کاروانسراهای دیروز، هتل های امروز
به گزارش دوست بلاگ، دوره ساخت کاروانسراها در ایران به دوره صفویه برمی شود. شاه عباس یکم که تصمیم به بازسازی و احیای جاده ابریشم گرفته بود، ساخت کاروانسراها را در دستور کار قرار داد. و تا آنجا که می توانست برای احداث آنها معماران کارکشته را به کار گرفت. به طوری که یکی از شاهکارهای معماری ایران را کاروانسراهای آن و شکوه طاق ها، حجره ها و اندرونی ها و بیرونی های متعددش می دانند. و شاه عباس صفوی را بانی احداث کاروانسراها در ایران. درست است که در گذشته دور کاروانسرا بیشتر مورد استفاده طبقه اعیان یا حکومتی ها بوده. اما این روزها از هر طبقه و منطقه ای که باشیم می توانیم چند روزی را در کاروانسرهایی که بازسازی شده و کاربری هتل را پیدا نموده اند به سر کنیم. و قدم در دل تاریخ بگذاریم. در اینجا مروری داریم به کاروانسراهایی که بازسازی شده و کاربری هتل را پیدا نموده اند.
هتل کاروانسرای مشیر یزد
هتل کاروانسرای مشیریزد نه تنها در دل شهری مملو از بناهای تاریخی قرار گرفته است، بلکه خودش هم جزو آثار ثبت شده میراث فرهنگی است. کاروانسرای مشیر که زمانی اقامتگاه مسافران خسته از راه دور بوده، حالا به عنوان هتلی زیبا با بافت سنتی و امکانات مدرن شناخته می شود. این هتل در زمان مظفرالدین شاه قاجار ساخته شده. و قدمتش به 150 سال پیش می رسد.
بنا در سال 1375 از کاروانسرا به هتل تغییر کاربری داد. و بازسازی اش کردند و در سال 1385 افتتاح شد. فاصله هتل تا میدان امیر چخماق کمتر از یک کیلومتر است. و با پای پیاده ظرف کمتر از پنج دقیقه می توان به مسجد جامع و باغ دولت آباد و بازار خان و بادگیرهای تاریخی یزد رسید. ترکیب بافت سنتی همراه با اتاق هایی که به گرد حیاط جمع آمده اند، دیوارهای کاه گلی، پنجره های طرح قدیم به همراه طیف نوری که از شیشه های رنگی آن ها عبور می نماید، هر مسافری را به قصه های دور و دراز می برد.
رستوران مشیر خودش شبیه موزه است. کاشی های هفت رنگ سنتی و معماری اصیل ایرانی دارد. و همه جور غذایی هم سرو می نماید. و حیاط باصفای هتل همراه با حوض ها و آب نماها محبوبیتش را بیشتر نموده است.
کاروانسرای عباسی کوهپا اصفهان
کاروانسرای عباسی کوهپا در کیلومتر 60 جاده اصفهان-نائین قرار گرفته. قدمت بنای کاروانسرا به دوره صفویه بازمی شود. بنابراین شما در یک فضای کاملاً تاریخی اقامت دارید. و می توانید مجسم کنید که در زمان صفویان مردم چگونه و در چه فضاهایی زندگی می کردند. در سال 1372 این بنا به عنوان یکی از آثار ملی به ثبت رسید. و از سال 1393 بعد از یک دوه بازسازی و بازسازی، به عنوان مرکزی اقامتی، پذیرای مسافرانی است که به تاریخ علاقه مندند. و اقامت در یک بنای تاریخی را به هتل های امروزی ترجیح می دهند.
فضای هتل و معماری اتاق ها آنقدر مجذوب کننده و منحصر به فرد است که در بدو ورود هر بیننده ای را خیره می نماید. امکانات هتل البته با احتیاجات مسافران امروزی هماهنگ است. غذاخوری سنتی، سالن های چندمنظوره برای برگزاری همایش های مختلف، سالن تفریحات و فروشگاه صنایع دستی از امکانات هتل محسوب می شوند.
کاروانسرای عباسی به دیدنی هایی مثل بازار قدیمی کوهپایه، تپه های شنی ورزنه و باتلاق گاوخونی نزدیک است. این کاروانسرا، جنبه های جدیدی از شهر اصفهان را پیش رویمان قرار می دهد. جنبه هایی که تا به حال کمتر به چشممان آمده بود.
تاریخی ترین هتل های ایران کدامند؟
هتل یه تا خور
هتل یه تا در روستای کویری بیاضه در منطقه خور و بیابانک استان اصفهان، هتلی است که از هیاهوی زندگی شهری در آن خبری نیست. هتل یه تا قدمتی تازه دارد. ولی به سبک و سیاق کاروانسراها بنا شده و از معماری یزدی هم بهره برده است. این هتل-کاروانسرا که در گویش یزدی به معنی تک است، در سال 1389 در قلب منطقه کویری بیاضه تاسیس شد. حیاط آن پر از درختان انار، نخل و انجیر است. و قناتی دارد که جوی آن از وسط حیاط می گذرد. و با نشستن در چایخانه سنتی آن می توان صدای دلنشین آب قنات را شنید.
قرار گرفتن هتل در جوار روستای تاریخی بیاضه از دیگر مزیت های آن است. روستایی که نارین قلعه سه هزار ساله، درخت زیتون هشتصد ساله، امامزاده ابو محمد ابراهیم، خانه های روستایی با قدمت بیش از هزار سال، باغ های انار و نخلستان، زیبایی آن را دوچندان نموده است.
هتل کاروانسرای لاله بیستون کرمانشاه
هتل کاروانسرای لاله در جایی قرار گرفته که از یک طرف طبیعت کوهستانی پیش چشمتان است و از طرف دیگر هشتمین اثر جهانی ایران یعنی کوه بیستون خودنمایی می نماید و تماشای آن ابعاد و زوایا زندگی اعیانی عصر صفوی را به ما می شناساند، زندگی ای که مایه هایی از آن را می توان در تزئین و چیدمان اتاق های هتل هم دید.
هتل لاله بیستون در فاصله حدود 30 کیلومتری شرق کرمانشاه، و بر سر راه قدیمی کرمانشاه به همدان و در دامنه کوه بیستون قرار گرفته. هتل در مساحت 6000 متر، به فرم چهار ایوانی، ظرفیت 100 مهمان را داراست. 20 واحد و سوئیت های رویال و امپریال با تزئینات سنتی دارد. که با باز کردن پنجره اتاق هایش نمای کوه بیستون خودنمایی می نماید. هتل لاله لم کده ای نیز دارد که می توان بعد از گشت و گذار در آن روی تخت هایش نشست و خستگی در کرد. یا اگر احساس گرسنگی غالب شد در رستوران سنتی یا در رستوران تابستانی اش که در فضای باز است، غذاهای ایرانی و فرنگی صرف کرد.
سالن همایش های ویژه جشن ها و برگزاری مراسم، اجرای موسیقی زنده، نمایشگاه و فروشگاه دائمی صنایع دستی محلی، فروشگاه تجهیزات و لوازم صخره نوردی از جمله دیگر مجذوب کنندهیت های هتل کاروانسرای لاله بیستون است. زیبایی هتل کاروانسرای لاله را کاخ نیمه تمام ساسانی، پل کهنه، پل کاروانسرای صفوی، کتیبه بیستون، پل خسرو، پرستشگاه پارتی، مجسمه هرکول، طاقبستان و غار شکارچیان کامل می نماید.
ارگ تاریخی گوگد
ارگ تاریخی گوگد که زمان ساخت آن را به چهار قرن پیش نسبت می دهند و حالا به صورت مهمانسرایی آرام درآمده، دوران پر فراز و نشیبی را از سر گذرانده. در زمان های صلح از آن به عنوان کاروانسرا و در زمان جنگ یا حمله اشرار به عنوان دژ نظامی استفاده می شده. اما اکنون این ارگ که زمانی بر سر راه جاده ابریشم و نبردهای زیادی بوده به صورت اقامتگاه باصفایی درآمده. که در حیاط بزرگ آن می توان صدای جوی آب و پرندگان را شنید و در آن قدم زد. بدون اینکه خطری متوجه حالت باشد. این ارگ تاریخی 3 ستاره در 5 کیلومتری جاده گلپایگان به تهران و در شهری به نام گوگد واقع شده است. ارگ گوگد اتاق های بزرگ، تمیز و راحتی دارد که با انواع مشک ها وکوزه ها تزئین شده که یادآور دوران گذشته است.
هتل های خاص ایران را بشناسید
منبع: اسنپ تریپ