طرز تهیه کباب قلقلی ، 3 رسپی ساده سیخی و تابه ای یک ساعته

به گزارش دوست بلاگ، کباب قلقلی یا قلقلی کباب، یکی از راحت ترین و کم دردسرترین است که به راحتی می توانید در فر، تابه و روی زغال آن را تهیه کنید. برای درست کردن کباب قلقلی باید گوشت چرخ نموده را به شکل کوفته قلقلی درآورید و با سبزیجات دلخواه، سر سیخ بزنید، سپس آن را بپزید. می توانید کباب قلقلی را در سس هم بپزید. در این مقاله از در ما چند روش طرز تهیه کباب قلقلی و نکات پخت و خوشمزه شدن قلقلی کباب را برای یا به شما آموزش خواهیم داد.

طرز تهیه کباب قلقلی ، 3 رسپی ساده سیخی و تابه ای یک ساعته

مواد لازم برای تهیه کباب قلقلی سیخی در فر (برای 4 نفر)

مواد اولیهمیزان مورد احتیاج
گوشت چرخ نمودهنیم کیلوگرم
پیاز2 عدد میانه
فلفل دلمه ای1 عدد میانه
گوجه فرنگی2 عدد
سیب زمینی1 عدد
رب گوجه فرنگی1 قاشق غذاخوری
روغن مایع1 قاشق غذاخوری
سبزیجات خشک معطر1 قاشق غذاخوری
آب جوشنصف لیوان فرانسوی دسته دار
زردچوبه، نمک و فلفل سیاهبه میزان لازم
پودر سیر و پاپریکابه میزان لازم
ترشی، برنج یا نانبرای سرو کباب قلقلی

مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 15 دقیقه

مدت زمان مورد احتیاج برای پخت کباب قلقلی: 40 دقیقه

جشنواره زمستانه جایزه باران

در جشنواره جایزه باران ، با خرید هر 300 هزار تومان از کل فاکتور و خرید هر 100 هزار تومان از برندهای حامی جشنواره، 1 امتیاز کسب نموده و در قرعه کشی روزانه، یک دستگاه پژو 207 شرکت داده خواهید شد. این جشنواره از 1 دی ماه به مدت 3 ماه (30 اسفندماه) برگزار خواهد شد. قرعه کشی هر روز، بر اساس خرید روز قبل، انجام می گردد و لایو قرعه کشی، هر روز ساعت 17 از اینستاگرام (okcs.ir@) پخش خواهد شد.

برندهای حامی جشنواره:

دلستر، نوین زعفران، فامیلا، ساحل کنار، کلییر، لوکس، داو، پریل، پرسیل، شاوما، تاژ، هراز، شف هو، مای لیدی، رعنا، بهروز، مزمز، نستله، عقاب، نادی، دنت، رامک، باراکا، اوه.

مراحل طرز تهیه کباب قلقلی سیخی در فر

اگر در پی یک غذای ساده و سریع برای ناهار یا شام هستید، می توانید کباب قلقلی سیخی یا کباب قلقلی تابه ای خوشمزه را به روش زیر تهیه و با برنج یا نان سرو کنید.

مرحله اول: پیازها را رنده کنید

در ابتدا برای تهیه قلقلی کباب، پیازها را پوست بگیرید و قسمت انتهایی یعنی ریشه را جدا نکنید تا در زمان رنده کردن، لایه های پیاز از هم باز نشوند. با رنده میانه، پیازها را رنده کنید و در یک صافی بریزید تا آب اضافی آنها خارج گردد یا با دست آنها را بفشارید و تفاله پیاز را در یک کاسه بریزید.

مرحله دوم: مواد کباب قلقلی را آماده کنید

گوشت چرخ نموده را به پیازها اضافه کنید. سپس زردچوبه، فلفل سیاه، پودر سیر، پودر پاپریکا و نمک را اضافه کنید. سبزیجات معطر خشک مثل ترخون، ریحان، نعناع و مرزه را اضافه کنید و با دست مواد را ورز دهید تا بافت منسجمی بگیرند. اگر موادتان شل بود، می توانید کمی آرد نخودچی اضافه کنید و دوباره ورز دهید تا به انسجام کافی برسد.

در صورت تمایل می توانید انواع ادویه معطر، انواع سبزی خشک معطر، آرد نخودچی و گوشت چرخ نموده مخلوط را به روش های خرید و اینترنتی از فروشگاه های بخرید.

مرحله سوم: سیخ ها و مایه کباب قلقلی را آماده کنید

بعد از آماده شدن مایه کباب قلقلی، روی ظرف را بپوشانید و چند دقیقه در یخچال بگذارید تا هم طعم ها به خورد هم بروند و هم منسجم تر شوند. 15 تا 20 دقیقه مایه کباب قلقلی را استراحت دهید. سیخ های چوبی را هم در یک ظرف آب بگذارید تا کاملا خیس شوند و در زمان پختن کباب، نسوزند. سیخ ها هم باید 20 تا 30 دقیقه خیسانده شوند

مرحله چهارم: سبزیجات را آماده و خرد کنید

سپس فلفل دلمه ای ها را بشویید و دانه های آنها را بیرون بیاورید. سیب زمینی ها را بشویید و پوست آنها را بگیرید. فلفل دلمه ای ها را به صورت مکعب ها 3 سا نتی متری یا خلالی درشت، خرد کنید. سیب زمینی ها را هم نگینی درشت (ضخیم نباشند) خرد کنید. گوجه فرنگی ها را هم بشویید و به صورت حلقه ای یا مکعبی خرد کنید.

مرحله پنجم: مایه کباب قلقلی را فرم دهید

در ادامه، فر را روشن و روی دمای 180 درجه سانتی گراد تنظیم کنید تا گرم گردد. بعد از استراحت کردن مایه کباب قلقلی، آن را از یخچال بیرون بیاورید و به میزان یک گردو از مواد بردارید. گوشت چرخ نموده را بین دست هایتان گلوله کنید و در یک سینی کنار بگذارید. همه مایه کباب قلقلی را به همین شکل آماده کنید.

مرحله ششم: مواد کباب قلقلی را سر سیخ بزنید

سیخ ها را از آب بیرون بیاورید و سر هر سیخ، یک گوشت قلقلی شده، یک فلفل دلمه، یک سیب زمینی و یک گوجه، دوباره یک گوشت قلقلی، یک سیب زمینی و گوجه بزنید. این ترتیب را ادامه دهید تا سیخ ها پر شوند. همه سیخ ها را با مواد پر کنید.

مرحله هفتم: سیخ ها را در سینی فر بچینید

در این مرحله از روش درست کردن قلقلی کباب، کف یک سینی را با کمی روغن چرب کنید. سیخ ها را کف سینی بچینید، طوری که روی هم قرار نگیرند. سپس در یک کاسه، آب جوش، 2 قاشق روغن مایع، رب گوجه فرنگی و ادویه های دلخواه را با هم ترکیب کنید تا یک سس گوجه روان داشته باشید. این سس را کف سینی بریزید.

برای خرید رب گوجه فرنگی و روغن پخت و پز می توانید از فروشگاه های به روش های خرید حضوری و اینترنتی اقدام کنید

مرحله هشتم: کباب قلقلی را در فر بپزید

در آخرین مرحله از طرز تهیه کباب قلقلی با سیخ چوبی، سینی حاوی سیخ های کباب را در فر بگذارید و درب فر را ببندید. حدود 4 دقیقه صبر کنید تا کباب ها بپزند و مغزپخت شوند. سپس سینی کباب را بیرون بیاورید و کباب قلقلی را با یایا نان، سبزی خوردن، ترشی () و سالاد دلخواه () میل کنید.

انواع ترشی، انواع نان و برنج ایرانی و خارجی باکیفیت را به روش های خرید حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می توانید تهیه کنید.

