طرز تهیه جار کیک توت فرنگی
به گزارش دوست بلاگ، جار کیک توت فرنگی یکی از دسرهای خوش رنگ و ساده ایه که برای مهمونی، دورهمی یا حتی یه عصرونه متفاوت و البته برای انتخاب خیلی خوبیه. این دسر از لایه های کیک نرم، خامه لطیف و توت فرنگی تازه تشکیل می شه و بدون احتیاج به مهارت خاصی می تونین اون رو آماده کنین. کافیه مواد رو به صورت لایه لایه داخل ظرف شیشه ای بریزین تا هم ظاهر شیکی داشته باشه هم سرو کردنش راحت تر بشه. در این مطلب از در قراره طرز تهیه جار کیک توت فرنگی رو با هم یاد بگیریم.
طرز تهیه جار کیک توت فرنگی در یک نگاه
برای تهیه جار کیک با توت فرنگی، تخم مرغ، شکر و وانیل رو هم بزنین تا کرمی و روشن بشه، بعد شیر و روغن رو اضافه کنین و در آخر آرد و بیکینگ پودر الک شده رو آروم داخل مواد فولد کنین. مایه رو داخل قالب بریزین و کیک رو با حرارت مناسب بپزین، بعد از فر کاملاً خنکش کنین و به تکه های نسبتاً یکدست خردش کنین. هم زمان خامه رو بزننین تا فرم بگیره و توت فرنگی ها رو بشورین، خرد کنین و کنار بذارین.
برای بستن جار کیک توت فرنگی، کف ظرف شیشه ای یه لایه کیک بریزین، بعد خامه و توت فرنگی اضافه کنین و این کار رو تا پر شدن ظرف تکرار کنین. لایه آخر رو با خامه و توت فرنگی تزئین کنین و جار کیک ها رو حداقل چند ساعت داخل یخچال بذارین تا استراحت کنن و طعم ها به خوبی با هم ترکیب بشن، بعد به صورت خنک سرو کنین.
برای خوندن مقدار مواد اولیه، جزئیات و مراحل طرز تهیه جار کیک توت فرنگی ادامه مطلب رو مطالعه کنید.
مواد لازم برای تهیه جار کیک با طعم توت فرنگی
| مواد اولیه | مقدار مورد احتیاج |
| تخم مرغ | 2 عدد |
| شکر | نصف لیوان فرانسوی دسته دار |
| وانیل | نصف قاشق چای خوری |
| شیر | نصف لیوان فرانسوی دسته دار |
| روغن مایع | 1/3 لیوان فرانسوی دسته دار |
| آرد قنادی | 1 و نیم لیوان فرانسوی دسته دار |
| بکینگ پودر | 2 قاشق چای خوری |
| خامه (فرم گرفته) | 2 لیوان فرانسوی دسته دار |
| توت فرنگی | 2 لیوان فرانسوی دسته دار |
| پودر قند (اختیاری) | 1 تا 2 قاشق غذاخوری |
مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 15 دقیقه
مدت زمان لازم برای تهیه جار کیک توت فرنگی: 35 تا 40 دقیقه
مقدار کالری در هر 100 گرم جار کیک توت فرنگی: حدود 320 کیلوکالری
مراحل طرز تهیه جار کیک توت فرنگی کافی شاپی
جار کیک توت فرنگی از اون دسرهاییه که هم ظاهر مرتبی داره هم می تونین مقدار هر لایه رو دقیقاً طبق سلیقه خودتون تنظیم کنین. این دسر گزینه خوبیه وقتی می خواین یه شیرینی خونگی درست کنین که هم تازه باشه هم تا چند ساعت شکل و بافتش رو حفظ کنه.
مرحله اول: مواد اولیه رو آماده کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه جار کیک توت فرنگی تمام مواد یخچالی مثل تخم مرغ، شیر و خامه رو حداقل 30 دقیقه زودتر از یخچال بیرون بذارین تا به دمای محیط برسن. این کار یاری می کنه مواد بهتر با هم مخلوط بشن و بافت کیک لطیف تر دربیاد.
