غذاهای سنتی کردستان؛ طعم هایی فراموش نشدنی!

به گزارش دوست بلاگ، استان کردستان در غرب ایران واقع شده است و به علت ساکن بودن اقلیم های مختلف در آن، تنوع بسیار زیادی در آداب ورسوم هایشان به چشم می خورد. منظره ها سرسبز، غارها، مکان های تاریخی و آبشارهای زیبا در آن باعث شده هر ساله میزبان گردشگران زیادی باشد. یکی از رکن های اصلی سفر به کردستان، غذاهای آن است. غذاهای سنتی کردستان طعم بی نظیری دارد و گوشت بره و مرغ سالیان سال است که عضو اصلی غذاهای کردی محسوب می گردد و عده ای تنها برای چشیدن طعم این غذاها به این استان سفر می نمایند. بعلاوه سبزیجات، پلو و لبنیات نیز بخش بزرگی از غذاهای سنتی این استان را تشکیل می دهد. نگفته نماند نان های کردستان هم فوق العاده خوش طعم هستند و در هیچ کجای جهان چنین طعمی وجود ندارد. آماده باشید تا در این مقاله سفری به جهانی طعم های غذاهای محلی کردستان داشته باشیم.

غذاهای سنتی کردستان؛ طعم هایی فراموش نشدنی!

برای مطالعه بیشتر از گیگابلاگ دیدن کنید

نان برساق

یکی از غذاهای سنتی کردستان نان برساق نام دارد. این نان خوش مزه و سنتی هواداران زیادی در این استان دارد. خمیر این نان از مخلوط کردن شیر، بکینگ پودر و آرد تهیه می شود و چند ساعتی در یک جای گرم به آن استراحت می دهند تا حسابی ورآید. سپس از خمیر چانه های مساوی گرفته و به شکل دایره ای کوچک و نازک پهن می نمایند؛ نان ها را در روغن داغ سرخ می نمایند و نوش جان می نمایند. این نان در کردستان در وعده های غذایی افطار، صبحانه و عصرانه سرو می شود. اگر به کردستان سفر کردید؛ چشیدن طعم بی نظیر این نان را از قلم نیاندازید.

کلانه

یکی دیگر از غذاهای سنتی شهر کردستان کلانه است. کلانه در واقع نوعی نان است که شباهت بسیار زیادی به پیتزا دارد. داخل خمیر این نان از پیازچه و سبزیجات مخصوص پر می شود و پس از آن روی ساج روی آتش قرار می گیرد تا کاملا پخته شود؛ منظور از ساج ظرفی شبیه به ماهیتابه است که به صورت برعکس روی آتش یا گاز قرار می گیرد. این نان بیشتر در فصل بهار پخته می شود و مردم کردستان هنگام خوردن روی آن را با مقداری روغن حیوانی پوشش می دهند. از امتحان کردن کلانه غافل نشوید.

شکلینه

یکی دیگر از غذاهای محلی کردستان شکلینه نام دارد. نان شکلینه میان اهالی کردستان از محبوبیت بالایی برخوردار است. در تهیه خمیر این نان خوش عطر از آرد، شیر، زرده تخم مرغ، روغن محلی، شیره خرما یا انگور و زعفران استفاده می شود و مانند کلانه روی ساج قرار می گیرد تا پخته شود. این نان زردرنگ می تواند یک انتخاب عالی به عنوان سوغات برای عزیزانتان باشد.

شیش کباب

یکی دیگر از غذاهای سنتی استان کردستان شیش کباب است. این غذای خوش مزه میان مردم کردستان به خصوص عشایر هواداران زیادی دارد. طرز تهیه این غذای سنتی کرمانشاه به این صورت است که ابتدا گوشت گوسفند را به قطعاتی نسبتا بزرگ تقسیم می نمایند، سپس آن را در مخلوط نعنای تازه، پیاز، فلفل، سیر، زعفران و روغن قرار می دهند. پس از اینکه گوشت ها به طور کامل مزه دار شدند آن ها را روی آتش و یا داخل روغن سرخ می نمایند. این کباب خوش مزه همراه با برنج یا نان خورده می شود و در کنار آن نیز گوجه فرنگی، جعفری، فلفل و پیاز نیز سرو می شود. سفر به کرمانشاه با خوردن شیش کباب معنادار می شود.

قایرمه

یکی دیگر از خوش مزه ترین غذاهای کردی قایرمه نام دارد. قایرمه نوعی غذای سوخاری و گیاهی است که خواص بسیار زیادی دارد. دستورپخت این غذای محلی کردستان به این صورت است که گیاه کنگر را کاملا تمیز و خرد می نمایند، سپس در یک سس بسیار خوشمزه و غلیظ که از ترکیب تخم مرغ، زعفران، کره و آب تهیه شده است قرار می دهند. پس از مزه دار شدن کنگرها را در روغن داغ سرخ می نمایند. به علت نایاب بودن گیاه کنگر در بعضی مواقع برای تهیه این غذای خوش مزه از کرفس به جای کنگر استفاده می شود.

ماهی کباب

یکی دیگر از برترین غذاهای سنتی کردستان ماهی کباب است. شما می توانید طعم این غذای بی نظیر را در دریاچه زریوان که در نزدیکی مریوان قرار گرفته است امتحان کنید. در این مکان ماهی ها را به صورت تازه از دریاچه صید می نمایند و پس از تمیزکردن و مزه دار شدن، روی زغال کباب می نمایند. مطمئن باشید که با خوردن ماهی کباب هرگز سفر خود به کردستان را از یاد نمی برید.

