طرز تهیه کلوچه شوشتری با طعمی عالی و دلچسب

به گزارش دوست بلاگ، طرز تهیه کلوچه شوشتری2 شکل دارد. یک مدل ساده تر، کلوچه شوشتری شکری است و مدل دوم، کلوچه شوشتری خرمایی است. هر دو مدل این شیرینی سنتی خوزستانی خوشمزه اند و هواداران خاص خود را دارند و در سفر به استان خوزستان می توانید روی این شیرینی های خوشمزه به عنوان یک سوغاتی به یادماندنی حساب کنید. شما در منزل هم می توانید کلوچه شوشتری تهیه کنید، البته طرز تهیه انواع شیرینی محلی قلق های خاص خودش را دارد و کلوچه شوشتری هم از این قاعده مستثنی نیست. بنابراین، اگر دوست دارید ابعاد و زوایا های درست کردن این شیرینی خوشمزه سنتی را یاد بگیرید، با خبرنگاران ، همراه باشید.

طرز تهیه کلوچه شوشتری با طعمی عالی و دلچسب
کلوچه شوشتری
تعداد نفرات20 نفر
زمان آماده سازی30 دقیقه
زمان پخت غذا20 دقیقه
میزان سختیسختی میانه

طرز تهیه کلوچه شوشتری

اگر به شیرینی و کلوچه علاقه دارید و تمایل دارید تا همواره همراه با چای یک خوراکی شیرینی نوش جان کنید، کلوچه شوشتری را از یاد نبرید. این کلوچه طعم فوق العاده ای دارد و طعم آن را دوست خواهید داشت. در ادامه به مواد لازم و مراحل تهیه این کلوچه اشاره شده است:

مواد لازم برای طرز تهیه کلوچه شوشتری

مواد لازم برای طرز تهیه کلوچه سنتی شوشتری برای 20 نفر به این ترتیب است و دقت کنید که در نبود شیر، می توانید از آب هم بهره ببرید.

میزان مورد احتیاجمواد لازم
4 پیمانهآرد قنادی
1 پیمانهآرد گندم
1 پیمانهشیر
نصف پیمانهروغن مایع
1.5 پیمانهپودر قند یا پودر شکر
1 قاشق غذاخوریپودر مخمر فوری
4/1 قاشق چایخوریبیکینگ پودر
4/1 قاشق چایخورینمک
3 قاشق غذاخوریرازیانه
3 قاشق غذاخوریزیره
به میزان لازمزعفران

دستور پخت کلوچه شوشتری

طرز تهیه کلوچه سنتی شوشتری به ترتیب مراحل زیر است:

  • مرحله اول: ابتدا پودر مخمر را با 1 قاشق غذاخوری شکر مخلوط نموده و این مخلوط را در نصف پیمانه شیر ولرم بریزید. ظرف محتوی این مواد را 15 دقیقه کنار بگذارید تا مخمر عمل کند.
  • مرحله دوم: بیکینگ پودر و نمک را با 5 پیمانه آرد مخلوط نموده و مخلوط آرد را 3 بار الک کنید. سپس، رازیانه و زیره را هم داخل آرد بریزید و خوب هم بزنید.

نکته: در برخی رسپی ها، رازیانه و زیره را هم همراه با آرد الک می نمایند تا ذرات درشت تر جدا شوند و ترکیب یکدست تری داشته باشیم.

  • مرحله سوم: بهتر است آرد، داخل ظرفی گود و جادار باشد. در ادامه، وسط آرد را گود کنید و روغن مایع، پودر قند و زعفران را وسط آرد بریزید و همه مواد را با قاشق با هم مخلوط کنید.
  • مرحله چهارم: در این مرحله از طرز تهیه کلوچه شوشتری با رازیانه، پودر مخمر را به تدریج به آرد اضافه کنید و مواد را با دست با هم مخلوط کنید. پس از آن، نصف پیمانه شیر به جامانده را هم در مخلوط آرد بریزید.

نکته: خمیر این شیرینی سنتی خیلی سفت است، اما از اضافه کردن مایعات بیشتر به آن خودداری کنید و خمیر را با وجود همین بافت سفت، خوب ورز دهید.

  • مرحله پنجم: حالا خمیر را داخل ظرفی مناسب بگذارید و در صورت تمایل، دو دانه هل روی آن قرار دهید. روی ظرف را بپوشانید و آن را برای 2 تا 3 ساعت در جایی گرم و تاریک قرار دهید.
  • مرحله ششم: فر را روشن کنید و درجه آن را روی 180 درجه سانتی گراد تنظیم کنید. روی سینی فر هم یک کاغذ روغنی قرار دهید.
  • مرحله هفتم: خمیر آماده شده را روی سطحی مناسب به وسیله وردنه پهن کنید و آن را به شکل های دلخواه و به ضخامت حدود یک سانت برش بزنید.

نکته: البته شکل سنتی کلوچه شوشتری به صورت لوزی است، اما در این مورد می توانید سلیقه ای عمل کنید.

  • مرحله هشتم: کلوچه ها را به صورت منظم داخل سینی فر بچینید و روی آن ها را چنگال بزنید و میزانی کنجد بپاشید.
  • مرحله نهم: پس از 15 تا 20 دقیقه، کلوچه ها آماده اند، اما بهتر است یکی دو دقیقه خاتمهی پخت، از شعله گریل بهره ببرید تا روی شیرینی ها هم طلایی گردد.

به همین سادگی، طرز تهیه کلوچه شوشتری به خاتمه می رسد و شما می توانید این کلوچه های خوش طعم و مقوی را همراه با شیر یا چای، به عنوان یک میان وعده لذیذ، نوش جان کنید. البته، اگر طعم کلوچه های خانگی برای شما لذت بخش است، پیشنهاد می کنیم طرز تهیه کلوچه قندی را هم حتما ببینید تا گزینه های بیشتری برای پذیرایی از مهمان های نوروزی داشته باشید.

طرز تهیه کلوچه شوشتری خرمایی

این کلوچه نوعی کلوچه مغزدار است که طرز تهیه آن نسبت به طرز تهیه کلوچه شوشتری، زمان بیشتری می طلبد، اما این مدل کلوچه شوشتری هم بسیار خوشمزه است و هواداران خاص خود را دارد. برای تهیه آن به این ترتیب عمل کنید:

2 قاشق شیر ولرم را با 1 قاشق شکر و 1 قاشق مایه خمیر مخلوط کنید و کنار بگذارید تا مایه خمیر به عمل آید. سپس، نیم کیلو آرد را با 4/3 لیوان روغن مایع و 8/1 قاشق چایخوری نمک مخلوط کنید و 2 قاشق غذاخوری از مخلوط کوبیده شده زیره و رازیانه را به آن اضافه کنید و تمام مواد را خوب ورز دهید.

به جامانده شکر را در شیر حل نموده و آن را به آرد اضافه کنید و در نهایت، مایه خمیر را داخل آرد بریزید و بدون چنگ زدن خمیر و با کف دست، آن را ورز دهید.

  • نکته: خمیر نباید چسبناک باشد، اما بیش از حد سفت بودن آن هم کلوچه را خشک می نماید، در چنین حالتی، میزانی آب ولرم به خمیر اضافه کنید. ضمناً دقت کنید که در ورز دادن، زیاده روی نکنید تا خمیر به روغن نیفتد و کلوچه ها خشک نشوند.

در ادامه طرز تهیه کلوچه شوشتری خرمایی، خمیر را برای یک ساعت و نیم در جایی گرم قرار دهید تا استراحت کند و به سراغ درست کردن مواد میانی کلوچه ها بروید. برای این منظور، به میزانی خرمای هسته گرفته و 1 قاشق چایخوری دارچین و 1 قاشق چایخوری زنجبیل احتیاج است.

این مواد را با هم مخلوط نموده و با 2 قاشق غذاخوری روغن مایع، روی حرارت ملایم قرار دهید تا نرم و یکدست شوند. حالا خمیر آماده شده را کمی ورز دهید تا پف آن گرفته گردد، سپس چانه هایی به مقدار یک نارنگی کوچک از خمیر جدا کنید و هر چانه را در دست خود پهن نموده و میزانی از مخلوط خرما را در وسط آن قرار دهید. خمیر را طوری جمع کنید که خرمای داخل آن دیده نگردد و سپس هر کلوچه را کمی با وردنه صاف کنید.

کلوچه ها را داخل سینی فری که با دمای 170 درجه سانتی گراد گرم شده است، بچینید و نیم ساعت زمان دهید تا کاملا بپزند. 3 تا 4 دقیقه آخر پخت، گریل فر را روشن کنید تا روی کلوچه ها هم طلایی و خوشرنگ گردد.

برای رومال کلوچه ها می توانید از زرده تخم مرغ و یا مخلوط زعفران و شکر و آب بهره ببرید. نوش جان

کلوچه شوشتری را حتما امتحان کنید…

طرز تهیه این کلوچه خوشمزه را برای شما شرح دادیم، اما اگر سر شما حسابی شلوغ است و وقتی برای طرز تهیه کلوچه شوشتری یا هر نوع کیک و شیرینی دیگری را ندارید، اصلا نگران نباشید. مراجعه به سایت خبرنگاران ، مشکل شما را حل می نماید و شما می توانید به وسیله سفارش آنلاین شیرینی، شیرینی های مورد نظر خود را به آسانی به وسیله اینترنت، سفارش دهید تا پیک، آن ها را به درب منزلتان برساند.

منبع: اسنپ فود
انتشار: 19 بهمن 1403 بروزرسانی: 19 بهمن 1403 گردآورنده: dostblog.ir شناسه مطلب: 19504

به "طرز تهیه کلوچه شوشتری با طعمی عالی و دلچسب" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه کلوچه شوشتری با طعمی عالی و دلچسب"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید