3 طرز تهیه دونر کباب یا کباب ترکی خانگی گوشت یا مرغ خوشمزه بدون دستگاه
به گزارش دوست بلاگ، طرز تهیه دونر کباب ترکی خانگی را تا به حال امتحان نموده اید؟ کباب ترکی یا دونر کباب هم از آن نوستالژی های دوران کودکی بچه های دهه شصتی است. دونر در زبان ترکی به معنی چرخیدن است. یک سیخ کباب بلند و چرخان که کوهی از گوشت گوساله یا گوشت مرغ دور آن پیچیده شده بود و متصدی کار تکه ای گوشت یا مرغ را تکه تکه با چاقو جدا می کرد و لای نون می گذاشت و با گوجه و خیارشور یک ساندویچ پر و پیمان دست مان می داد. انواع کباب ترکی یا دونر کباب گوشت و مرغ در سال های اخیر با قارچ و پنیر هم ترکیب شده و خوشمزگی آن دوچندان شده است. دونر کباب ترکی یکی از محبوب ترین غذاهای فست فودی در آلمان هم هست.
شما در خانه به سادگی می توانید با انواع گوشت گوساله یا مرغ و حتی گوشت بوقلمون و شترمرغ کباب ترکی یا دونر کباب درست کنید. 3 طرز تهیه دونر کباب یا کباب ترکی گوشت و مرغ و گوشت چرخنموده را در مجله خبرنگاران بخوانید.
طرز تهیه دونر کباب یا کباب ترکی گوشت خانگی
مواد لازم برای 6 نفر
گوشت راسته گوساله: 400 گرم
قارچ: 200 گرم
فلفل دلمه ای: 1 عدد عظیم
پیاز: 2 عدد متوسط
نمک، فلفل قرمز و فلفل سیاه و آویشن: به مقدار لازم
پنیر پیتزا: به مقدار دلخواه
طرز تهیه
می دانستید دونر کباب یا همان کباب ترکی در سال 1867 برای اولین بار در یک رستوران کوچک در شهر بورسا ترکیه و توسط فردی به نام اسکندر خان طبخ شد؟ و البته مورد استقبال مشتری ها هم نهاده شد. دونر کباب هم مثل اسکندر کباب یکی از محبوب ترین کباب های ترکی در سرتاسر دنیاست و البته اگر چه دونر کباب یکی از محبوب ترین غذاهای خیابانی ترکیه است اما طرز تهیه دونر کباب ترکی خانگی هم در ترکیه بسیار محبوب است.
خب برای درست کردن کباب ترکی با گوشت گوساله ابتدا گوشت گوساله ترجیحا کمی یخ زده را به صورت نواری برش بزنید. پیازها را هم خلالی خرد کنید و تفت دهید تا نرم و سبک شوند.
گوشت نواری خرد شده را به پیازهای تفت خورده اضافه کنید و صبر کند تا گوشت خوب آب بیندازد و بپزد و سپس سرخ گردد. در این فاصله قارچ ها را به صورت اسلایسی برش بزنید و وقتی گوشت نرم شد به آن اضافه کنید.
حالا فلفل دلمه ای خلالی خرد شده را هم اضافه کنید، نمک، فلفل و آویشن بریزید و 10 دقیقه صبر کنید تا طعم تمام مواد به خورد یکدیگر برود. دونر کباب یا کباب ترکی شما با گوشت گوساله به همین راحتی آماده است.
مواد دونر را در نان مورد علاقه بریزید و با خیارشور، گوجه و سبزیجات مورد علاقه سرو کنید. در صورت تمایل وقتی که هنوز مواد کباب ترکی کاملا داغ هستند مقداری پنیر پیتزا اضافه کنید و یک دونر پنیری داشته باشید.
طرز تهیه کباب ترکی یا دونر کباب خانگی خوشمزه با گوشت مرغ
برای درست کردن کباب ترکی با گوشت موغ به مواد زیر احتیاج دارید:
سینه مرغ: 1 عدد کامل
ماست چکیده یا یونانی: ½ لیوان فرانسوی دسته دار
پیاز: 1 عدد عظیم
فلفل دلمه ای: 1 عدد متوسط
قارچ: 250 گرم
سس خردل: 2 قاشق غذاخوری
روغن زیتون: 2 قاشق غذاخوری
نمک، فلفل قرمز و فلفل سیاه: به مقدار دلخواه
زنجبیل: ½ قاشق چایخوری
پودر سیر: ½ قاشق چایخوری
تخم گشنیز: 1 قاشق چایخوری
طرز تهیه
در طرز تهیه دونر کباب یا کباب ترکی خانگی مرغ ابتدا سینه مرغ بدون پوست و استخوان را به صورت نوارهای نازک و باریک برش بزنید. سپس تکه های مرغ را در مواد مرینیت یعنی ماست، سس خردل و ادویه و نمک بخوابانید. بهتر است مرغ در این سس کباب ترکی یک شب تا صبح یا حداقل 4 ساعت بماند تا خوب مزه دار گردد.
پیاز را خلالی خرد کنید و در مقداری روغن زیتون تفت دهید (از روغن مایع هم می توانید بهره ببرید) سپس تکه های مرغ مزه دار شده را با پیاز تفت دهید و صبر کنید تا بپزند و نرم شوند. قارچ اسلایسی خرد شده و فلفل دلمه ای نواری خرد شده را اضافه کنید و صبر کنید تا مواد خوب تفت بخورند و آب شان کشیده گردد.
نمک، فلفل و ادویه جات را هم اضافه کنید و همراه با مواد تفت دهید تا طعم خامی ادویه ها گرفته گردد. وقتی آب مواد خوب کشیده شد در صورت تمایل مقداری پنیر پیتزا هم اضافه کنید و صبر کنید تا پنیر آب گردد. سپس نان ساندویچ را با مواد دونر کباب، خیارشور، گوجه و مقداری جعفری پر و سرو کنید.
نکته: می توانید کباب ترکی زغالی هم درست کنید. برای این کار تکه های نواری مرغ یا گوشت را در فر گریل کنید یا روی منقل به صورت زغالی کباب کنید و سپس با قارچ و فلفل دلمه ای یک تفت دیگر بدهید که در این صورت ساندویچ دونر ترکی شما رژیمی تر می گردد اما به همان روشی که گفتیم لذیذتر است.
طرز تهیه کباب ترکی یا دونر کباب با گوشت چرخ نموده هم مرسوم است که به همین ترتیب باید گوشت و پیاز و سایر مواد را با هم تفت دهید و در نهایت مقداری پنیر پیتزا اضافه کنید تا حسابی پرملات و مزه دار گردد.
5 1 vote
Article Rating
منبع: افق کوروش