کباب کردی

یکی دیگر از غذاهای سنتی کردستان کباب کردی نام دارد. این غذا با گوشت تازه بره چندماهه درست می شود و طعم فوق العادی ای دارد. برای درست کردن این غذا گوشت ها را خرد می نمایند، به سیخ می کشند و سپس روی آتش سرخ می نمایند. کباب کردی پایه ثابت جشن ها و مهمانی های مردم کردستان است. اگر به یک مهمانی در کردستان دعوت شدید، حتما این غذا را امتحان کنید.

دلمه برگ مو

یکی دیگر از غذاهای محلی کردستان دلمه برگ مو است. این غذا در بیشتر شهرهای ایران پخته می شود ولی اصالت آن به کردستان بازمی شود. دلمه برگ مو در کردستان در میزان های بزرگ تری پخته می شود و به علت استفاده سبزیجات مخصوص محلی طعم بهتری دارد. به شما پیشنهاد می کنیم اگر به کردستان سفر کردید، حتما دلمه های آن را امتحان کنید.

خورش ریواس

یکی دیگر از غذاهای سنتی شهر کردستان خورش ریواس نام دارد. ریواس نوعی گیاه است که در کردستان می روید و خواص بسیار زیادی دارد. این سبزی به وسیله مردم بومی از دل کوه چیده و در بعضی از غذاهای کردی استفاده می شود که یکی از آن ها خورش ریواس است. برای تهیه این خورش خوش مزه گیاه ریواس را پاک می نمایند و با گوشت ، پیاز، ادویه، نعناع و جعفری مخلوط می نمایند و زمان می دهند تا حسابی پخته شود. مزه این غذا تقریبا ترش است و در کردستان هواداران بسیار زیادی دارد. سفر به کردستان بدون خوردن خورش ریواس بی فایده است.

تور مقرون به صرفه خبرنگاران را رزرو کنید

خورش گیلاخه

یکی دیگر از غذاهای محلی کردستان خورش گیلاخه است. گیلاخه یک گیاه خاص و نایاب است که در بعضی از قسمت های کردستان رشد می نماید. پیازچه این گیاه سرشار از فیبر است و برگ های آن نیز خواص بسیار زیادی دارد. طرز تهیه این غذا به این صورت است که گیلاخه را همراه با نعناع، جعفری، پیاز، لوبیاقرمز، گوشت و ادویه داخل قابلمه قرار می دهند تا کامل پخته شود. اگر به کردستان سفر کردید، از خوردن این غذای پرخاصیت غافل نشوید.

یکاوه

یکی دیگر از غذاهای سنتی استان کردستان یکاوه نام دارد. یکاوه از ترکیب برنج و بلغور درست می شود و هنگام پخت به آن گوشت گوسفند اضافه می شود. مردم بومی کردستان گوشت این غذا را در فصل پاییز پخته، سپس خشک نموده و در ظروف سفالی برای فصل زمستان نگهداری می نمایند. طعم این گوشت بی نظیر است و در غذاهای دیگر نیز مورد استفاده قرار می گیرد.

آش عدس بلغور

یکی از آش های سنتی کردستان آش عدس بلغور است. برای تهیه این آش محبوب از عدس، سیب زمینی، بلغور، ادویه و گندم استفاده می شود. ادویه های مخصوص کردستانی که در تهیه این غذا استفاده می شود عطروبوی خاصی به آن می بخشد. در آخر این آش با نعناع داغ و آبلیموی تازه سرو می شود. در یک روز سرد زمستانی خوردن یک پیاله آش عدس بلغور در کنار عزیزانتان حسابی می چسبد.

آش برویشن تورش

یکی دیگر از آش های سنتی کردستان آش برویشن تورش است. این آش خوش مزه در استان کردستان هواداران زیادی دارد و به عنوان غذای اصلی یا پیش غذا خورده می شود. برای پخت این غذا از زردآلو، لپه، پیاز، روغن و سرکه استفاده می شود و بلغور باعث لعاب دار شدن آن می شود. حتما این آش خاص و خوش طعم را در کردستان امتحان کنید و لذت ببرید.

کلام آخر خبرنگاران در خصوص غذاهای سنتی کردستان

در این مقاله کوشیدیم شما را با تعدادی از معروف ترین غذاهای سنتی کردستان آشنا کنیم. گردشگران زیادی به علت وجود جاذبه های تاریخی و گردشگری از این استان بازدید می نمایند. غذاها و نان های این استان طعم بی نظیری دارند و عده ای تنها برای چشیدن طعم این غذاها کردستان را به عنوان مقصد سفر خود انتخاب می نمایند. آیا تجربه خوردن غذاهای کردی را داشته اید؟ تجربه خود را با ما درمیان بگذارید.

رزرو هتل 5ستاره با خبرنگاران خوبه

منبع: 3click.com
انتشار: 25 بهمن 1403 بروزرسانی: 7 اسفند 1403 گردآورنده: dostblog.ir شناسه مطلب: 19529

به "غذاهای سنتی کردستان؛ طعم هایی فراموش نشدنی!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "غذاهای سنتی کردستان؛ طعم هایی فراموش نشدنی!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید