ماکارونی دم نکشیده = قندکمتر

به گزارش دوست بلاگ، بسیاری از ما ماکارونی را به نام یک غذای چاق کننده می شناسیم که نشاسته زیادی دارد. البته این تصور غلط نیست اما روش های طبخ این غذاست که معمولا مشکل آفرین می شود و اندیس گلایسمی این غذا را بالا می برد.

ماکارونی دم نکشیده = قندکمتر

ماکارونی دم نکشیده = قندکمتر

نویسنده:دکتر محمد رضا وفا

بسیاری از ما ماکارونی را به نام یک غذای چاق کننده می شناسیم که نشاسته زیادی دارد. البته این تصور غلط نیست اما روش های طبخ این غذاست که معمولا مشکل آفرین می شود و اندیس گلایسمی این غذا را بالا می برد.

میزان قندخونی که پس از مصرف یک وعده غذایی بالا می رود، نشان دهنده نمایه یا اندیس گلایسمی آن غذاست و بنابه تعریف، میزان افزایش قند خون بعد از مصرف 50 گرم از یک ماده غذایی کربوهیدرات دار در مقایسه با افزایش قند خون پس از مصرف گلوکز یا نان سفید که نمایه گلایسمی اش برابر با 100 است، مشخص کننده نمایه گلایسمی آن است. جالب است بدانید در میان تمام گروه های غذایی، غلات و سیب زمینی اندیس گلایسمی بالاتری دارند. شیر و لبنیات دارای نمایه گلایسمی میانه هستند و در سبزی و میوه ها این شاخص به کمترین میزان می رسد اما در سبزی و میوه هایی نظیر هویج، انبه و هندوانه (و به طور کلی در میوه های شیرین) این نمایه بالاست. در چربی ها و مواد غذایی پرپروتئین به دلیل نداشتن کربوهیدرات، محاسبه این شاخص معنایی پیدا نمی کند. حتماً می پرسید مگر بالا بودن این شاخص چه مضراتی به همراه دارد؟ باید در پاسخ بگویم که به طور کلی، قند خون یک عامل اکسید کننده است که وجودش می تواند در سطح سلولی موجب تخریب سلول ها شده و زمینه ساز انواع سرطان شود.

توصیه می شود افرادی که به دیابت، بیماری های قلبی و سرطان (به خصوص سرطان های گوارشی) مبتلا هستند، از مصرف غذاهایی که اندیس گلایسمی شان بالاست، کمتر استفاده کنند. البته تنها میزان قند طبیعی مشخص کننده این نمایه نیست؛ بلکه فرآیندهایی که روی آن انجام می شود هم می تواند این شاخص را کم و زیاد کند. به طور مثال، مواد غذایی هر چه طبیعی تر باشند نمایه گلایسمی شان کمتر است و هر چه قدر عملیات فرآوری در آنها بیشتر انجام شود، این نمایه در آنها افزایش چشمگیرتری پیدا می کند. مثلا گندم کامل و سبوس دار بر اثر آرد شدن و یا در پی سبوس گیری و تبدیل شدن به آرد شیرینی پزی به شدت نمایه گلایسمی اش زیاد می شود. علاوه بر موارد یاد شده، روش پخت هم در افزایش نمایه گلایسمی مؤثر است؛ به این ترتیب که با دم کردن برنج یا ماکارونی، نمایه گلایسمی این مواد غذایی به میزان قابل ملاحظه ای افزایش پیدا می کند. از این رو، مصرف این غذاها به همراه سبزی جات و صیفی جات (به منظور کاهش اندیس گلایسمی غذای اصلی) توصیه می شود. بهتر است به همراه هر قاشق ماکارونی، کمی هم سبزی خوردن یا کاهو بخورید تا به این ترتیب، نمایه گلایسمی بالای این غذا را کنترل کنید.

منبع: http://salamat.com

ae

گروه ساختمانی آبان: گروه ساختمانی آبان: بازسازی ساختمان و تعمیرات جزئی و کلی و طراحی ویلا و فضای سبز و روف گاردن، طراحی الاچیق، فروش درب های ضد سرقت

مجله میهن 128: مجله میهن 128 | آخرین اخبار ورزشی جهان

منبع: راسخون
انتشار: 6 مهر 1400 بروزرسانی: 6 مهر 1400 گردآورنده: dostblog.ir شناسه مطلب: 11453

به "ماکارونی دم نکشیده = قندکمتر" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ماکارونی دم نکشیده = قندکمتر"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید