برای نخستین بار کلیه انسان به یاری پهپاد منتقل شد

به گزارش دوست بلاگ، در آخرین ساعت های سه شنبه گذشته یک هواپیمای بدون سرنشین سفارشی که اندازه بدنه آن معادل یک دستگاه ماشین لباسشویی بود از محله ای در جنوب غربی بالتیمور بلند شد و در حالی که یک کلیه انسان را با خود حمل می کرد، پرواز خود را به سمت یکی از بیمارستان های محلی نزدیک ادامه داد و در نهایت گروه جراحان پیروز شدند برای بیماری که در معرض خطر مرگ قرار داشت عمل پیوند کلیه را با پیروزیت انجام دهند.

برای نخستین بار کلیه انسان به یاری پهپاد منتقل شد

این پهپاد جهت حدود 4.5 کیلومتری را در فاصله زمانی 10 دقیقه پشت سر گذاشت تا برای نخستین بار در تاریخ یک دستگاه هواپیمای بدون سرنشین یکی از اعضای بدن را حمل کند و به مقصد نهایی تحویل دهد. با کسب این پیروزیت، کارشناسان پیش بینی کردند بزودی اتفاقات مشابه در سراسر دنیا انجام گردد تا پهپادها به عنوان یکی از دستیاران حوزه درمان مورد استفاده قرار گیرند.

پهپادهای همه کاره

پهپاد یا هواپیماهای بدون سرنشین که در زبان انگلیسی به صورت مخفف با نام UAV هم شناخته می شوند در رواندا و دیگر کشورهای آفریقایی که شرایط بهداشتی و درمانی مناسبی ندارند و البته در کشورهای دور افتاده و جزایر مختلف اقیانوس آرام تجهیزات و امکانات دارویی و درمانی را با خود حمل می نمایند و بدون داشتن هرگونه سرنشین، تمامی تجهیزات مورد احتیاج حوزه درمان را به دست ساکنان این مناطق می رسانند. ولی تاکنون هیچ یک از این هواپیماهای بدون سرنشین وظیفه انتقال یکی از اعضای بدن انسان را قبول نکرده بودند.

جوزف آر. اسکالی از جراحان پیوند اعضا در دانشگاه پزشکی مریلند که مدیریت گروه پرواز این پهپاد و انتقال کلیه را هم به عهده داشت در این خصوص گفت: هواپیماهای بدون سرنشین این امکان را دارند تا با سرعت و دقت بیشتر اعضای بدن انسان را بین بیمارستان ها انتقال دهند و ضمن کاهش هزینه های مربوطه، زمان بیشتری را برای نجات جان بیماران در اختیار ما بگذارند. پهپادها کیفیت انتقال اعضای بدن را بیشتر می نمایند و نخستین تجربه پیروز در این زمینه نشان داد که می توانیم روی این پرنده های کوچک حساب کنیم.

پرواز بدون سرنشین این پهپاد که در نیمه شب رخ داد نتیجه یک همکاری سه ساله بین پزشکان، محققان، مهندسان و کارشناسان علوم هوایی درمرکز پزشکی دانشگاه مریلند وبنیاد میراث زندگی مریلند به عنوان سازمان مدیریت پیوند اعضای بدن واقع در بالتیمور بود.

رابرت گرابویز یکی از محققان دانشگاه جورج مایسون در ویرجینیای امریکا که در حوزه نوآوری پزشکی نیز اقدامات گسترده ای را انجام داده است ازاین پرواز به عنوان دستاورد خیره نماینده یاد کرد.

البته این پرواز به جز آنکه جان ترینا گلیپسی 44 ساله را نجات داد اتفاقات ارزشمند دیگری را هم به همراه داشت. ترینا شخصی بود که کلیه پیوندی با این پرواز برای او به بیمارستان محلی منتقل شد تا از خطر مرگ جان سالم به در ببرد. وی دراین خصوص به روزنامه نیویورک تایمز شرح داد: من بسیار خوشبخت هستم، بخصوص بعد از سال ها دیالیز شدن هم اکنون می توانم مانند انسان های عادی زندگی کنم و باید بگویم این هواپیمای بدون سرنشین در این اتفاق نقش مهمی برعهده داشت. من می دانم بسیاری از مردم به خاطر مسائل کلیوی جان خود را از دست می دهند، انتقال کلیه از یک مرکز درمانی به بیمارستان دیگر با دشواری انجام می گردد، زمان زیادی برای این اتفاق طول می کشد و بسیاری از بیماران منتظر چنین اتفاقی هستند. ولی من بسیار خوشبخت بودم که توانستم این کلیه را دریافت کنم تا جان دوباره بیابم.

تنها چند ثانیه

در زمینه انتقال اعضای بدن انسان برای نجات جان یک بیمار، این اتفاق باید در کوتاه ترین زمان ممکن صورت گیرد و پس از آنکه عضو پیوندی از بدن فرد اهدا نماینده جدا شد، زمان بسیار کوتاهی وجود دارد تا این عضو پیش از آنکه به حیات خود خاتمه دهد وارد بدن شخص دیگر گردد. باید توجه داشته باشیم اعضای بدن انسان اگر در زمان مناسب منتقل نشوند قابلیت پیوند به بیمار را از دست می دهند. روش معمول برای انتقال اعضای بدن انسان معمولاً وسایل موتوری از جمله هلیکوپتر و هواپیما است که این وسایل نقلیه محدودیت های خود را شامل می شوند.

دکتر اسکالی که همچنین یکی از اعضای گروه جراحی پیوند کلیه بود در این خصوص شرح داد: پروازهای چارتر بسیار گران هستند، هواپیماهای تجاری با سرعت آهسته حرکت می نمایند و هواپیماهای کوچک نیز در ساعات ناخوشایند و شرایط هوایی نامناسب می توانند خطراتی را برای عضو پیوندی به همراه داشته باشند. در این میان هواپیماهای بدون سرنشین که به تازگی مورد توجه قرار گرفته اند می توانند به طور میانگین تا 70 درصد زمان انتقال عضو پیوندی را کاهش دهند. کارشناسان معتقدند که این اتفاق می تواند یک تغییر بزرگ در آینده پزشکی باشد.

دکتر گرابویز نیز دراین باره گفت: در بسیاری از شرایط نظیر خونریزی شدید مادر پس از تولد فرزند، چند ثانیه یا چند دقیقه می تواند به معنای تفاوت زندگی و مرگ برای بیمار باشد. یک هواپیمای بدون سرنشین در سرزمین های ناهموار، شهرهای محصور در ترافیک، جاده های یخی یا مناطقی که دچار آب گرفتگی شده اند می تواند سریع ترین و مطمئن ترین راه برای دستیابی به کالاها و تجهیزات پزشکی باشد تا احتیاج مردم این مناطق رفع گردد.

این روزها نسل جدید هواپیماهای بدون سرنشین روی کارآمده است که حتی می توانند به صورت اتوماتیک جهت مبدأ تا مقصد را بپیمایند. دراین میان انواع مختلف پهپادهای مخصوص سرگرمی یا تصویربرداری ساخته شده اند که در حوزه پزشکی و درمانی کاربرد ندارند. پهپادهایی که به صورت اختصاصی برای این امر ساخته شده اند دو جعبه دوجداره داخل یکدیگر را شامل می شوند تا عضو پیوندی را در بهترین حالت در خود نگه دارند. این پهپادها به پیشرفته ترین سیستم های ارتباطی و باتری های پشتیبان مجهز شده اند و همچنین مولدهای فراوری انرژی هم در آنها وجود دارد تا در صورت احتیاج از آنها استفاده نمایند. برای جعبه های مخصوص حمل ارگان های بدن سیستم هوشمند سنجش دما در نظر گرفته شده است تا ضمن برقراری زنجیره سرما، عضو پیوندی بدون هرگونه مشکل در بهترین حالت به مقصد برسد. بنابراین پهپادهای مخصوص پزشکی می توانند بدون بروز کوچک ترین مشکل عضو پیوندی را به مقصد برسانند.

دکتر متئو اسکاسرو مدیر مرکز آزمایش پهپادهای بدون سرنشین وابسته به دانشگاه مریلند در کالیفرنیا شرح داد:ما برای این پروژه مجبور بودیم سیستم جدیدی راه اندازی کنیم که در ساختار سازمان فدرال هوایی امریکا هنوز ساختار و استاندارد جدیدی برای آن در نظر گرفته نشده بود و همچنین امکان انتقال اعضای بدن انسان با آن وجود داشت. در نهایت پیروز به ساخت پهپادی شدیم که وزن اضافی عضو پیوندی، دوربین ها و سیستم های ردیاب عضو، سیستم های ارتباطی ماهواره ای، سیستم های ایمنی، سیستم هوشمند عبور از روی مناطق شهری و... را شامل شد. این اتفاق یکی از بزرگترین پیروزیت های عرصه پزشکی در دهه های اخیر بود.

هواپیماهای بدون سرنشین از جمله رقبای تازه با هواپیماها و هلیکوپترها محسوب می شوند. دولت ها سعی می نمایند مقررات جدید را برای پرواز این پرنده های کوچک فلزی مشخص نمایند. در حالی که تاکنون هیچ قانونی برای انتقال اعضای بدن انسان به وسیله پهپادها در دنیا تعریف نشده است، قانونگذاران در حوزه هوانوردی سعی دارند قوانین و مقررات جدید برای این دسته از پهپادها وضع نمایند.

  • طراحی تراکت

    طراحی تراکت | بهترین طراحی را از حرفه ای ترین طراحان گرافیکی بخواهید

  • طراحی کاتالوگ

    طراحی کاتالوگ | با یک طراحی حرفه ای کاتالوگ کسب و کارتان را به اوج ببرید

پایگاه اینترنتی مأوا: پایگاه اینترنتی مأوا، مجله خبری و تحلیلی

منبع: ایران آنلاین
انتشار: 15 مرداد 1400 بروزرسانی: 15 مرداد 1400 گردآورنده: dostblog.ir شناسه مطلب: 1590

به "برای نخستین بار کلیه انسان به یاری پهپاد منتقل شد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "برای نخستین بار کلیه انسان به یاری پهپاد منتقل شد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید