سیاست خارجی ایران درقفقاز؛ ایجاد منطقه قوی و تقویت همکاری ها
به گزارش دوست بلاگ، محمد فرازمند گفت: حل مسائل درقفقاز، تقویت همکاری ها و ایجاد منطقه ای قوی در راستای سیاست خارجی تهران است.
به گزارش گروه سیاسی خبرنگاران، سفیر جمهوری اسلامی ایران در آنکارا روز سه شنبه گفت که تهران از ابتکار رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه در ایجاد ساز و کار صلح 3+3 در منطقه قفقاز حمایت می نماید.
به نوشته روزنامه دیلی صباح محمد فرازمند سفیر جمهوری اسلامی ایران در آنکارا گفت که ایران از ابتکار عمل اردوغان در نوامبر 2020 استقبال می نماید. این طرح صلح شامل ایجاد یک ساز و کار همکاری در منطقه قفقاز شامل سه کشور ارمنستان، جمهوری آذربایجان و گرجستان و سه همسایه آنها، روسیه، ترکیه و ایران است.
سفیر ایران در ترکیه اعلام نمود: این ابتکار در راستای سیاست خارجی ایران نیز است که شامل حل مسائل منطقه با کشور های منطقه، به حداقل رساندن تنش ها، تقویت همکاری ها و ایجاد منطقه ای قوی با استفاده از مهارت و تخصص کشور های همسایه است.
سفیر ایران بعلاوه گفت که همه کشور ها به استثنای گرجستان این پیشنهاد را در اصل پذیرفته اند.
این دیپلمات ایرانی گفت که بدون شک، تسهیل صلح و ثبات در منطقه راهبردی قفقاز جنوبی با خاتمه دادن به تنش های 30 ساله، فرصت های توسعه، تجارت، سرمایه گذاری و حمل ونقل ایجاد می نماید که به نفع منطقه و مردم ساکنان آن خواهد بود.
اردوغان اواخر سپتامبر پس از ملاقات خود با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه در سوچی گفت که روسیه آماده ایجاد یک عرصه همکاری شش کشوری است. جمهوری آذربایجان و روسیه اخیراً بر اهمیت توسعه همکاری در قالب 3+3 از جمله ارمنستان، جمهوری آذربایجان، گرجستان، روسیه، ترکیه و ایران در منطقه قفقاز اشاره کردند.
مولود چاووش اوغلو وزیر امور خارجه ترکیه نیز که اخیرا در تهران بود، گفت: ترکیه علاقه مند به همکاری با ایران در قالب 3+3 است.
وی این سخنان را در یک کنفرانس مطبوعاتی مشترک با همتای ایرانی خود حسین امیر عبداللهیان بیان نمود.
دیوید زالکالیانی وزیر امور خارجه و معاون نخست وزیر گرجستان آدینه گذشته گفت که تفلیس قصدی برای شرکت در مذاکرات 3+3 درباره موضوع برطرف موانع روابط مالی و حمل و نقل در منطقه قفقاز جنوبی ندارد. وی گفت: تفلیس در مذاکرات شش گانه مشارکت نخواهد کرد و در این باره در جریان سفر به ترکیه و (جمهوری) آذربایجان صحبت نموده ام.
منبع: خبرگزاری دانشجو