شما می تونید تخم مرغ، شیر و خامه رو به صورت و اینترنتی به وسیله فروشگاه های تهیه کنید.
مرحله دوم: توت فرنگی رو آماده کنید
توت فرنگی ها رو بشورین، روی دستمال پهن کنین تا کاملاً خشک بشن و بعد خردشون کنین. اگه دوست داشتین می تونین مقدار خیلی کمی پودر قند () به توت فرنگی ها اضافه کنین و کنار بذارین تا کمی آب بندازن و طعمشون بهتر پخش بشه.
مرحله سوم: تخم مرغ ها رو هم بزنید
تخم مرغ ها رو داخل یه کاسه تمیز و خشک بشکنین. با همزن دستی یا برقی آغاز به هم زدن کنین تا تخم مرغ ها از حالت لختگی خارج بشن و یکدست بشن. این مرحله باعث می شه کیک تون بوی زهم نگیره و بافت خمیر یکنواخت تر بشه. هم زدن رو تا حدی ادامه بدین که رنگ تخم مرغ ها کمی روشن تر بشه.
مرحله چهارم: شکر و وانیل رو اضافه و مخلوط کنید
حالا شکر و وانیل رو به تخم مرغ ها اضافه کنین و دوباره هم بزنین. این بار باید هم زدن رو ادامه بدین تا ذرات شکر تا حد زیادی حل بشن و مواد کمی حالت کش دار پیدا کنن. این کار تأثیر زیادی روی پوکی و سبکی کیک داره و باعث می شه بعد از پخت، کیک خشک و سنگین نشه.
شما می تونید شکر و وانیل رو به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های تهیه کنید.
مرحله پنجم: مواد مایع کیک رو اضافه کنید
شیر و روغن مایع رو کم کم به مواد تخم مرغی اضافه کنین و هم زمان با همزن یا لیسک مخلوط کنین تا مواد کاملاً یکدست بشن. اضافه کردن تدریجی باعث می شه بافت مایه یکنواخت بمونه و از بریدن یا دونه دونه شدن مواد جلوگیری بشه. در انتها این مرحله باید مایه ای صاف، کمی رقیق و براق داشته باشین که پایه یه کیک نرم و لطیفه.
شما می تونید روغن مایع رو به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های تهیه کنید.
مرحله ششم: مواد خشک کیک رو اضافه کنید
در این مرحله از طرز تهیه جار کیک توت فرنگی، آرد و بکینگ پودر رو با هم مخلوط کنین و حداقل دو بار الک کنین تا کاملاً سبک بشن. حالا این ترکیب رو در چند نوبت به مایه کیک اضافه کنین و با لیسک به آرومی هم بزنین. حرکات دورانی و ملایم یاری می کنه پف مواد نخوابه و کیک بعد از پخت بافت اسفنجی و سبک تری داشته باشه. هم زدن رو فقط تا جایی ادامه بدین که اثری از آرد باقی نمونه.
شما می تونید آرد و بکینگ پودر رو به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های تهیه کنید.
مرحله هفتم: کیک رو بپزید
مایه کیک رو داخل قالب از قبل چرب شده یا قالبی که کفش کاغذ روغنی انداختین بریزین و سطحش رو صاف کنین. قالب رو داخل فر گرم شده با دمای 180 درجه سانتی گراد قرار بدین و اجازه بدین کیک حدود 25 تا 30 دقیقه بپزه. در این مدت در فر رو باز نکنین چون تغییر دما باعث می شه پف کیک بخوابه و بافتش سنگین بشه.
مرحله هشتم: کیک رو خنک کنید
بعد از اینکه کیک کاملاً پخت، قالب رو از فر بیرون بیارین و کنار بذارین تا حرارتش گرفته بشه. بعد کیک رو از قالب جدا کنین و اجازه بدین کاملاً به دمای محیط برسه. این مرحله خیلی مهمه، چون کیک داغ موقع خرد کردن له می شه و ظاهر لایه های جار کیک رو خراب می کنه.
مرحله نهم: کیک رو خرد و مواد رو آماده لایه بندی کنید
کیک سردشده رو به تکه های کوچیک و نسبتاً یک مقدار خرد کنین تا موقع چیدن، لایه ها مرتب دیده بشن. خامه رو یه بار آروم هم بزنین تا بافتش نرم و یکنواخت بشه، ولی زیاد هم نزنین که شل نشه. توت فرنگی ها رو هم کنار دستتون آماده بذارین تا لایه بندی راحت تر انجام بشه.
مرحله دهم: مواد رو داخل ظرف شیشه ای لایه بندی کنید
اول یه لایه کیک داخل ظرف شیشه ای بریزین و خیلی ملایم با قاشق فشار بدین. بعد یه لایه خامه اضافه کنین و روش مقداری توت فرنگی بریزین. این ترتیب رو بسته به مقدار ظرف دو یا سه بار تکرار کنین. دقت کنین لایه ها بیش از حد فشرده نشن تا بافت دسر سبک باقی بمونه.
مرحله یازدهم: جار کیک توت فرنگی رو استراحت بدین
جار کیک ها رو داخل یخچال بذارین و اجازه بدین حداقل یک تا دو ساعت استراحت کنن. این زمان باعث می شه کیک کمی رطوبت خامه رو جذب کنه و همه طعم ها با هم هماهنگ بشن. هر چی زمان استراحت بیشتر باشه، مزه دسر جاافتاده تر می شه.
مرحله آخر: جار کیک توت فرنگی رو سرو کنید
قبل از سرو، جار کیک های توت فرنگی رو چند دقیقه از یخچال بیرون بذارین تا خیلی سرد نباشن. می تونین روی هر ظرف کمی توت فرنگی تازه، خامه یا حتی بیسکویت خردشده اضافه کنین تا ظاهر دسر مجذوب کننده تر بشه و برای پذیرایی شیک تر به نظر بیاد.
نکات مهم در طرز تهیه جار کیک توت فرنگی کافی شاپی
- انتخاب ظرف شیشه ای با دهانه نسبتاً باز باعث می شه هم لایه بندی راحت تر انجام بشه هم موقع سرو، قاشق به همه لایه ها به خوبی برسه و بافت دسر خراب نشه.
- اگه قراره جار کیک بیش از چند ساعت داخل یخچال بمونه، بهتره لایه کیک کمی ضخیم تر از خامه باشه تا بعد از استراحت، بیش از حد خیس و وا رفته نشه.
- استفاده از کیک ساده و بدون طعم غالب باعث می شه مزه توت فرنگی خودشو بهتر نشون بده و طعم دسر سنگین یا شیرینِ بیش از حد نشه.
- اگه توت فرنگی خیلی آبداره، می تونین قبل از لایه بندی چند دقیقه داخل صافی بذارینش تا آب اضافیش گرفته بشه و لایه ها شل نشن.
- اضافه کردن مقدار خیلی کمی پوست لیموی رنده شده به خامه، بدون اینکه قابل تشخیص باشه، می تونه طعم جار کیک رو تازه تر و خوش عطرتر کنه.
- اگه جار کیک رو برای بچه ها آماده می کنین، بهتره از توت فرنگی های رسیده و شیرین تر استفاده کنین تا احتیاجی به اضافه کردن شکر جداگانه نباشه.
- در طرز تهیه جار کیک توت فرنگی بهتره از خامه ای استفاده بشه که بافت نسبتاً پایدار داره، چون خامه خیلی سبک بعد از چند ساعت فرم خودش رو از دست می ده.
- چیدن لایه ها با قاشق کوچک یا قیف ساده باعث می شه دیواره های ظرف شیشه ای تمیز بمونه و دسر ظاهر مرتب تری داشته باشه.
- اگه قصد دارین جار کیک رو دربسته داخل یخچال نگهداری کنین، حتماً بذارین دسر کاملاً خنک بشه و بعد درشو ببندین تا رطوبت باعث شبنم زدگی نشه.
- برای طعم متفاوت، می تونین مقدار خیلی کمی مربای توت فرنگی (طرز تهیه مربای توت فرنگی) رقیق شده بین لایه ها اضافه کنین بدون اینکه مزه اصلی دسر تحت الشعاع قرار بگیره.
- استفاده از توت فرنگی های هم مقدار برای لایه رویی، باعث می شه ظاهر نهایی دسر حرفه ای تر و منظم تر دیده بشه.
- اگه جار کیک قراره بیرون از یخچال نگهداری و بعد سرو بشه، بهتره حجم خامه کمتر از حالت معمول در نظر گرفته بشه تا دسر توی دمای محیط زود شل نشه.
- اضافه کردن یک لایه خیلی نازک بیسکویت خردشده بین کیک و خامه می تونه از خیس شدن سریع کیک جلوگیری کنه و بافت جالب تری بسازه.
- اگه دسر رو از قبل آماده می کنین، بهتره تزئین نهایی رو درست قبل از سرو انجام بدین تا ظاهر توت فرنگی ها تازه و براق باقی بمونه.
- طعم نهایی جار کیک وقتی متعادل تر می شه که مقدار خامه، کیک و میوه تقریبا هم وزن باشه و هیچ لایه ای غالب تر از بقیه نباشه.
فوت و فن های خوشمزه شدن جار کیک توت فرنگی
چرا جار کیک توت فرنگی بعد از چند ساعت آب می مقدار؟
معمولاً به خاطر آبدار بودن توت فرنگی یا نازک بودن لایه کیکه، چون رطوبت میوه وارد خامه و کیک می شه و بافت دسر شل می شه.
می شه جار کیک توت فرنگی رو از شب قبل آماده کرد؟
بله، حتی طعمش جاافتاده تر می شه، فقط بهتره تزئین نهایی رو نزدیک زمان سرو انجام بدین تا ظاهرش تازه بمونه.
چه نوع کیکی برای جار کیک مناسب تره؟
کیک ساده یا وانیلی انتخاب بهتریه، چون طعمش خنثی تره و مزه توت فرنگی و خامه رو تحت الشعاع قرار نمی ده.
اگه خامه بیش از حد شل شد باید چیکار کنین؟
اگه هنوز کاملاً نبریده، می تونین کمی داخل یخچال بذارینش تا خودش رو بگیره، ولی اگه بافتش از بین رفته باشه بهتره با لایه کیک مخلوط بشه.
می شه از توت فرنگی منجمد برای جار کیک استفاده کرد؟
در صورت اجبار بله، ولی باید کاملاً یخش باز بشه و آب اضافیش گرفته بشه، وگرنه دسر خیلی زود شل می شه.
جار کیک توت فرنگی تا چه مدتی داخل یخچال کیفیتش رو حفظ می کنه؟
اگه درب ظرف خوب بسته باشه، معمولاً تا دو روز طعم و بافت قابل قبولی داره.
چرا برخی جار کیک ها بعد از استراحت حالت خمیری پیدا می کنن؟
این مشکل اغلب به خاطر فشرده کردن بیش از حد لایه کیک یا زیاد بودن رطوبت لایه هاست.
می شه شکر رو به طور کامل از دسر جار کیک توت فرنگی حذف کرد؟
اگه توت فرنگی ها کاملاً رسیده و شیرین باشن و خامه هم ساده استفاده بشه، حذف شکر امکان پذیره.
برای پذیرایی شیک، سرو جار کیک چه ظرفی انتخاب بهتریه؟
ظرف شیشه ای شفاف با دیواره صاف باعث می شه لایه ها دیده بشن و دسر جلوه مرتب تری داشته باشه.
می شه جار کیک توت فرنگی رو با طعم های دیگه ترکیب کرد؟
بله، اضافه کردن مقدار کمی شکلات، بیسکویت ساده یا حتی عطر ملایم مرکبات، بدون اینکه غالب بشه، تنوع خوبی به طعم این دسر می ده.
منبع: افق کوروش