تامین اقتصادی مشکل اصلی صنایع خراسان رضوی
به گزارش دوست بلاگ، خبرنگاران/خراسان رضوی رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی با اشاره به فاصله سهم صنعت استان در زیربناها در مقایسه با سایر بخش ها، از آن به عنوان یکی دیگر از چالش های بخش صنعت یاد کرد و گفت: ما در حال تدوین برنامه توسعه استان در فرایندهای معدنی و انرژی بر هستیم.

به گزارش خبرنگاران، راضیه علیرضایی امروز در نشست خبری با خبرنگاران در سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی با اشاره به مهم ترین مسائل صنعت کشور و استان اظهار کرد: یکی از مسائلی که در پایش های ما از بخش خصوصی معین شده، موضوع نقدینگی و تامین مالی است. پس از تامین مالی نیز مسئله ای که تقریبا در بین همه فعالان مالی مشترک بوده، مساله مالیات و تامین اجتماعی است.
وی ادامه داد: تامین مالی و حمایت از سرمایه گذاری مشکل اصلی ماست چراکه بانک های ما بانک های توسعه ای نبوده و دستورالعمل آن ها تامین مالی پروژه های ریسک پذیر نیست. علاوه بر این بیشترین اعتراض مدیران واحدهای صنعتی به نحوه محاسبات ارزش اضافه نموده و مالیات و همچنین دریافت های تامین اجتماعی بوده است. پس از این مسائل هم برخورد با دستگاه های دولتی یکی دیگر از مسایلی بوده که به عنوان مسائل صنعتگران مطرح می گردد.
علیرضایی اعلام نمود: در حال حاضر سازمان امور مالیاتی موضوع ممیزمحوری را به صورت عام مطرح نموده و در حال اجرای طرح جدیدی در این حوزه است تا این مسایل شفاف تر گردد. البته به طور کلی باید فضای عدم شفافیت در بدنه فعالیت های مالی را به عنوان یکی دیگر از مسائل اضافه نمود.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی بیان نمود: تامین اجتماعی بسیار سختگیرانه عمل نموده و فضای سختی برای کارآفرینان ایجاد می نماید؛ چنین وضعی شرایط اشتغال را سخت نموده و تنوعی برای شرایط های مختلف حاکم بر مشاغل قائل نیست این قانون تناسبی با موضوعات شغلی نداشته و سالیان سال است که در حال آنالیز است.
وی با اشاره به فاصله سهم صنعت استان در زیربناها در مقایسه با سایر بخش ها، از آن به عنوان یکی دیگر از چالش های بخش صنعت یاد کرد و گفت: ما در حال تدوین برنامه توسعه استان در فرایندهای معدنی و انرژی بر هستیم اما متاسفانه گاهی با مسائل یاز قبیل قطعی گاز واحدهای فراوریی رو به رو می شویم.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی با بیان اینکه باید سهم متناسبی برای توسعه صنعت، معدن و تجارت استان دیده گردد، عنوان نمود: براساس برنامه توسعه استان زیربناهای موجود و توسعه ای استان و تامین آن تا سال 1425 شناسایی و مطرح شده است.
علیرضایی با اشاره به بازارهای اختصاصی صادراتی استان در افغانستان و آسیای میانه تاکید نمود: باید برای توسعه بازارهای صادراتی استان تغییر نگاه در صادرات استان صورت پذیرد چراکه ظرفیت های فراوریی استان قابل توجه است. در این میان یکسری محدودیت ها برای توسعه استان اعمال می گردد که یکی از آن ها صنایع محور غرب است. ما برای استقرار واحدهای فراوریی صنفی در حریم شهرها محدودیت هایی داریم.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی اضافه نمود: از دلایل اصلی این مسائل توسعه تمرکزگراست. در اسناد بالادستی استان رویکرد متناقض دائمی وجود دارد که یکی از این روینمودها بر توسعه گردشگری مذهبی و زیارت تاکید دارد. با اعمال این نگاه باید پذیرفت این یک رویکرد تمرکزگراست و توسعه را به مشهد معطوف می نماید.
وی توضیح داد: سیاست های توازن منطقه ای یکی از اولویت های ما در استان است که در چند بخش سرشکن می گردد که یکی از این بخش ها و مهم ترین آن بخش معدن است. در حال حاضر 46 ماده معدنی در استان شناسایی شده که از نظر پراکندگی نیز از توازن خوبی برخوردار است. بخش دیگری از اولویت های ما صنعتی شدن کشاورزی است چراکه 30 درصد صنایع استان متمرکز بر صنایع غذایی بوده و همین بخش در صادرات استان نقش آفرین است. بخش دیگر منابع انسانی است.
علیرضایی با اشاره به محدودیت های منابع آبی و بروز بعضی مسائل برای برداشت آن و همچنین طرح های فولاد آماده بهره برداری در دشت خواف اظهار کرد: در حال حاضر125 میلیون متر مکعب آب در دشت خواف برای کشاورزی برداشت می گردد. این در حالی است که از مجموع 10 میلیون تن فولادی که قرار است فراوری گردد، جمعا 22 میلیون متر مکعب آب جذب خواهد شد در حالی که میزان جذب سرمایه این صنایع 13 هزار میلیارد تومان برآورد می گردد.
وی ادامه داد: از سال 63 بخشی از دشت خواف به جهت سرمایه گذاری روی معادن استان ممنوعه است. پیش بینی می گردد نزدیک به 2.7 میلیارد تن آهن در این بخش ذخیره شده باشد که هم اکنون 1.2 میلیارد تن آن قطعی شده است. از دیگر مزیت های این پروژه این است که مواد اولیه این صنعت مربوط به خود ما بوده و کنار مرز قرار گرفته است که می تواند در تامین امنیت موثر باشد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی تاکید نمود: این صنعت می تواند به صنعت مادر استان تبدیل گردد چراکه در حال حاضر مشکل عمده استان ما نداشتن پروژه بزرگ است. بهره برداری از این معادن تصویب شده و بر ما تکلیف شده است. سند آب کشور نیز تاکید دارد که باید از هر متر مکعب آب میزان قابل توجهی ارزش اضافه نموده ایجاد گردد.
منبع: خبرگزاری ایسناایرانیرو: ایرانیرو: سفر به زیباترین شهرهای ایران، تبریز، مشهد، اصفهان، شیراز، یزد
dorezamin.com: دور زمین: آشنایی با زیبایی های دنیا در مجله گردشگری
بانیما: قدرت گرفته از سیستم مدیریت محتوای بانیما