دلیل سردبودن همیشگی انگشتان چیست؟
به گزارش دوست بلاگ، سردی انگشتان دست و پا می تواند نشان دهنده ابتلای فرد به یک بیماری خاص باشد.
به گزارش خبرنگاران، در فصول سرد سال یا هنگامی که سرما خورده اید، طبیعی است که در انگشت های دست و پا احساس سرما کنید اما سردی همیشگی انگشت ها حتی در روز های گرم، گاهی می تواند دلیل ابتلا به یک بیماری باشد.
اگر داروی خاصی مصرف می کنید و همزمان دچار سردی انگشتان دست و پا هستید، حتما به پزشک اطلاع دهید.
جریان خون در بدن مبتلایان به کم کاری تیروئید کاهش می یابد و همین اتفاق باعث سردی انگشتان می گردد.
بعلاوه در مبتلایان به سندرم رینود رگ های کوچک که خون را به پوست می رسانند، باریک شده و در نتیجه گردش خون این نواحی کمتر می گردد.
در موارد نادر، سردی انگشتان می تواند به دلیل لخته خونی که در قسمت دیگری از بدن تشکیل شده است رخ دهد. کمبود ویتامین B 12 هم باعث سردی دائمی انگشت ها می گردد. این ویتامین در محصولات حیوانی از جمله گوشت، لبنیات و تخم مرغ وجود دارد.
رینود چیست؟
عاملی کمتر شناخته شده که دلیل شایع سردی دست ها و انگشتان دست است، بیماری به نام سندرم رینود است. افراد مبتلا به این بیماری دارای رگ های خونی غیرعادی در دست ها هستند و نشانه های رینود به اندازه تنگ شدن عروق بستگی دارد.
زمانی که این تنگی به طور متناوب و طولانی اتفاق بیفتد، علائم هم به شکل شدیدتری دیده می شوند، اما به هر حال سه علامت حتما در یک حمله رینود دیده می گردد که عبارتند از؛ سرد شدن انگشتان دست و پا، تغییر رنگ و بروز رنگ پریدگی انگشتان و احساس خواب رفتن و سوزن سوزن شدن عضو پس از قرار گرفتن مجدد در محیط گرم است. معمولا با ایجاد رینود، پوست انگشتان سفید و رنگ پریده می گردد، اما با ادامه سرما و استرس، انگشتان بی حس و پوست آن ها آبی خواهد شد.
اگر فرد وارد محیط گرم تر گردد یا استرس موجود از بین برود، نوک انگشتان کم کم حالتی شبیه خواب رفتن پیدا می نمایند و رنگ آن ها هم قرمز می گردد. البته این مراحل در همه افراد شبیه هم نیست. حتی بیشتر مواقع همه انگشتان هم درگیر نمی شوند. یعنی سه یا چهار انگشت دچار حمله رینود می شوند. موارد شدید رینود حتما احتیاج به درمان دارند. البته قرار نیست با روش های درمانی موجود، بهبود کامل اتفاق بیفتد، اما کم شدن شدت بیماری و پیشگیری از زخم شدن انتهای انگشتان جزو اهداف اصلی درمان هستند.
دلایلی که می تواند موجب سردی بدن گردد
وزن کم بدن به اسم BMI شناور در حدود 18.5 و یا کم تر تعریف شده است که می تواند دلایلی داشته باشد. هنگامی که شما کم وزن هستید، با کمبود چربی بدن توانایی از بین بردن دمای سرد بدن خود را ندارید.
کاهش اندازه مصرف غذا باعث کاهش سوزاندن کالری در متابولیسم بدن می گردد، بنابراین حرارت بدن به میزان کافی ایجاد نمی گردد.
در نظر گرفتن چندین کیلوگرم وزن در کل غذا های سالم که حاوی اندازه زیادی پروتئین، چربی و کربوهیدرات های پیچیده هستند راه خوبی برای گرم کردن و بالا بردن درجه حرارت بدن است.
همواره سرد بودن نشانه ای از هیپوتیروئید است که غده مربوطه هورمون تیروئید را به میزان کافی ارائه نمی دهد.
بدون کارکرد مناسب هورمون، سوخت و ساز بدن شما متوقف می گردد و مانع از فراوری کافی انرژی و گردش خون در بدن می گردد.
علائم دیگر هیپو تیروئیدیسم ریزش مو، خشکی پوست و خستگی است. اگر مشکوک به یک مشکل تیروئیدی هستید، فورا به پزشک کراجعه کنید، که می تواند تشخیص را با آزمایش خون تایید کند و تیروئید را با یاری دارو های مناسب از فعالیت آهسته خارج کند.
اندازه سطح پایین آهن یکی از رایج ترین دلایل سردی است. آهن یکی از مواد معدنی کلیدی بوده که به گلبول های قرمز شما یاری می نماید تا اکسیژن را در همه جای بدن شما حمل کند، به طوری که گرما و سایر مواد مغذی به تمام سلول ها در بدن برسند.
البته نوعی قارچ وجود دارد که تقریبا در بدن انسان هایی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند رشد نموده و زنده می ماند، اختلالاتی از جمله سردی کف پا ایجاد می نماید.
برای درمان این مشکل علاوه بر مراجعه به متخصص و مصرف دارو می توانید در طول روز برای چند ثانیه روی انگشتان پا بایستید و سپس روی پاشنه برگردید.
با تکرار این کار خون جریان پیدا می نماید و کف پا گرم می گردد. از طرفی انگل ها هم به محض وارد شدن به بدن از مواد مغذی که باید وارد سلول ها شوند، تغذیه می نمایند و این موضوع باعث سرد شدن دست ها و پا ها می گردد. اگر تغذیه مناسبی دارید، اما لاغر هستید و مدام وزن کم می کنید محتمل است دچار انگل شده باشید.
برای چند ثانیه روی انگشتان پا بایستید سپس روی پاشنه برگردید، این کار را تکرار کنید تا خون در داخل کف پا جریان پیدا کند و گرم گردد.
به مدت 15دقیقه پای خود را در یک طشت آب ولرم و نمک خیس کنید. فعالیت جسمی مانند: راه رفتن، شنا، دو یا دوچرخه سواری فرایند گردش خون به کف پا را بهبود می بخشد.
رعایت رژیم غذایی متعادل، کاهش اندازه چربی و کلسترول باعث بهبود جریان خون در بدن خواهد شد. کاهش مصرف گوشت قرمز، غذا های آماده و افزایش مصرف میوه و سبزی های تازه، غلات سبوس دار گوشت کم چرب و ماهی های سالم مانند سالمون و تن در برطرف این بیماری موثر است.
غذای گرم بخورید، زیرا علاوه بر گرم کردن بدن، نسبت به غذای سرد انرژی کمتری برای هضم آن احتیاج است. استعمال دخانیات باعث افزایش اندازه کلسترول در رگ های خون و در نتیجه سفت شدن دیواره رگ ها و انقباض رگ های خون می گردد.
منبع:صداو سیما
منبع: جام جم آنلاین