روش تهیه کباب قلقلی تابه ای

اگر به فر، مایکروفر یا توستر دسترسی ندارید، می توانید مثل شما کباب قلقلی در تابه هم درست کنید. در این صورت، سیخ های کباب قلقلی را به روش بالا درست کنید و مواد را سر سیخ بزنید. سپس سیخ ها را در یک تابه بچینید و سس رب گوجه فرنگی را اضافه کنید. تابه را روی حرارت ملایم قرار دهید تا به مدت 1 ساعت بپزند. در این مدت مراقب باشید که سس کباب قلقلی، خشک نگردد. وقتی کباب ها پختند، آنها را با برنج یا نان سرو کنید.

دستور تهیه کباب قلقلی روی زغال

اگر می خواهید طعم کباب قلقلی زغالی را بچشید، کافی است بعد از اینکه گوشت قلقلی شده و سبزیجات را سر سیخ زدید، آنها را مثل روی زغال گداخته و یکدست کباب کنید تا همه قسمت های آنها طلایی گردد و مغز آنها بپزد. سپس کباب قلقلی را با برنج یا نان و سبزی خوردن و پیاز خام، سرو کنید.

نکات مهم در طرز تهیه کباب قلقلی

  • می توانید از سبزیجات متنوعی مثل قارچ، پیاز، فلفل دلمه ای های رنگی، فلفل سبز تند و … برای لابه لای کباب های قلقلی بهره ببرید یا کلا سبزیجات دیگر را حذف نموده و فقط سر سیخ ها، کباب قلقلی بزنید.
  • به جای سبزی معطر خشک می توانید از سبزی معطر تازه بهره ببرید. در این صورت کباب قلقلی، عطر و طعم بهتری خواهد شد.
  • از زعفران دم نموده هم برای خوش طعم و خوش عطر تر شدن کباب قلقلی می توانید بهره ببرید. به میزان 1 قاشق غذاخوری زعفران دم نموده را می توانید در مایه کباب قلقلی بریزید یا در زمان پخت کباب قلقلی، با برس آشپزی، زعفران دم نموده روی کباب ها بمالید.
  • اگر کباب قلقلی را در فر می پزید، می توانید به جای سیخ زدن سیب زمینی و فلفل دلمه ای، آنها را به صورت حلقه ای کف سینی بچینید و روی آنها، سس رب گوجه بریزید و سیخ های کباب قلقلی را در سینی بچینید. سپس سینی را در فر بگذارید و آنها را بپزید.

فوت و فن های خوشمزه شدن کباب قلقلی

چطور کباب با گوشت قلقلی درست کنیم؟

برای تهیه این کباب، کافی است گوشت را با پیاز و ادویه ها طعم دار نموده و قلقلی کنید. سپس گوشت های قلقلی را سر سیخ بزنید و به روش دلخواه (هر یک از روش های بالا) بپزید.

چرا کباب قلقلی باز می گردد؟

اگر مایه کباب قلقلی به میزان کافی منسجم نباشد، کباب از هم باز می گردد. برای جلوگیری از این اتفاق:

1- آب پیازهای رنده شده را بگیرید.

2- مایه کباب را به خوبی ورز دهید تا منسجم گردد.

3- برای تهیه قلقلی کباب از گوشتی بهره ببرید که کمی چرب باشد.

4- کمی آرد نخودچی اضافه کنید و ورز دهید.

5- سس کباب قلقلی نباید زیاد باشد در حدی که روی آنها را بپوشاند تا کباب های قلقلی وا نروند.

منبع: افق کوروش
انتشار: 16 بهمن 1403 بروزرسانی: 16 بهمن 1403 گردآورنده: dostblog.ir شناسه مطلب: 19499

به "طرز تهیه کباب قلقلی ، 3 رسپی ساده سیخی و تابه ای یک ساعته" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه کباب قلقلی ، 3 رسپی ساده سیخی و تابه ای یک ساعته"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید