افزایش 58 درصدی درآمد گمرک انزلی در امسال
به گزارش دوست بلاگ، خبرنگاران/گیلان ناظر گمرکات استان گیلان و مدیرکل گمرک بندر انزلی گفت: سال جاری از لحاظ درآمدی سال خوبی برای گمرکات استان بود و بیش از 58 درصد افزایش درآمد داشتیم.

ابوالقاسم یوسفی نژاد امروز در ششمین کارگروه توسعه صادرات غیرنفتی استان گیلان و شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی که در سالن اجتماعات اداره کل گمرک بندر انزلی برگزار گردید، اظهار کرد: طی 10 ماهه سال جاری 659 هزار تن کالا به ارزش 357 میلیون دلار صادرات داشتیم که عموما محصولات نباتی، میوه و تره بار، محصولات صنعتی و معدنی، صنایع غذایی، پلاستیکی و شیمیایی بود.
وی با اشاره به اینکه بیشترین درصد صادرات به کشور روسیه با 44 درصد وزنی و 46 درصد ارزشی بود، اضافه نمود: آذربایجان با 32 درصد وزنی و 28 درصد ارزشی، کشور دوم مقصد صادرات بود و کشورهای بعدی قزاقستان، افغانستان، گرجستان و عراق بوده است.
یوسفی نژاد با بیان اینکه در 10 ماهه سال جاری بیش از یک میلیون و 87 هزار تن کالا به ارزش 725 میلیون دلار واردات داشتیم، توضیح داد: این میزان در مقایسه با مدت مشابه سال قبل از لحاظ وزنی هشت درصد کاهش ولی به لحاظ ارزش دلاری هشت درصد افزایش داشته است.
وی عمده ترین کالاهایی واردتی را شامل کالاهای اساسی غلات، روغن، چوب، خمیر کاغذ و آهن آلات عنوان نمود و اضافه نمود: سال جاری برای اولین بار واردات روغن خام را در استان گیلان داشتیم که از منطقه آزاد و گمرک انزلی وارد شدند.
یوسفی نژاد با بیان اینکه سال جاری از لحاظ درآمدی سال خوبی برای گمرکات استان بود و بیش از 58 درصد افزایش درآمد داشتیم، توضیح داد: بیش از چهار هزار و 540 میلیارد ریال درآمد داشتیم که 50 درصد آن را مالیات بر ارزش اضافه نموده تشکیل می داد.
وی با اشاره به اینکه سال جاری اتحادیه اوراسیا را داشتیم که جلسات خوبی در سطح استان برگزار گردید، تاکید نمود: صادرات اوراسیا به استان گیلان از لحاظ وزنی 147 میلیون کیلوگرم بوده و صادرات استان ما به کشورهای اوراسیا در حدود 675 هزار تن و به ارزش 299 میلیون دلار بوده که در این مدت کوتاه رقم خوبی است.
مدیرکل گمرک بندر انزلی با تاکید بر اینکه صادرات یک زنجیره است که یک حلقه از آن گمرک است، تاکید نمود: مابقی حلقه ها سازمان های دخیل در بحث صادرات هستند که در افزایش یا کاهش صادرات نقش دارند.
یوسفی نژاد توضیح داد: دو محصول استراتژیک چای و برنج را در استان داریم که همه فرایند فراوری و کاشت داشت و برداشت و بارگیری این محصول در داخل استان انجام می گردد و حیف است که از این دو محصول به نفع مطلوب نتوانیم استفاده کنیم و در مورد مجوزهای صادره هنوز دچار مشکل هستیم.
وی با اشاره به اینکه چهار مرز اساسی گمرکات در کشور داریم که آستارا یکی از آنهاست، گفت: هر ایراد کوچکی که در کار وجود داشته باشد در بحث صادرات اثرگذار است مسائل موجود در آستارا باید پیگیری گردد یکی از آنها پایانه مناسب صادراتی است همچنین کوتاه کردن دست دلال ها به ویژه در مورد کامیون های صادراتی خارجی باید مورد توجه جدی قرار گیرد.
منبع: خبرگزاری ایسنا