طرز تهیه خوراک کنگر ، با این رسپی عاشق طعم کنگر میشی!

به گزارش دوست بلاگ، خوراک کنگر یکی از انواع غذاهای اصیل و فصلی ایرانی و از خوشمزه ترین و خوش عطرترین انواع غذاهای نونی است که هم به صورت ساده و کاملا گیاهی و هم با مرغ و گوشت تکه ای یا با گوشت چرخ نموده درست می گردد. این خوراک معمولا در فصل بهار، هم زمان با رویش گیاه کنگر تهیه می گردد و ارزش غذایی بالایی برای و دارد. خوراک کنگر را به دلخواه می توانید با نان یا با برنج کته سرو کنید. با این مقاله از در همراه ما باشید تا طرز تهیه خوراک کنگر با مرغ و گوشت را به شما آموزش دهیم.

طرز تهیه خوراک کنگر ، با این رسپی عاشق طعم کنگر میشی!

طرز تهیه خوراک کنگر با مرغ در یک نگاه

برای تهیه خوراک کنگر با مرغ، ابتدا کنگرهای تازه را با دقت پاک نموده و خارهای آن را جدا کنید. سپس، کنگر پاک شده را بشویید و به قطعات مناسب خرد کنید. در ادامه، کنگرها را با کمی روغن تفت دهید تا طعم بهتری به خوراک ببخشند. حالا، کنگرهای تفت داده شده را با آب جوش برای مدتی بپزید تا بافت نرم تری پیدا نمایند.

در این فاصله، پیاز و سیر را خرد کنید و در روغن تفت دهد. پس از آن، ادویه هایی مانند زردچوبه و فلفل سیاه را به این تابه اضافه کنید و برای یک دقیقه تفت دهید. قطعات مرغ شسته شده نیز به این ترکیب اضافه کنید. سپس، رب گوجه فرنگی را نیز در این تابه بریزید و کمی تفت دهید.

میزانی آب جوش هم در تابه بریزید و اجازه دهید گوشت مرغ روی حرارت ملایم بپزد. پس از آن که مرغ نیم پز شد، کنگرهای نیم پز را هم به آن اضافه کنید. در آخر، میزانی نمک، زعفران و آب لیموی تازه را نیز در تابه حاوی خوراک بریزید و درب تابه را ببندید تا فرآیند پخت و جا افتادن این غذا تکمیل گردد.

برای مطالعه جزییات، مواد لازم و مراحل کامل طرز تهیه خوراک کنگر با مرغ و سایر روش ها ادامه این مطلب را مطالعه کنید.

مواد لازم برای تهیه خوراک کنگر با مرغ (برای 4 نفر)

مواد اولیهمیزان مورد احتیاج
کنگر تازهنیم کیلوگرم
مرغ (ران یا سینه)4 تکه
پیاز (برای پیاز داغ)2 عدد میانه
سیر (برای سیر داغ) (اختیاری)2 حبه
آبلیمو2 قاشق غذاخوری
زعفران (دم نموده غلیظ)2 قاشق غذاخوری
رب گوجه1 قاشق غذاخوری
زردچوبه، نمک و فلفل سیاهبه میزان لازم
روغن سرخ کردنیبه میزان کافی
نان یا برنجبرای سرو خوراک کنگر

مدت زمان لازم برای آماده سازی مواد اولیه: 30 دقیقه

مدت زمان لازم برای پخت خوراک کنگر با مرغ: 30 الی 45 دقیقه

مراحل طرز تهیه خوراک کنگر با مرغ

طرز تهیه خوراک کنگر هم با مرغ و گوشت تکه ای یا با گوشت چرخ نموده و هم به صورت کاملا گیاهی بدون مرغ و گوشت قابل انجام است.

مرحله اول: کنگر را آماده کنید

پیش از هر کاری، در اولین مرحله از طرز تهیه خوراک کنگر با مرغ، کنگرهای ترد و تازه را به دقت پاک نموده و با یاری یک چاقوی تیز، تمام خارهای کنگر را جدا کنید و دور بریزید. سپس، ساقه های کنگر پاک شده را در ابعاد مناسب (حدود 2 سانتی متر) برش بزنید. در ادامه، کنگرها را به خوبی بشویید و در سبد بریزید تا آب اضافی آن خارج گردد.

مرحله دوم: کنگر را تفت دهید

حالا، میزانی روغن را در تابه مناسبی بریزید و روی حرارت میانه بگذارید تا داغ گردد. سپس، ساقه های ترد و تازه کنگر را به این تابه اضافه کنید و برای چند دقیقه کاملا تفت دهید. با انجام این کار، خوراک کنگر شما خوشمزه تر و لعاب دارتر می گردد.

در صورت تمایل، برای خرید روغن سرخ کردنی می توانید به روش های و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله سوم: کنگرها را بپزید

در این مرحله از طرز تهیه خوراک کنگر خوشمزه، کنگرهای تفت داده شده را همراه با میزانی آب جوش در قابلمه مناسبی بریزید و روی حرارت بگذارید. سپس، درب قابلمه را ببندید و حرارت را ملایم کنید تا کنگر حداقل برای 15 دقیقه به تنهایی بپزد و نرم تر گردد. انجام این کار به رفع کردن تلخی کنگر نیز یاری می نماید. توجه داشته باشید، در این مرحله نباید نمک و ادویه ها را به کنگر اضافه کنید. در غیر این صورت، کنگر کاملا سفت و چغر می گردد.

مرحله چهارم: باقی مواد خوراک کنگر را آماده کنید

در فاصله جوشیدن کنگر و در این مرحله از طرز تهیه خوراک کنگر کوهی با مرغ، پیازهای شسته شده و بدون پوست را به صورت نگینی برش بزنید و کنار بگذارید. حبه های سیر شسته شده و بدون پوست را نیز خرد کنید.

سپس، گوشت سینه یا ران مرغ را در ابعاد دلخواه برش بزنید و به خوبی بشویید. سپس، قطعات مرغ شسته شده را در سبد بریزید تا آب اضافی آن ها خارج گردد.

در صورت تمایل، برای خرید انواع گوشت مانند گوشت مرغ می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله پنجم: پیاز و سیر را تفت دهید

حالا، میزانی روغن را در تابه مناسبی بریزید و روی حرارت میانه بگذارید تا داغ گردد. سپس، پیازهایی که قبلا به صورت نگینی خرد کردید را به این تابه اضافه کنید و تفت دهید تا پیازها کاملا سبک شوند. پس از سبک شدن پیازها، سیر خرد شده را نیز در این تابه بریزید و برای یکی دو دقیقه با پیاز تفت دهید تا عطر سیر آزاد گردد. مراقب باشید، سیر خیلی زود می سوزد و سفت و بدمزه می گردد.

در صورت تمایل، برای خرید پیاز داغ و سیر داغ آماده می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله ششم: ادویه ها را اضافه کنید

پس از تفت دادن پیاز و سیر، نوبت به اضافه کردن ادویه ها می رسد. بنابراین، میزانی زردچوبه و پودر فلفل سیاه را نیز به این تابه اضافه کنید. مواد داخل تابه را هم بزنید و ادویه ها را به مدت یک دقیقه تفت دهید تا رنگ و عطرشان آزاد گردد.

برای خرید انواع ادویه مانند زردچوبه و فلفل سیاه می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله هفتم: گوشت مرغ را اضافه کنید

در ادامه، تکه های مرغ شسته شده را نیز در این تابه قرار دهید تا با پیاز، سیر و ادویه ها تفت داده شوند. پس از گذشت چند دقیقه، قطعات مرغ را پشت و رو کنید و تا همه قسمت های گوشت مرغ به یک میزان تفت ببیند و رنگ مرغ عوض گردد.

