مشتریان کالاهای ایرانی کدام کشورها هستند؟

به گزارش دوست بلاگ، محموله کالاهای ایرانی تا انتها پاییز به مقصد کدام کشورها حرکت کرده اند؟ جدیدترین آمار از تجارت خارجی ایران در 9 ماه منتهی به آذر 98 نشان می دهد کشورهای ژاپن، مصر، تایوان، مالزی و کویت که در مدت مشابه سال گذشته در لیست 20 کشور عمده مقصد صادراتی قرار گرفته بودند، امسال جای خود را به ارمنستان، قطر، ازبکستان، روسیه و غنا داده اند.

مشتریان کالاهای ایرانی کدام کشورها هستند؟

به گزارش خبرنگاران به نقل از روزنامه دنیای اقتصاد، دو کشور عمان و ژاپن که در 9 ماه منتهی به آذر سال گذشته در لیست 20 کشور اول مبدا واردات ایران بودند، در 9 ماه سال جاری جای خود را به تایلند و پاکستان داده اند. علاوه بر این صادرات به تفکیک گروه های اقتصادی نیز حکایت از آن دارد که با توجه به توافق ترجیحی ایران و اتحادیه اوراسیا، در 9 ماه منتهی به آذر سال جاری صادرات به این کشورها بیشترین رشد وزنی و ارزشی را تجربه کرده است.

  • 20 کشور مقصد کالاهای ایرانی

جزئیات آمار صادرات 9 ماه منتهی به آذر سال جاری به معرفی 20 مقصد صادراتی پرداخته است. در میان کشورهای مقصد، بیشترین رشد در این بازه زمانی نسبت به بازه مشابه سال گذشته مربوط به غنا است. این کشور در آمارهای 9 ماهه سال گذشته در لیست 20 کشور منتخب صادراتی حضور نداشت و سال جاری به این فهرست اضافه شده است. صادرات به غنا از نظر ارزشی 3525 درصد رشد و از نظر وزنی 545 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش یافته است. بیشترین افت صادرات نیز مربوط به صادرات به کره جنوبی است. صدور کالا به این کشور نسبت به مدت مشابه سال گذشته 68 درصد به لحاظ ارزشی و 67 درصد به لحاظ وزنی افت داشته است.

آمارها نشان می دهد 10 کشور نخست صادراتی 85 درصد سهم ارزشی از کل صادرات را به خود اختصاص داده اند و در مجموع 20 کشور مقصد صادراتی، 92 درصد ارزش صادرات را در برمی گیرند. چین با سهم نزدیک به 24 درصدی در صدر فهرست قرار گرفته است. پس از آن عراق با سهم ارزشی 22 درصدی در رده دوم قرار گرفته و ترکیه با سهم نزدیک به 5/ 12 درصدی از کل صادرات، سومین مقصد صادراتی ایران محسوب می شود. امارات سهم 5/ 10 درصدی از کل ارزش صادرات دارد و چهارمین مقصد صادراتی محسوب می شود. افغانستان نیز با سهم 5/ 5 درصدی پنجمین کشور خریدار کالاهای ایرانی است. هند به عنوان یکی از شرکای اصلی ایران در سال های گذشته، تنها 5/ 3 درصد سهم ارزش صادرات را به خود اختصاص داده است. ارزش صادرات به این کشور نسبت به مدت مشابه سال گذشته 35 درصد کاهش داشته و وزن صادرات نیز 21 درصد افت کرده است.

پاکستان به عنوان هفتمین کشور مقصد صادرات کالاهای ایرانی نزدیک به 3 درصد از کل ارزش صادرات را به خود تخصیص داده است. البته وزن کالاهای صادراتی به این کشور نسبت به مدت مشابه افزایش 20 درصدی داشته اما ارزش آن 3 درصد کاهش یافته است. بیش از 2 درصد از سهم ارزش کل صادرات متعلق به اندونزی است که از نظر وزنی و ارزشی با رشد روبه رو بوده است. تایلند نهمین خریدار کالاهای ایرانی محسوب می شود که بیش از 5/ 1 درصد از سهم ارزش صادرات را به خود اختصاص داده است. این کشور اگرچه به لحاظ ارزشی نسبت به مدت مشابه سال قبل افت داشته، اما وزن کالاهای صادر شده به این کشور افزایش یافته است.

دهمین مقصد کالاهای صادراتی ایران، ارمنستان است که سهم بیش از یک درصدی از کل ارزش صادرات را در اختیار دارد. رشد وزنی و ارزشی صادرات به این کشور نیز در 9 ماهه سال جاری نسبت به بازه زمانی مشابه سال قبل، چشمگیر است. 172 درصد رشد ارزشی و 236 درصد رشد وزنی حاصل صدور کالا به این کشور است. یازدهمین مقصد صادراتی ایران در این بازه، عمان است. کشوری که گفته می شود می تواند به عنوان جایگزین امارات در تجارت ایران نقش ایفا کند. اما سهم یک درصدی این کشور از ارزش صادرات و البته افت وزنی و ارزشی آن در 9 ماهه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته، در برآورد های پیش از این، تردید ایجاد می کند. این کشور افت 44 درصدی در ارزش و کاهش 14 درصدی در وزن خرید کالا از ایران را تجربه کرده است.

جمهوری آذربایجان هم با سهم یک درصدی در رده دوازدهم مقاصد صادراتی ایستاده و هم وزن صادرات به این کشور و هم ارزش آن، نسبت به بازه مشابه سال قبل با رشد روبه رو بوده است. صادرات به کره جنوبی نیز بیشترین افت را در ارزش و وزن ثبت کرده و سهم این کشور به کمتر از یک درصد از کل ارزش صادرات تقلیل یافته است. جایگاه کره جنوبی در فهرست 20 کشور عمده صادراتی ایران تا پایان پاییز سال جاری، سیزدهم بوده است. روسیه نیز با سهم کمتر از یک درصد در رده چهاردهم فهرست مقاصد صادراتی ایران حضور دارد. صادرات به این کشور هم به لحاظ ارزشی و هم به لحاظ وزنی رشد داشته است. ترکمنستان، ازبکستان و قطر نیز سهم ارزشی کمتر از یک درصد را در اختیار دارند. غنا نیز سهم نیم درصدی از کل ارزش صادرات را در اختیار دارد و آلمان و ایتالیا هر یک با سهم کمتر از نیم درصد، در آخرین رده های این لیست قرار گرفته اند.

منبع: همشهری آنلاین
انتشار: 5 فروردین 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: dostblog.ir شناسه مطلب: 3168

به "مشتریان کالاهای ایرانی کدام کشورها هستند؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مشتریان کالاهای ایرانی کدام کشورها هستند؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید