طرز تهیه خیارشور خانگی ترد و خوشمزه
به گزارش دوست بلاگ، خیارشور یکی از پرطرفدارترین چاشنی های غذایی است که در کنار تمام ساندویچ ها و اغلب غذاها استفاده میشود. با طرز تهیه خیارشور خانگی آشنا شوید.

سرویس آشپزی - خیارشور یکی از چاشنی های غذایی بسیار خوشمزه، پر هوادار و پرمصرف است که تقریبا در کنار تمام انواع ساندویچ خصوصا ساندویچ کالباس، ساندویچ هات داگ و... از آن استفاده می گردد. خیارشور را به چند روش مختلف و با چاشنی های متفاوت می توان تهیه کرد.
نکته ای که در تهیه خیارشور اهمیت دارد، رعایت نکات مهم برای جلوگیری از کپک زدن خیارشور و همچنین شل و نرم نشدن خیارشور بعد از چند هفته است. در ادامه قصد داریم طرز تهیه خیارشور خانگی ترد و خوشمزه ای را به شما آموزش دهیم که به ساده ترین و سالم ترین روش ممکن تهیه می گردد و نه تنها شل نخواهد شد، بلکه بسیار ترد و خوش عطر نیز هست.
خیارشور خانگی
خیار سبز قلمی | 4 کیلوگرم |
آب | 19 پیمانه |
سرکه سفید | 1 پیمانه |
نمک | 1 پیمانه |
ترخون | 2 پیمانه |
شوبد تازه | کمی |
سیر | 3-4 حبه |
فلفل تند | به میزان دا خواه |
11 مورد از خواص خیارشور برای سلامت بدن
طرز تهیه خیارشور خانگی ترد و خوشمزه
- برای تهیه خیارشور خانگی خوشمزه ابتدا باید سرکه، نمک و آب را مخلوط نموده و بجوشانید.
- محلول به جوش آمده را از روی حرارت بردارید و صبر کنید تا خنک گردد.
- در این فاصله، خیارها را شسته و داخل سبد آبکش قرار دهید تا خشک شوند.
- خیارها را با استفاده از یک سوزن تمیز، سوراخ کنید به طوری که سوزن از یک طرف خیار وارد شده و از سمت دیگر خارج گردد.
- خیارها را درون دبه تمیز بریزید و لابه لای آن ها شوید و ترخون قرار دهید.
- سیرها را نیز پوست گرفته و همراه با فلفل های تند داخل دبه بریزید.
- حالا محلول سرکه و نمک را روی مواد داخل دبه بریزید به طوری که کاملا روی خیارها را بپوشاند.
- بعضی افراد در این مرحله چند عدد نخود خام نیز داخل دبه خیارشور می ریزند به این دلیل که نخود گاز فراوری نموده و باعث تردتر شدن خیارشورها می گردد.
- حالا درب دبه را محکم ببندید و آن را در جایی خنک بیرون از یخچال قرار دهید.
- اگر از وکیوم شدن در دبه مطمین نیستید می توانید یک نایلون روی دهانه دبه قرار داده و با یک کش پلاستیکی دور آن را ببندید تا کاملا محکم شده و هیچ هوایی وارد آن نگردد.
- بعد از حدود یک هفته درب دبه را باز نموده و خیارها را از داخل آن بیرون بیاورید و داخل شیشه های تمیز دردار بریزید.
- شیشه های خیارشور را حتما درون یخچال قرار دهید.
- خیارشور خانگی ترد و خوشمزه شما آماده است. می توانید از آن ها در کنار انواع غذاها و ساندویچ ها بهره ببرید. نوش جان.
بهترین روش نگهداری خیارشور برای جلوگیری از خراب شدن و کپک زدن
نکات و ترفندهای مهم درباره تهیه خیارشور خانگی
- خیارشوری که به این روش تهیه می گردد بسیار ترد، خوش عطر و خوش طعم خواهد شد و به هیج وجه حالت نرم و شل نخواهد داشت.
- شما می توانید بسته به سلیقه خود چند تکه هویج و ساقه کرفس خرد شده نیز داخل دبه خیارشور بیندازید.
- مقدار سیر و فلفل این خیارشور سلیقه ای است اما بهتر است مقدار سیرها بیشتر از این حد نشوند تا عطر و بوی خیارشور مثل خیارشورهای بازاری گردد.
- اگر مقدار خیارهای شما بیشتر یا کم تر از این مقدار است، نسبت محلول سرکه و نمک را به نسبت مقدار خیارها بیشتر یا کمتر کنید.
- در صورتی که در فصل انگور هستید، می توانید یکی، دو برگ مو نیز داخل دبه بریزید.
کلام آخر
امیدواریم از این دستور ساده و کاربردی استفاده نموده و یک خیارشور خانگی ترد و خوشمزه تهیه کنید و از خوردن آن لذت ببرید.
منبع: setare.com