مرحله هشتم: رب گوجه فرنگی را اضافه کنید

پس از آن که گوشت مرغ به میزان کافی تفت خورد، مواد داخل تابه را کنار بزنید و برای رب گوجه فرنگی جا باز کنید. سپس، رب گوجه را به تابه اضافه کنید و برای یکی دو دقیقه تفت دهید تا رب رنگ باز کند و طعم خامی آن گرفته گردد.

برای خرید رب گوجه فرنگی می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله نهم: مرغ را بپزید

حالا وقت آن است که 3 لیوان آب جوش در این تابه بریزید و مواد داخل تابه را هم بزنید تا رب و ادویه ها به صورت یکنواخت در آب حل شوند. سپس، درب تابه را ببندید و حرارت را ملایم کنید. اجازه دهید گوشت مرغ برای 30 دقیقه روی حرارت ملایم بپزد.

مرحله دهم: کنگرهای نیم پز را اضافه کنید

پس از گذشت زمان لازم، کنگرهای نیم پز شده را در سبد بریزید و آبکشی کنید. سپس، کنگرهای نیم پز را به تابه حاوی گوشت مرغ در حال پخت اضافه کنید. درب تابه را دوباره ببندید و اجازه دهید کنگرها برای 15 الی 20 دقیقه دیگر همراه با تکه های مرغ به خوبی بپزند.

مرحله یازدهم: باقی طعم دهنده ها را اضافه کنید

در دقایق انتهای پخت، وقت آن است که نمک، زعفران و آبلیموی تازه را نیز به محتویات تابه اضافه کنید. سپس، درب تابه را ببندید و اجازه دهید خوراک کنگر خوشمزه شما با حرارت ملایم حسابی جا افتاده گردد و روغن بیندازد.

برای خرید نمک، آبلیمو و زعفران می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله آخر: خوراک کنگر با مرغ را سرو کنید

پس از آن که خوراک کنگر شما کاملا جا افتاده شد، آن را در ظرف سرو بریزید و به دلخواه، همراه با نان، یا میل کنید.

برای خرید انواع نان و انواع برنج می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

طرز تهیه خوراک کنگر به روش های دیگر

خوراک کنگر را به روش های دیگر هم می توانید درست کنید.

روش تهیه خوراک کنگر با گوشت تکه ای

طرز تهیه خوراک کنگر با گوشت تکه ای هم عینا مشابه همان چیزی است که در دستور بالا برایتان گفتیم. با این تفاوت که گوشت تکه ای گوسفندی یا گوساله برای پخت به مدت زمان بیشتری احتیاج دارد.

بنابراین، پیشنهاد می کنیم پس از تفت دادن گوشت گوسفندی یا گوساله با پیاز، سیر و ادویه ها، حدود 3 الی 4 لیوان آب جوش به قابلمه اضافه کنید. درب قابلمه را ببندید و حرارت را ملایم کنید. اجازه بدهید گوشت تکه ای برای 1 الی 2 ساعت به آرامی روی حرارت ملایم بپزد. سپس، باقی مراحل را دنبال کنید. برای صرفه جویی در وقت، می توانید گوشت را در زودپز بپزید.

برای خرید و گوشت گوسفندی می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

دستور تهیه خوراک کنگر با گوشت چرخ نموده

در طرز تهیه خوراک کنگر با گوشت چرخ نموده، ضروری است گوشت چرخ نموده را با تفاله پیاز رنده شده، سیر رنده شده، نمک و ادویه ها حسابی ورز دهید و تعدادی کوفته قلقلی درست کنید. سپس، کوفته قلقلی ها را در تابه با روغن تفت دهید تا طلایی شوند. باقی مراحل را مطابق دستور بالا دنبال نموده و کوفته قلقلی ها را در 10 دقیقه انتهای پخت به خوراک کنگر اضافه کنید.

برای خرید می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

نکات مهم در طرز تهیه خوراک کنگر

  • توجه داشته باشید، کنگر یک گیاه تیغ دار و پرخار است. پس، ضروری است آن را با دقت تمیز کنید تا خوراک کنگر، خورشت کنگر یا پلو کنگر شیرازی درست کنید.
  • در صورت تمایل، به جای آبلیموی تازه می توانید 2 عدد لیمو عمانی را جایگزین کنید. در این صورت، باید لیمو عمانی ها را بشویید و سوراخ کنید. سپس، لیمو عمانی ها را همراه با گوشت مرغ به تابه اضافه کنید و اجازه بدهید کاملا بپزند و نرم شوند. اما آبلیمو را در مراحل آخر پخت به خوراک کنگر اضافه کنید.
  • بسته به طبع و ذائقه، می توانید زعفران دم نموده و رب گوجه فرنگی را از دستور پخت خوراک کنگر حذف کنید. با این حال، اضافه کردن زعفران و رب گوجه به خوشمزه تر و خوش آب و رنگ تر شدن این غذا یاری می نماید.
  • در صورت تمایل، می توانید یک عدد سیب زمینی و یک عدد هویج را نیز پوست بگیرید و به صورت مکعبی در ابعاد دلخواه برش بزنید. سپس، سیب زمینی و هویج را هم تفت دهید و به محتویات خوراک کنگر اضافه کنید تا به خوبی بپزند.
  • بسته به طبع و ذائقه، می توانید میزانی پودر دارچین، پودر لیمو عمانی، پودر غوره یا کمی ادویه کاری نیز به این غذا اضافه کنید.
  • در طرز تهیه خوراک کنگر با گوشت تکه ای، بهتر است از گوشت گوسفندی بهره ببرید که لطیف تر است و برای پخت به زمان کمتری احتیاج دارد.
  • برای تهیه خوراک کنگر ساده، کافی است گوشت و مرغ را از دستور بالا حذف کنید. شما می توانید این خوراک را با سبزیجاتی مانند قارچ، سیب زمینی و هویج یا حتی با حبوباتی مانند لپه یا عدس به صورت کاملا گیاهی طبخ کنید.
  • این غذا نباید خیلی آبکی باشد؛ بنابراین، اگر در انتها دیدید آب زیادی دارد، درب قابلمه را باز بگذارید و چند دقیقه صبر کنید تا خوراک کنگر همچنان روی حرارت ملایم بجوشد و به غلظت مناسب برسد.

فوت و فن های خوشمزه شدن خوراک کنگر

چگونه کنگر را پاک کنیم؟

ساقه های کنگر دارای تیغ های ریز است؛ بنابراین، توصیه می کنیم در زمان پاک کردن کنگر حتما از دستکش بهره ببرید. با یاری یک چاقوی تیز، تیغ ها را از ساقه جدا کنید. سپس، گیاه را به خوبی بشویید و خرد کنید.

آیا می توانیم خوراک کنگر را بدون مرغ و گوشت به صورت گیاهی درست کنیم؟

بله. شما می توانید خوراک کنگر را بدون گوشت و مرغ با سبزیجاتی مانند قارچ، سیب زمینی و هویج یا حتی با حبوباتی مانند عدس پخته شده آماده کنید. در این صورت نیز با استفاده از پیاز داغ، سیر داغ و سبزی های معطر، خوراک خوشمزه تری خواهید داشت.

مدت زمان پخت کنگر چقدر است؟

کنگر برای پخت کامل به زمانی در حدود 30 الی 45 دقیقه احتیاج دارد. اگر کنگر را بیش از میزان بپزید، بافت خودش را از دست می دهد و ظاهر نامناسبی پیدا می نماید.

در طرز تهیه خوراک کنگر آیا می توانیم از لپه استفاده کنیم؟

بله. در این صورت، ضروری است ابتدا لپه را جداگانه بپزید و سپس، به خوراک کنگر اضافه کنید.

منبع: افق کوروش
انتشار: 18 فروردین 1404 بروزرسانی: 18 فروردین 1404 گردآورنده: dostblog.ir شناسه مطلب: 19534

به "طرز تهیه خوراک کنگر ، با این رسپی عاشق طعم کنگر میشی!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه خوراک کنگر ، با این رسپی عاشق طعم کنگر میشی!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید