارت ملایم قرار دهید تا آماده سرو با خورش مرغ گردد.
حتما بخوانید: 2 روش متفاوت برای تهیه هویج پلو

طرز تهیه زرشک پلو با مرغ بدون رب

اگر از طعم رب خوشتان نمی آید یا بنا به هر علتی مایل به استفاده از رب نیستید، به راحتی می توانید زرشک پلو با مرغ خود را بدون رب تهیه کنید. این نوع زرشک پلو زعفرانی در رستوران ها هم سرو می گردد و طعم بسیار خوبی دارد. برای درست کردن زرشک پلو با مرغ به این روش، مرغ ها را پس از پختن به روش بالا، به تنهایی داخل ماهیتابه، سرخ و مراحل بعدی را تکرار کنید.

طرز تهیه زرشک پلو با مرغ ریش ریش

یکی دیگر از راه های درست کردن این غذا، مخلوط کردن مرغ ریش ریش با برنج است. برای این کار بعد از پخت مرغ مراحل زیر را انجام دهید:

  1. مرغ پخته شده را با دست ریش ریش کنید.
  2. پیاز را به صورت خلالی خرد کنید و تفت دهید. سپس کمی رب به آن اضافه کنید.
  3. بعد از سرخ شدن رب، مرغ ها را اضافه کنید و 1 قاشق غذاخوری آبلیمو، 1 قاشق غذاخوری گلاب و 2 قاشق چای خوری زعفران دم نموده را با آن مخلوط کنید.
  4. در نهایت این مواد را به همراه زرشک، لایه به لایه به برنج اضافه کنید و اجازه دهید تا دم بکشد یا مواد را به صورت جداگانه روی برنج دم کشیده بریزید.
برای خرید برنج از فروشگاه خبرنگاران کلیک کنید!

طرز تهیه زرشک پلو با بوقلمون

این غذا را به جز مرغ، می توانید با بوقلمون هم سرو کنید. دقت کنید که حتما چند ساعت گوشت بوقلمون را در پیاز و زعفران بخوابانید. سپس با کمی روغن، گوشت را با پیاز و سیر تفت دهید و به آن دو لیوان آب اضافه کنید تا کاملا بپزد. زرشک پلو را مانند مراحل گفته شده، درست و در کنار بوقلمون نوش جان کنید.

رازورمزهای طبخ زرشک پلو

حال که با طرز تهیه زرشک پلو آشنا شدید، می توانید با رعایت چند نکته مهم، به خوش رنگ و لذیذتر شدن آن یاری کنید:

  • برای این که زرشک های خوش رنگی داشته باشید و به غذا رنگ پس ندهند، باید به محض حل شدن دانه های شکر در مخلوط، حرارت را خاموش کنید.
  • از اضافه کردن خلال پسته روی حرارت خودداری کنید؛ زیرا رنگ پسته تحت تاثیر حرارت، کاملا تغییر می نماید و رنگ اصلی خود را از دست می دهد.
  • می توانید بنا به سلیقه، برای خوش طعم ترشدن مرغ، کمی هویج و فلفل دلمه ای هم به آن اضافه کنید.
  • برای طعم بهتر زرشک پلو، باید قبل از طبخ، تکه های مرغ را سرخ و پس از طلایی شدن مرغ، آب اضافه کنید.
  • برای طبخ مرغ فقط از نمک و فلفل و برای مزه دارکردن مرغ از رب و زعفران به مقدار کافی بهره ببرید.
  • بهتر است در هنگام پاک کردن مرغ، پوست آن را جدا نکنید؛ زیرا پوست مرغ خوشمزگی آن را دوچندان می نماید.
  • برای رنگ بهتر زعفران، می توانید قبل این که کره در تابه کاملا آب گردد، زعفران را با زرشک و شکر در تابه ای بریزید و با شعله ملایم کمی حرارت دهید؛ سپس نصف استکان آب اضافه کنید و بعد از چند دقیقه از روی حرارت بردارید.
  • از قراردادن زعفران روی حرارت زیاد خودداری کنید؛ زیرا سبب ازبین رفتن عطر و بوی آن می گردد.
  • آب مرغ باید کاملا غلیظ گردد؛ از این رو در هنگام طبخ مرغ، آب به مقدار کافی اضافه کنید.
  • اگر به طعم ترش علاقه دارید، می توانید مقداری آلوچه ترش به سس مرغ اضافه کنید.
  • هنگام تفت زرشک، شکر را به آرامی روی آن بپاشید؛ در غیر این صورت سبب چسبندگی زرشک ها به برنج می گردد و غذا طعمی ترش و شیرین پیدا می نماید.
  • از تفت دادن زرشک روی حرارت زیاد خودداری کنید؛ زیرا حرارت بالا سبب خشک شدن زرشک می گردد و در هنگام خوردن به دندان ها می چسبد.
  • ریختن یک قاشق غذاخوری خلال پسته روی زرشک پلو، ظاهر غذا را زیباتر می نماید.
حتما بخوانید: این طرز تهیه خورش قیمه را هیچ جا ندیده اید!

فوت کوزه گری در طرز تهیه زرشک پلو با مرغ مجلسی

توجه به بعضی نکات باعث می گردد تا غذایی خوشمزه تر داشته باشید. به این نکات در اصطلاح فوت کوزه گری نیز گفته می گردد. در ادامه چند مورد از نکاتی که باید به آن توجه گردد را بیان نموده ایم.

مقدار مرغ

برای پختن زرشک پلو با مرغ به صورت مجلسی بهتر است مرغ درسته را به چهار یا هشت تکه تقسیم کنید. این کار را باید با توجه به سلیقه و تعداد نفرات انجام دهید.

مزه دار کردن مرغ

یک فوت کوزه گری برای پختن زرشک پلو با مرغ مجلسی این است که از شب قبل مرغ ها را مزه دار کنید. این کار باعث می گردد تا بوی بد مرغ گرفته گردد و غذا هم طعم بهتری داشته باشد.

مقدار آب مورد احتیاج

با توجه به نحوه پخت و سرو، مقدار آب این غذا فرق دارد. وجود مقدار زیاد آب در این غذا باعث می گردد تا کیفیت آن کاهش پیدا کند و کمبود آب نیز باعث می گردد تا در نهایت غذا خشک باشد. به همین علت برترین کار این است که پس از این که به مقدار مناسب آب به غذا اضافه کردید، حرارت را کم کنید تا غذا آب زیادی را در طول زمان پخت از دست ندهد.

تفت دادن زرشک

یکی از کارهایی که باعث می گردد زرشک پلو با مرغ طعم مجذوب نماینده تری داشته باشد، استفاده از زرشک تفت داده شده در کره است. برای این کار کره را در ماهیتابه بیندازید اما نگذارید تا کاملاً ذوب گردد و زرشک را اضافه کنید. ماندن بیش از حد کره در ماهیتابه و روی حرارت باعث می گردد تا رنگ آن تیره گردد و بسوزد. بعلاوه توجه داشته باشید که زرشک را نهایتاً 1 دقیقه تفت دهید تا طعم و رنگ آن بیش از حد تغییر نکند.

حتما بخوانید: روش نگهداری زرشک برای تازه ماندن

نحوه سرو زرشک پلو با مرغ مجلسی

پس از این که طرز تهیه زرشک پلو با مرغ مجلسی و فوت کوزه گری خوشمزه تر کردن آن را خواندید، نوبت به سرو آن می رسد. برای سرو این غذا در مجالس و مهمانی ها می توانید از دو روش زیر بهره ببرید.

روش اول

اولین روش برای سرو این غذا به این صورت است که پلو را درون یک دیس بریزید، روی آن را با پلو زعفرانی و زرشک تزیین کنید و قطعات مرغ را کنار دیس قرار دهید. پس از انجام این کار، آب مرغ یا سس خورشت را از صافی رد کنید تا سبزیجات و پیاز در آن وجود نداشته باشد. پس از آن، سس غذا را درون ظرف بریزید تا هر فرد به مقدار دلخواه آن را به غذا اضافه کند.

روش دوم

درون دیس برنج را بکشید و آن را با استفاده از زرشک و پلو زعفرانی تزیین کنید. مرغ ها را در ظرف های جداگانه قرار دهید و سس غذا را پس از رد کردن از صافی روی مرغ ها بریزید و سرو کنید.

حتما بخوانید: طرز تهیه قیمه نثار اصل قزوین

جمع بندی

دست به کار شوید! حال که طرز تهیه زرشک پلو با مرغ به روش های گوناگون را یاد گرفتید، دست به کار شوید و غذایی مجلسی و خوشمزه درست کنید. مطمئن باشید که این بار طعمی تازه کشف خواهید کرد! زرشک پلو با مرغ را باید یکی از انواع غذاهای مجلسی ایرانیان دانست که در بسیاری از دورهمی های خانوادگی و انواع مراسم ها درست می نمایند.

در این مطلب می توانید طرز تهیه زرشک پلو با مرغ مجلسی و مرغ ریش ریش را مطالعه کنید. اما باید بدانید که این غذا را به روش های دیگری نیز درست می نمایند. در زندگی شلوغ و پرمشغله امروزی بسیاری افراد زمان کافی برای خرید تمام مایحتاج خود را ندارند. این افراد می توانند با نصب و استفاده از اپلیکیشن خبرنگاران ، تمام مواد اولیه و لازم برای پختن زرشک پلو و سایر اقلام مورد احتیاج خود را به صورت اینترنتی سفارش دهند و در اسرع وقت جلوی در منزل تحویل بگیرند.

منبع: اسنپ مارکت
انتشار: 21 بهمن 1403 بروزرسانی: 7 اسفند 1403 گردآورنده: dostblog.ir شناسه مطلب: 19513

به "طرز تهیه زرشک پلو با مرغ مجلسی به روش رستورانی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه زرشک پلو با مرغ مجلسی به روش رستورانی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید