آشنایی با بازار تاریخی قیصریه ، اصفهان Qeysarie Bazaar

به گزارش دوست بلاگ، بازار قیصریه اصفهان بازاری است در بافت تاریخی اصفهان که عمدتاً به فعالیت فرش فروشان اختصاص دارد. سردر قیصریه، ورودی این بازار است. این بازار که با نام بازار سلطانی نیز خوانده می شود، از بزرگترین و مجلل ترین مرکز خرید و فروش در دوران صفویه بوده است و در سال 1029 هجری قمری (دوران صفویه) در شمال میدان تاریخی نقش جهان ایجاد گشت که این میدان را به میدان عتیق (کهنه) و اصفهان عصر سلجوقی مربوط می کند.در ادامه مطلب همراه وب سایت خبرنگاران باشید تا درباره این بازار تاریخی بیشتر بدانید.

آشنایی با بازار تاریخی قیصریه ، اصفهان Qeysarie Bazaar

از آن دوران زمان زیادی گذشته است اما هنوز هم اگر به بازار قیصریه بروید می توانید شکوه و جلال زیادی که در گذشته داشته است را حس کنید، جالب این که این بازار در دوران صفویه از مجلل ترین مرکزهای خرید بوده است و هنوز هم همان رونق را کم و بیش دارد. بازار قیصریه از سر در قیصریه شروع می شود و در ادامه به بازارهای دیگری مثل بازار چیت سازها و بعد بازار دارالشفا می رسد. بازار بزرگ سرپوشیده شهر اصفهان طولانی است و چندین کیلومتر است و هر بخش آن مخصوص فروش چیزی است، البته در این بازار فقط کالا به فروش نمی رسد بلکه تولید هم می شود و بازار قیصریه اصفهان هم قسمتی از آن است.

معماری بازار

ساختار بازار قیصریه در دو طبقه مرتفع ساخته شده که طبقه بالا به امور دفتری و بازرگانی اختصاص داشت و در طبقه پایین مغازه های اصناف گوناگون در کنار هم مستقر بوده اند که از این بازار بزرگ و مجلل بازارهای دیگری منشعب می شدند و برخی از آن ها هنوز هم فعال بوده و به مشاغل مختلف اختصاص دارند.

در سردر ورودی بازار بزرگ قیصریه چند تابلوی نقاشی است که در بالاترین قسمت آن دو مرد تیرانداز با نیم تنه شیر یا ببر و دم اژدها بر کاشی معرق که بیانگر صورت فلکی اصفهان (برج قوس) دیده می شود. همچنین ناقوس دیر هرمز و همچنین ساعت موجود در قلعه پرتغالی های جزیره هرمز، (به قطر حدود 80 سانتیمتر) پس از فتح آن جزیره به اصفهان آورده شد و در بالای این سردر نصب شد.

بلیط هواپیما در طاهاگشت

سقف داخلی سردر از کاشی هایی به رنگ آجری، گل بهی و سرمه ای بسیار خوشرنگ با طرح های اسلیمی به صورت مقرنس کار شده است که بسیار جلب توجه می کند. پس از سقف، به دیواره های این سردر می رسیم که دارای نقاشی های چشم نوازی است. دیوار رو به رو جنگ شاه عباس با ازبکان را نشان می دهد. دیواره سمت راست نشان دهنده اروپاییان در حال پایکوبی و آواز و دیواره سمت چپ شکارگاهی را به تصویر کشیده است که با گذشت این همه سال و با وجود از بین رفتن قسمت هایی از این نقاشی ها هنوز زنده بودن رنگ ها و زیبایی خود را حفظ کرده است. در زمان حکومت قاجار و در روزگاری که مسعود میرزای ظل السلطان حاکم اصفهان بود در جبهه های سردر قیصریه تغییراتی صورت گرفت و یک حاشیه کاشیکاری در امتداد سه جانب سردر اضافه شده است.

مساجد قرارگرفته در بازار

در طول این شاهراه سرپوشیده و مسقّف که برخی از خارجیان آن را نگارخانه سرپوشیده نامیده اند عناصر مذهبی همچون مدرسه نیماور، مدرسه صدر، مسجد خیاط ها، مسجد نو، مسجد ذوالفقار، مسجد شیشه، مسجد جارچی و ده ها مسجد دیگر به فعالیت های مذهبی می پرداختند و بازرگانان و اصناف گوناگون در آن ها عبادت می کردند.

مدارس مذهبی قرارگرفته در بازار

مراکز فرهنگی مانند مدارس مذهبی هم به اعتبار و رونق بازار قیصریه می افزودند. مدارسی همچون مدرسه کاسه گران، هارونیه، نیم آورد، جده بزرگ، جده کوچک، ملاعبدالله و … که با معماری خاص ایرانی ده ها سال است موضوع کتاب ها و رسالات و تحقیقات مهندسین و معماران و سیاحان گوناگون هستند.

سرا و تیمچه ها

نهادهای اقتصادی نیز از دیگر جاذبه هایی هستند که در بازارها وجود داشته اند. برخی از این نهادها که تیمچه و سرا نامیده می شوند هنوز نیز فعال هستند. مشهورترین این سراها عبارت اند از: سرای اردستانیها، سرای خانی، سرای آقا، سرای پادرخت سوخته، سرای میراسماعیل، سرای تالار، سرای خوانساری ها، سرای گلشن، سرای جارچی و سرای فخر.

لمینت دندان کامپوزیت دندان ایمپلنت ارتودنسی

  • طراحی تراکت

    طراحی تراکت | بهترین طراحی را از حرفه ای ترین طراحان گرافیکی بخواهید

  • طراحی کاتالوگ

    طراحی کاتالوگ | با یک طراحی حرفه ای کاتالوگ کسب و کارتان را به اوج ببرید

پایگاه اینترنتی مأوا: پایگاه اینترنتی مأوا، مجله خبری و تحلیلی

منبع: تاپ تراول
انتشار: 15 مرداد 1400 بروزرسانی: 15 مرداد 1400 گردآورنده: dostblog.ir شناسه مطلب: 1774

به "آشنایی با بازار تاریخی قیصریه ، اصفهان Qeysarie Bazaar" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آشنایی با بازار تاریخی قیصریه ، اصفهان Qeysarie Bazaar"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید