طرز تهیه نان چایی، نان خوشمزه قزوین و زنجانی

به گزارش دوست بلاگ، شما هم کیک و شیرینی های سنتی را به دستورهای فرنگی ترجیح می دهید؟ در پی برترین طرز تهیه نان چایی قزوین یا زنجان هستید؟ شیرینی نون چایی یکی از خوشمزه ترین شیرینی های سنتی ایرانی است که هواداران زیادی دارد. اصالت این شیرینی همان طور که از نامش پیداست به شهر قزوین برمی گردد و دلیل اصلی این نام گذاری مصرف آن همراه با چایی است. البته دستور دیگر این شیرینی مربوط به زنجان می گردد که آن نیز در نوع خود فوق العاده به نظر می رسد.

طرز تهیه نان چایی، نان خوشمزه قزوین و زنجانی

اگرچه این نوع شیرینی بی نظیر را می توان در هر زمانی از سال تهیه و مصرف کرد، اما نان چایی درست مثل شیرینی برنجی، شیرینی نخودچی، شیرینی مربایی و چندین نوع دیگر، از شیرینی های مخصوص عید نوروز محسوب می گردد. اگر برای پخت یک شیرینی فوق العاده با دو دستور مختلف آماده اید، پس دست به کار شوید و طبق آموزش زیر عمل کنید.

نان چایی

تعداد نفرات4 نفر
زمان آماده سازی20 دقیقه
زمان پخت60 دقیقه
مقدار سختیمیانه

نان چایی قزوینی

اگر در پی برترین طرز تهیه نان زنجانی هستید، پیشنهاد می کنیم مطلب زیر را از دست ندهید. با تهیه مواد لازم به مقدار کافی و انجام به ترتیب مراحل آن می توانید یک شیرینی چایی خوشمزه آماده کنید.

مواد لازم برای تهیه شیرینی نان چایی

مواد لازمی که برای دنبال کردن طرز تهیه نان چایی قزوین با پیمانه احتیاج دارید، به توضیح زیر هستند:

مواد لازممقدار مورد احتیاج
آرد مخصوص شیرینی پزی300 گرم
پودر قند80 گرم
ماست چکیده یا شیرین50 گرم
ماست برای رومال1 قاشق
روغن جامد یا کره250 گرم
تخم مرغ3 عدد
هل آسیاب شده1 قاشق غذاخوری
بکینگ پودر2/1 قاشق چایخوری
زعفران دم شده1 قاشق غذاخوری

طرز تهیه نان چایی قزوین

برای تهیه شیرینی نان چایی قزوین که اتفاقا طعم تردی هم دارد و به علت مقدار پایین قند آن به نان چایی معروفیت دارد، باید در ابتدا مواد را از قبل در دمای محیط قرار دهید. سپس تمامی مراحل زیر را به ترتیب برای طرز تهیه شیرینی نون چایی دنبال کنید. البته خبر خوب این است که شما می توانید با سفارش آنلاین شیرینی از خبرنگاران ، این شیرینی خوشمزه را به صورت اینترنتی خریداری نموده و درب منزل یا محل کار خود تحویل بگیرید.

  • مرحله اول: در ابتدا پودر قند الک شده و کره را با هم مخلوط کنید. ترکیب مواد را حدود 5 دقیقه و تا جایی که مخلوط کرم رنگی به دست آید، ادامه دهید. بهتر است که این کار را با همزن برقی انجام دهید تا نتیجه مطلوب تری حاصل گردد.
  • مرحله دوم: دو عدد از زرده های تخم مرغ را جدا نموده و به مخلوط مورد نظر اضافه کنید. بعد از آن برای خوش عطر و طعم کردن مواد شیرینی، پودر هل را به آن ها اضافه کنید. این مواد را برای چند دقیقه هم بزنید تا به خوبی با هم ترکیب شوند.
  • مرحله سوم: در ظرفی دیگر ماست و بکینگ پودر را با هم ترکیب کنید. پس از کمی صبوری شاهد پف کردن ماست خواهید بود. در این هنگام نوبت اضافه کردن آن به مخلوط اصلی شیرینی است.
  • مرحله چهارم: پس از اینکه مواد را به خوبی با هم ترکیب کردید، نوبت به اضافه کردن آرد می رسد. این کار را با یاری الک و به صورت کم کم انجام دهید. برای این کار بهتر است آرد را در دو مرحله به ترکیب اضافه نموده و در پایان هر مرحله با همزن مواد شیرینی را مخلوط کنید.
  • مرحله پنجم: اضافه کردن آرد را تا زمانی که مخلوط به دست نچسبد، ادامه دهید. پس از آن خمیر را از ظرف درآورده و روی تخته کار به خوبی ورز دهید. مراقب باشید که خمیر را به مقدار ورز دهید، زیرا بیش از حد ورز دادن آن باعث پس دادن روغن آن خواهد شد. همین که خمیر کمی شکل بگیرد کافی است. بهتر است ورز دادن را با نوک انگشتان دست انجام دهید.
  • مرحله ششم: در این مرحله از طرز تهیه شیرینی سنتی قزوین، باید حدود 30 تا 60 دقیقه خمیر را در جای خنک قرار دهید تا استراحت کند. اگرچه می توانید برای این کار روی ظرف را بپوشانید، اما بهتر است خمیر را در یک کیسه فریزر قرار داده و آن را در یخچال بگذارید.
  • مرحله هفتم: برای تهیه رومال باید 1 عدد زرده تخم مرغ به جای مانده را با 1 قاشق غذاخوری ماست و زعفران مخلوط کنید. اگر دوست داشته باشید می توانید به جای ماست از خامه صبحانه یا شیر بهره ببرید.
  • مرحله هشتم: خمیر را از یخچال درآورده، سپس به یاری وردنه پهن کنید. ضخامت خمیر برای کاتر زدن باید حدود نیم سانتی متر باشد. سپس خمیر را به صورت دلخواه قالب بزنید.
  • مرحله نهم: کف سینی فر را کاغذ روغنی پهن کنید و شیرینی ها را روی آن بچینید.
  • مرحله دهم: روی هر شیرینی را دو مرحله با مواد تهیه شده و به یاری فرچه شیرینی پزی رومال کنید. سپس به دلخواه با پودر پسته یا کنجد تزئین کنید. در مورد طرز تهیه نان بژی کرمانشاهی نیز چنین فرمولی را برای تزئین تجربه کردیم.
  • مرحله یازدهم: فر را از قبل حدود 15 دقیقه گرم کنید. ضروری است که دمای فر را روی 175 درجه سانتی گراد قرار دهید.
  • مرحله دوازدهم: سینی شیرینی ها را داخل فر که از پیش گرم نموده اید، قرار دهید. زمان پخت برای طرز تهیه نان چایی نرم حدودا 15 تا 20 دقیقه خواهد بود. البته بسته به نوع فر شما ممکن است کمی زمان بیشتری برای پخت لازم باشد.
  • مرحله سیزدهم: در پایان کمی گریل را روشن نموده تا روی شیرینی ها طلایی گردد.
  • مرحله چهاردهم: شیرینی ها را از فر درآورده و اجازه دهید خنک شوند. این شیرینی در صورت نگهداری صحیح و اصولی ماندگاری بالایی خواهد داشت.

نان چایی زنجانی

اگر به طعم نان چایی زنجانی نیز علاقه دارید، مطلبی که در ادامه آمده است را دنبال کنید. مواد لازم و مراحل تهیه آن به طور کامل در متن زیر آمده است.

مواد لازم برای تهیه نان چایی زنجان

اگر می خواهید نان چایی زنجان تهیه کنید، مواد زیر را احتیاج خواهید داشت:

مواد لازممقدار مورد احتیاج
آرد قنادی4 پیمانه
شکر1 پیمانه
شیر2/1 پیمانه
تخم مرغ2 عدد
روغن مایع2/1 پیمانه
خمیر مایه1 قاشق غذاخوری
بکینگ پودر1 قاشق غذاخوری
هل آسیاب شده2/1 قاشق چای خوری

طرز تهیه نان چایی زنجان

اگر علاقه مند به غذاهای ترکی هستید، شاید دوست داشته باشید که نان چایی را طبق روش زنجانی ها بپزید. این شیرینی که در فرهنگ زنجانی ها به چای چورگی هم معروفیت دارد، در دسته شیرینی های ساده، اما خوشمزه ای قرار می گیرد که اگر چه مواد لازم آن شباهت زیادی به شیرینی نون چایی قزوین دارد، اما ظاهر و مزه آن بیشتر به نان می ماند. مراحل زیر را برای تهیه این شیرینی سنتی و محلی، دنبال کنید:

  • مرحله اول: دو عدد تخم مرغ را به همراه هل آسیاب شده و شکر خوب ترکیب کنید. برای این کار هم می توانید از همزن دستی یاری بگیرید یا سراغ همزن برقی بروید.
  • مرحله دوم: در ادامه نوبت اضافه کردن شیر می رسد. پس از آن روغن مایع را اضافه و ترکیب را خوب مخلوط کنید. اگر رابطه خوبی با گلاب دارید و طعم آن را در نان می پسندید، می توانید حدود 2 قاشق غذاخوری نیز گلاب به ترکیب اضافه کنید. فقط بدانید که اضافه کردن گلاب کاملا اختیاری خواهد بود.
  • مرحله سوم: در مرحله بعد مواد خشک دیگر از جمله خمیر مایه و بکینگ پودر را به آرد اضافه کنید. اما قبل از این کار حتما آرد را دو بار الک کنید تا سبک گردد.
  • مرحله چهارم: در ادامه مخلوط آرد را کم کم به مایع اصلی اضافه کنید. به مقدار ای آرد اضافه کنید که خمیر به دست نچسبد. اما همین طور مطمئن شوید که خمیر را بیش از مقدار خشک ننموده باشید.
  • مرحله پنجم: خمیر را کمی ورز دهید و سپس درون نایلون قرار داده و حدود یک ساعت در دمای محیط استراحت دهید.
  • مرحله ششم: در این مرحله باید از خمیر چانه بگیرید. در حالت عادی بهتر است چانه های خمیر شما از 100 گرم تجاوز نکند.
  • مرحله هفتم: بهتر است چانه های خمیر را به شکل بیضی درآورید. در ادامه خمیر را با وردنه به قطر نیم سانتی متر باز نموده و فرم دهید.
  • مرحله هشتم: فر را از قبل روی دمای 190 درجه سانتی گراد قرار دهید تا گرم گردد. گرم شدن فر یک مساله کاملا بااهمیت است و در غیر این صورت پخت نان به خوبی انجام نخواهد شد.
  • مرحله نهم: کف سینی فر را کاغذ روغنی پهن کنید و نان ها را یکی یکی و با فاصله روی آن قرار دهید.
  • مرحله دهم: روی هر نان را ابتدا با برس روغن بزنید و بعد رومال کنید. برای تهیه رومال باید زعفران و زرده تخم مرغ را با هم مخلوط کنید. دقت داشته باشید که این رومال، مزه اصلی نان شما را برعهده داشته و باید حتما به خوبی آماده شده و مورد استفاده قرار بگیرد.
  • مرحله یازدهم: روی خمیر نان چایی زنجان را خط بیندازید. این کار را از طریق چنگال انجام دهید و در پایان با استفاده از کنجد تزئین کنید.
  • مرحله دوازدهم: به مرحله دوازدهم از طرز تهیه نان چایی زنجانی رسیدیم. سینی را درون فر قرار داده و نان ها را به مدت 12 دقیقه بپزید. بسته به فر شما شاید این زمان کمی بیشتر باشد. همزمان با قرار دادن سینی یک کاسه را پر آب کنید و برای جلوگیری از خشک شدن نان ها درون فر قرار دهید.
  • مرحله سیزدهم: در آخر کار با روشن کردن گریل اجازه دهید روی نان چای چورگی طلایی گردد. همزمان فر را چک کنید تا سطح رویی نان ها بیش از حد برشته نگردد.
  • مرحله چهاردهم: بعد از پخت کامل اجازه دهید نان ها حدود 10 دقیقه در فر استراحت نمایند. سپس از فر درآورده و سرو کنید.

شما کدام طعم را می پسندید؟

شیرینی ها از خوراکی های پرطرفداری هستند که مطابق با جغرافیا و ذائقه افراد به اشکال بسیار متنوعی هم طبخ می شوند. شما با کمترین مواد اولیه می توانید شیرینی های بسیار خوشمزه با ماندگاری بالا را تهیه کنید. در این راهنما همان طور که مشاهده کردید طرز تهیه شیرینی نان چایی با دو دستور مختلف را در اختیار شما قرار دادیم. برای اینکه بدانید کدام نوع نان چایی را بیشتر دوست دارید، پیشنهاد می کنیم که هر دو دستور را تهیه کنید. آیا شما تجربه ای در مورد طرز تهیه نان چایی بدون فر دارید؟ این تجربیات خود را با ما و دیگر کاربران وب سایت به اشتراک بگذارید.

منبع: اسنپ فود
انتشار: 9 بهمن 1403 بروزرسانی: 9 بهمن 1403 گردآورنده: dostblog.ir شناسه مطلب: 19482

به "طرز تهیه نان چایی، نان خوشمزه قزوین و زنجانی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه نان چایی، نان خوشمزه قزوین و زنجانی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید