فوت و فن های تهیه لوبیا پلوی خوشمزه با سویا
به گزارش دوست بلاگ، هواداران پلو های مخلوط در کشور ما کم نیستند؛ آجیل پلو، شکر پلوی شیرازی، میگوپلو و مرصع پلو از پلو های مجلسی و پرطرفدار ایرانی هستند. لوبیاپلو هم یکی از غذا های اصیل و خوشمزه ایرانی است. بسیاری از ما، عادت داریم لوبیاپلو را با گوشت چرخ نموده و یا تکه ای درست کنیم؛ اما اگر گیاهخوار هستید یا ترجیح می دهید مصرف گوشت قرمز را کمتر کنید، به سادگی می توان سویا را جایگزین گوشت کرد. مطمئن باشید که طرز تهیه لوبیا پلو با سویا چندان فرقی با لوبیاپلویی که می شناسید ندارد و هیچ خللی در لذیذ بودن و خوشمزگی این غذای اصیل ایرانی، ایجاد نمی گردد.
مواد لازم برای تهیه لوبیا پلو با سویا
برنج دو پیمانه
پیاز متوسط (نگینی خرد شده) دو عدد متوسط
لوبیا سبز (خردشده نیم سانتی) 400 گرم
سویا دو پیمانه
هویج درشت (خرد شده) یک عدد
زعفران آسیاب شده یک قاشق چا خوری
پودر دارچین نصف قاشق چای خوری
زردچوبه نصف قاشق چای خوری
پودر کاری یا ادویه پلویی یک قاشق چای خوری
نمک به مقدار لازم
روغن زیتون و روغن سرخ کردنی به مقدار لازم
رب گوجه فرنگی دو قاشق غذاخوری
طرز تهیه لوبیا پلو با سویا
ابتدا برنج را خیس کنید. به طوریکه به اندازه یک بند انگشت، آب روی آن باقی بماند. دو قاشق غذاخوری نمک و یک قاشق روغن زیتون به آن بیفزایید و بگذارید حداقل یک ساعت خیس بخورد.
لوبیا ها را به مدت 20 دقیقه درون ماهیتابه تفت دهید. به صورت همزمان، سویا را با آب داغ خیس نموده و بعد آن را آبکش نمایید.
لوبیا را کنار بگذارید. داخل ماهیتابه روغن سرخ کردنی را داغ کنید و پیاز را درون آن تفت دهید تا نیمه طلایی گردد.
آب سویا را کاملا با دستمال گرفته، و آن را درون ماهیتابه بریزید. زردچوبه و رب گوجه فرنگی را اضافه کنید تا سویا خوب مزه دار گردد. سپس هویج نگینی شده را اضافه کنید و چند دقیقه دیگر تفت دهید.
لوبیا را همراه با سه پیمانه آب و نمک درون ماهیتابه بریزید. در ظرف را بگذارید تا مواد خوب بپزند.
وقتی سس غلیظ شد، پودر زعفران را اضافه کنید، کمی تفت دهید و بعد آن را کنار بگذارید.
برای برنج، قابلمه را پر از آب کنید و بگذارید بجوشد. وقتی آب جوش آمد، یک قاشق چای خوری نمک به آن اضافه کنید. آب برنج را بگیرید و آن را درون قابلمه در حال جوش بریزید.
بگذارید برنج با در باز، حدود ده دقیقه بپزد. در این مدت آن را چندبار هم بزنید. سپس برنج را آبکش نمایید.
برای دم کردن برنج، ته قابلمه کمی روغن بریزید. یک لایه برنج کف قابلمه بریزید و بعد یک لایه از سس روی آن اضافه کنید. کمی دارچین و پودرکاری روی مایه تان بریزید. اکنون برنج را با مایه مخلوط کنید تا جایی که کاملا ًرنگ بگیرد. این کار را لایه لایه تا وقتی موادتان تمام شوند، ادامه دهید. در خاتمه نصف لیوان آب به برنج اضافه کنید و به مدت چهل دقیقه روی گاز بگذارید تا دم بکشد.
بعد از این مدت لوبیاپلو با سویای شما آماده است. آن را به سلیقه خودتان در ظرف بریزید و سرو کنید.
فوت و فن های طرز تهیه لوبیا پلو با سویا
در صورتی که دوست ندارید غذایتان زیاد ادویه ای گردد، پودر کاری یا ادویه پلویی را حذف کنید.
ته دیگ لوبیاپلو، یکی از خوشمزه ترین ته دیگ هاست. پس در مرحله دم، کمی نان لواش زیر برنج قرار دهید.
زعفران را حتماً بعد از آماده شدن مایه لوبیاپلو اضافه کنید تا عطر آن از بین نرود.
یک لوبیاپلوی خوشمزه، کمی چرب است. پس بعد از اینکه برنجتان دم کشید، یک قاشق غذاخوری کره پاستوریزه کاله و یا روغن محلی روی آن آب کنید.
برنج را کاملا با مایه مخلوط کنید تا تکه های سفید برنج در غذا پیدا نباشد؛ و در آخر، اگر مایل به استفاده از سویا نیستید و همچنان لوبیاپلوی سنتی را ترجیح می دهید، از گوشت گوسفندی تکه ای به جای آن بهره ببرید. این مساله کاملا سلیقه ای است و بستگی دارد که بین غذای گیاهی و غذای گوشتی، کدام یک به ذائقه و عادات غذایی شما نزدیک تر است.
منبع: گردشبانایرانیرو: ایرانیرو: سفر به زیباترین شهرهای ایران، تبریز، مشهد، اصفهان، شیراز، یزد
dorezamin.com: دور زمین: آشنایی با زیبایی های دنیا در مجله گردشگری
بانیما: قدرت گرفته از سیستم مدیریت محتوای بانیما