پاسخ مثبت ایران به نامه اعراب خلیج فارس، کوشش تهران برای سرانجام خونریزی ها در سوریه و یمن
به گزارش دوست بلاگ، رئیس جمهور کشورمان در حالی به کشورهای عمان و کویت سفر کرد که بر استقبال از پیغام 6 کشور حاشیه خلیج فارس برای گسترش روابط و خاتمه دادن به خونریزی ها در یمن و سوریه تاکید داشت.
به گزارش خبرنگار گروه سیاست خارجی خبرنگاران، حسن روحانی رئیس جمهور کشورمان روز چهارشنبه به دعوت رسمی سلطان قابوس، پادشاه عمان برای گفت وگوهای دو جانبه و منطقه ای وارد مسقط شد.
روحانی پیش از ترک تهران در مورد سفر خود به عمان و بعد از آن به کویت گفت: جمهوری اسلامی ایران خواهان ارتقاء روابط با کشورهای منطقه و همسایه و تقویت ثبات، امنیت و توسعه در کل منطقه است.
رئیس جمهوری با اشاره به پیغام کشورهای حوزه خلیج فارس مبنی بر اراده این 6 کشور برای ارتقاء و روابط بهتر با جمهوری اسلامی ایران و همچنین حل و فصل سوء تفاهمات به وسیله گفت وگو و مذاکره بین طرفین، گفت: ما از اصل این پیغام استقبال می کنیم و در جریان این سفر نیز در مورد ارتقاء همکاری ها، دیدار و گفت وگو خواهیم داشت.
وی با تأکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران با کشورهای عمان و کویت روابطی صمیمانه و محبت آمیز داشته است، گفت: ظرفیت های بسیار خوبی برای توسعه روابط دوجانبه بین ایران و این کشورها وجود دارد.
روحانی با اشاره به اوضاع ناآرام و شرایط نامناسب کشورهای سوریه، عراق و یمن، گفت: در این سفر سرانجام دادن به خون ریزی ها در این کشورها بحث و آنالیز خواهد شد.
تاکید روحانی بر رسیدگی به وضعیت یمن در عمان
رئیس جمهور کشورمان ظهر چهارشنبه، در دیدار سلطان قابوس پادشاه عمان با اشاره به زمینه های گسترش همکاری تهران - مسقط در بخش های مختلف از جمله اقتصاد، حمل و نقل، گاز، انرژی، بنادر، صنعت و تجارت و خدمات فنی و مهندسی، گفت: تعمیق روابط بانکی می تواند زمینه ساز شتاب در توسعه روابط اقتصادی تهران - مسقط باشد و امیدواریم مسئولین بانکی دو کشور در جریان این سفر، روابط اقتصادی و بانکی تهران و عمان را هر چه بیشتر توسعه دهند.
وی با تاکید بر اینکه تهران همیشه از گسترش روابط دوجانبه و منطقه ای با همسایگان استقبال می نماید، گفت: جمهوری اسلامی ایران هر گاه کشورهای منطقه با مسائل مختلف از جمله تروریسم روبرو شدند، آنها را یاری نموده است و پس از این هم اگر هر کدام از این کشورها، بویژه در برابر تروریست ها با مسئله ای روبرو شوند و از تهران درخواست یاری داشته باشند، حتماً به آنها یاری خواهیم کرد.
روحانی در ادامه لزوم رسیدگی و چاره اندیشی به وضعیت بسیار نامطلوب مردم یمن را مورد تأکید قرار داد و گفت: امروز وضعیت بسیار وخیمی برای مردم مظلوم یمن ایجاد شده است و همه ما به عنوان کشور های مسلمان منطقه، وظیفه داریم اقدامات جدی و انسان محبت آمیز ای را برای یاری مردم این کشور انجام دهیم.
رئیس جمهوری اظهارداشت: برقراری آتش بس و یاری های انسان محبت آمیز و انجام مذاکرات سیاسی یمنی - یمنی برای حل و فصل مسائل مردم مظلوم یمن، لازم است.
پادشاه عمان نیز در این دیدار با تقدیر از رویکرد و آمادگی همیشگی تهران برای برقراری روابط نزدیک تر با همسایگان و همکاریهای منطقه ای، گفت که تحکیم روابط ایران و کشورهای منطقه به نفع توسعه، امنیت و ثبات منطقه است.
تاکید بر اهمیت موقعیت ترانزیتی کویت برای ایران
رئیس جمهور کشورمان پس از دیدار با سلطان قابوس راهی کویت شد تا در دیدار با شیخ صباح احمد جابر الصباح امیر کویت روابط دو کشور و تحولات منطقه را مورد آنالیز قرار دهد.
روحانی با اشاره به لزوم فعال شدن کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی بویژه برای آشنایی فعالان اقتصادی بخش خصوصی دو کشور از ظرفیت های متقابل همکاری، گفت: امیدواریم در بخش های مختلف اقتصادی سرمایه گذاران و بویژه بخش خصوصی دو کشور با برقراری ارتباط نزدیک تر، تمامی فرصت های موجود را در راستا توسعه روابط مورد بهره برداری قرار دهند.
رئیس جمهوری افزود: ایران و کویت همچنین در زمینه ترانزیتی و کریدور جنوب - شمال، فرصت های بزرگی برای همکاری دارند و می توان از ظرفیت های یکدیگر به نفع منافع دو کشور و ملت های منطقه استفاده کرد.
وی توسعه روابط بانکی را پایه اساسی برای ایجاد تحرک در همکاری های اقتصادی دو کشور دانست و گفت: ایران برای توسعه همه جانبه روابط با کویت، از جمله سرمایه گذاری مشترک در پروژه های متنوع کاملاً آمادگی دارد.
روحانی در ادامه با اشاره به تحولات منطقه و تأکید بر اینکه همه اختلافات موجود در منطقه با گفت وگو قابل حل و فصل است، گفت: مذاکره و مفاهمه را تنها راه چاره مسائل و سوء تفاهم بین کشورهای منطقه می دانیم.
شیخ صباح احمد جابر الصباح امیر کویت نیز در این دیدار با اظهار خرسندی از انجام این سفر و مواضع و دیدگاه های وحدت آفرین روحانی، گفت: شرایط کنونی منطقه همه ما را ملزم می نماید که روابط خوبی با یکدیگر داشته باشیم؛ از این رو مصمم هستیم سطح روابط خود را با تهران در همه زمینه ها افزایش دهیم.
امیر کویت همچنین با اشاره به روابط خوب و صمیمی دو کشور، افزود: کویت برای توسعه و تعمیق روابط با ایران در زمینه های مختلف آماده است.
وی با تشکر از مواضع ایران در جریان اشغال کویت توسط صدام گفت: ایران در جریان اشغال کینه توزانه صدام در کنار کویت نهاده شد و از این رو بسیار قدردان ایرانیان هستیم.
شیخ الصباح در ادامه با تأکید بر لزوم وحدت و هماهنگی کشورهای منطقه و مسلمان در شرایط کنونی منطقه، توضیح داد: ما همه مسلمان هستیم و باید با برادری و وحدت در کنار یکدیگر نهاده شده و در راستا توسعه، ثبات و صلح گام برداریم.
رئیس جمهور کشورمان پس از این دیدار شامگاه چهارشنبه به تهران بازگشت هر چند هنوز از نتایج این سفر اخباری منتشر نشده اما به نظر می رسد رئیس جمهور کشورمان قصد اعلام حمایت جدی ایران از پیغام امیر کویت به نمایندگی از کشورهای حاشیه خلیج فارس را داشته باشد که به دنبال مذاکره با ایران هستند.
این سفر همچنین از بعد دیگری نیز دارای اهمیت است.
پیش از سفر روحانی، رقیب منطقه ای ایران یعنی ترکیه نیز وارد کشورهای حاشیه خلیج فارس شده و با پادشاه بحرین، پادشاه عربستان و امیر قطر دیدار نموده بود. این دو سفر از ابعاد مختلف قابل ارزیابی است که از جمله آنها نظر عبدالباری عطوان است که عنوان داشت، ایران و ترکیه به دنبال یارگیری از کشورهای حاشیه خلیج فارس برای تحولات آینده منطقه هستند.
گزارش از علی حیدری
درب ضد سرقت
درب ضد سرقت و ضد حریق | برای اینکه امنیت خاطر بیشتری داشته باشید از درب های امنیتی ضد سرقت و ضد حریق استفاده کنید.
تور مالزی
تور مالزی ارزان قیمت، تور پنانگ، کوالالامپور، لنکاوی، تور لحظه آخری مالزی
منبع: تسنیمگروه ساختمانی آبان: گروه ساختمانی آبان: بازسازی ساختمان و تعمیرات جزئی و کلی و طراحی ویلا و فضای سبز و روف گاردن، طراحی الاچیق، فروش درب های ضد سرقت را از ما بخواهید.