بیماری های مرتبط با نشانه سرفه کردن چیست؟، چرا سرفه های پشت سرهم در افراد بهبودیافته از کرونا ادامه دارد؟

به گزارش دوست بلاگ، سرفه یک مکانیزم دفاعی بسیار پر فایده بوده که محیط ریه و راه های هوایی را از عوامل آسیب رسان مختلف مصون نگه می دارد اما در مواقعی که سرفه شدید و دفعات آن زیاد باشد، زندگی فرد را مختل خواهد کرد.

بیماری های مرتبط با نشانه سرفه کردن چیست؟، چرا سرفه های پشت سرهم در افراد بهبودیافته از کرونا ادامه دارد؟

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری خبرنگاران، متخصصان ریه و دستگاه تنفسی درباره ادامه دار شدن سرفه در اثر ویروس کرونا در افراد بهبودیافته از این بیماری معتقدند دستگاه تنفس افراد به طور دائم در معرض هوای بیرون واقع شده است و تقریبا در هر دقیقه به طور متوسط 7.5 لیتر هوا را وارد ریه خود می کنند.

مهم ترین علامت ویروس کرونا، سختی در تنفس و تنگی نفس در افراد است که به محض مشاهده این نشانه ها افراد باید به مراکز درمانی مراجعه کنند.

باوجود این که سرفه های خشک موردی آزاردهنده در بین بیماران مبتلا است، اما صرفا وجود سرفه های خشک را علامت خطرناکی نمی دانیم. آنچه که برای ما مهم بوده تنگی نفس است که در افراد مشاهده کنیم.

در جهت راه های هوایی مقداری ترشحات وجود دارد که فرد سالم در طول روز با سرفه این ترشحات را از ریه خارج می کند یا به صورت خلط بیرون می دهد. چنانچه این ترشحات در راه های هوایی باقی بماند، زمینه مساعدی را برای بروز عفونت فراهم خواهد کرد.

البته سرفه یک مکانیزم دفاعی بسیار پر فایده بوده که محیط ریه و راه های هوایی را از عوامل آسیب رسان مختلف مصون نگه می دارد. اما در مواقعی که سرفه شدید و دفعات آن زیاد باشد، زندگی فرد را مختل خواهد کرد.

این را باید بدانید سرفه خشک ممکن است حتی بعد از رفع عفونت هم چنان ادامه داشته باشد، زیرا لایه محافظ راه تنفسی در این بین حتما آسیب خواهد دید و ادامه دار شدن سرفه ها 2 هفته پس از بهبودی، نشانه وجود کرونا در بدن نیست. رعایت 2 هفته قرنطینه بعد از بهبودی کافی است.

اگر فردی بعدازاین مدت سرفه کند، دلیل بر این نیست که ویروس در بدنش وجود دارد، همان طور که در بیماری های ریوی بعد از یک سرماخوردگی ساده هم ممکن است تا چند هفته سرفه ادامه داشته باشد و در این بیماری نیز به خاطر التهاباتی که در راه های هوایی ایجاد می شود، بعد از بهبودی ممکن است سرفه تا چند هفته باقی بماند.

معمولا این سرفه ها با مصرف آنتی هیستامین بهتر می شوند، اما اگر شدت آن ها زیاد باشد، به درمان های دیگری نیاز است.

دیگر انواع سرفه

البته سرفه ها انواع مختلف دیگری هم دارند و دلایل بروز آنها، چگونگی درمان و این که چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد در هر نوع از آن متفاوت است و آگاهی از این نکات می تواند به شناسایی شرایط فردی که دچار سرفه های مستمر است کمک می کند:

سرفه خشک

سرفه های خشک معمولا پیرو بیماری های تنفسی، مانند سرماخوردگی و آنفلوآنزا، شکل می گیرند. این نوع سرفه ها زمانی رخ می دهند که مخاط کمی در گلو وجود دارد یا هیچ مخاطی وجود ندارد. فرد ممکن است با احساس خارش در گلوی خود روبرو شده و قادر به متوقف کردن سرفه نباشد.

در بیشتر موارد، سرفه خشک بی نیاز از دخالتی خاص بهبود می یابد. اما اگر سرفه حالت مزمن به خود گرفته است، دلایل دیگری می توانند موجب بروز آن شده باشند که از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد:

آسم: از علائم دیگر این بیماری می توان به احساس تنگی در سینه، تنگی نفس و خس خس سینه اشاره کرد.

بیماری بازگشت اسید معده به مری (GERD): این شرایط زمانی رخ می دهد که اسید معده از مری بالا آمده و به گلو راه می یابد که می تواند موجب سرفه شود.

سرطان ریه: سرفه مرتبط با سرطان ریه ممکن است با خروج خون و مخاط همراه باشد. به ندرت پیش می آید که سرفه نشانه ای از سرطان ریه باشد، اما اگر فردی نگران این مساله است باید برای بررسی دقیق شرایط به پزشک مراجعه کند.

درمان

فرد می تواند با نوشیدن آب، مصرف یک شربت یا قطره سرفه به تسکین احساس خارش یک سرفه خشک کمک کند.

سرفه مرطوب

سرفه مرطوب زمانی رخ می دهد که سرفه با خروج خون یا خلط همراه است. سرفه های مرطوب معمولا به واسطه یک عفونت، مانند آنفلوآنزا، سرماخوردگی یا یک عفونت سینه شکل می گیرند.

فرد مبتلا به یک عفونت سینه ممکن است سرفه همراه با خلط که حاوی مقادیر کم خون قرمز روشن است را تجربه کند. این خون از ریه ها سرچشمه می گیرد و معمولا مساله نگران کننده ای نیست.

اگر سرفه با خروج خون تیره و مواد غذایی همراه باشد یا چیزی شبیه پودر قهوه به نظر برسد، فرد باید برای بررسی دقیق شرایط بلافاصله به پزشک مراجعه کند.

برخی سرفه های مرطوب می توانند مزمن باشند و ممکن است به واسطه موارد زیر شکل بگیرند:

برونشکتازی: شرایطی است که به واسطه جمع شدن مخاط در کیسه های کوچک موجود در ریه ها که بدن قادر به پاک کردن آن ها نیست، شکل می گیرد.

سینه پهلو: این شرایط به واسطه یک عفونت باکتریایی شکل می گیرد که بافت ریه ها را ملتهب می سازد.

عفونت مایکوباکتریا غیر سل: این یک بیماری غیر واگیردار است و می تواند موجب علائمی مانند خستگی، احساس ناخوشی، و کاهش وزن شود.

بیماری مزمن انسدادی ریه (COPD): این نوع بیماری ریه با علائمی مانند تنگی نفس و خس خس سینه همراه است.

درمان

تامین آب موردنیاز بدن می تواند به بهبود یک سرفه مرطوب و تسکین علائم سرماخوردگی کمک کند. مصرف دارو های بدون نسخه سرفه، مانند قطره های سرفه، و دارو های مسکن نیز ممکن است به تسکین سرفه کمک کنند.

اگر یک عفونت باکتریایی دلیل سرفه مرطوب باشد، فرد نیازمند مصرف آنتی بیوتیک برای درمان این شرایط است.

سیاه سرفه

سیاه سرفه یا پرتوسیس یک عفونت باکتریایی به شدت واگیردار است. نوزادان و افرادی که واکسن نزده اند، ممکن است به این بیماری مبتلا شوند.

فرد مبتلا به سیاه سرفه معمولا با علائم خفیف شبه سرماخوردگی یا آنفلوآنزا روبرو است که با سرفه شدید و دردناک همراهی می شود. افرادی با سیستم ایمنی ضعیف مانند نوزادان ممکن است در مبارزه با عفونت با دشواری روبرو شوند یا دشواری در تنفس را تجربه کنند.

احتمال انتقال بیماری به افراد دیگر طی دو هفته از زمانی که سرفه آغاز می شود، بسیار زیاد است. بهترین محافظت در برابر سیاه سرفه انجام واکسیناسیون است.

درمان

مصرف زودهنگام آنتی بیوتیک می تواند شدت سیاه سرفه را کاهش دهد، از این رو، فردی که واکسن نزده است باید به محض روبروه با علائم به پزشک مراجعه کند.

سرفه مزمن

سرفه مزمن سرفه ای است که بیشتر از مدت زمان یک بیماری عادی، معمولا 8 هفته یا بیشتر، ادامه دارد. این سرفه ها گاهی اوقات به یک بیماری زمینه ای اشاره دارند. فرد باید برای بررسی دقیق شرایط و دریافت درمان مناسب به پزشک مراجعه کند.

از دلایل بالقوه سرفه بلند مدت می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. یک عفونت درمان نشده یا یک ویروس تنفسی که بیشتر از حد معمول دوام آورده است
  2. آلرژی ها
  3. سیگار کشیدن
  4. قرار دریافت در معرض محرک هایی مانند کپک قارچی یا گرد و غبار در خانه یا محل کار
  5. سینه پهلو یا دیگر بیماری های ریوی
  6. سرطان گلو یا دهان
  7. اختلالات بلع ناشی از بیماری از جمله زوال عقل

سرفه در بچه ها

اگرچه بچه ها می توانند سرفه هایی مشابه با بزرگ سالان را تجربه کنند، برخی از آن ها سرفه ای با صدایی شبیه به صدای فک را تجربه می کنند.

سرفه ای دردناک و شبیه صدای فک معمولا به معنای ابتلای کودک به خروسک (Croup) است. یک ویروس آنفلوآنزا یا سرماخوردگی موجب خروسک می شود که بین بچه ها کوچک تر از پنج سال شایع است.

در صورتی که کودک با شرایط زیر روبرو است باید کمک پزشکی فوری دریافت کند:

  • دشواری در تنفس
  • آبی شدن رنگ پوست
  • سینه درد شدید
  • تب بیشتر از 104 درجه فارنهایت (40 درجه سلسیوس)
  • سرفه با صدای خس خس

علائم خروسک معمولا هنگام شب تشدید می شوند و از درمان های خانگی آن می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. استفاده از یک دستگاه مرطوب کننده هوا
  2. نوشیدن مایعات گرم فراوان
  3. استراحت فراوان
  4. مصرف دارو های بدون نسخه مانند استامینوفن

فردی که مراقبت از کودک را بر عهده دارد نباید به وی آسپرین بدهد، زیرا ممکن است به بروز سندرم ری (Reyes Syndrome) منجر شود. همچنین، بچه ها کوچک تر از 14 سال نباید داروی سرفه بدون نسخه مصرف کنند، زیرا می تواند برای آن ها مضر باشد.

خروسک معمولا پنج تا شش روز ادامه دارد، اما سرفه می تواند برای حدود دو هفته ادامه داشته باشد.

چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

سرفه ها علامتی شایع، به ویژه طی فصل سرماخوردگی، آنفلوآنزا و آلرژی هستند. بیشتر سرفه ها جدی نیستند، اما برخی این گونه هستند. در صورت روبرو با شرایط زیر مراجعه به پزشک توصیه شده است:

  1. فردی که سرفه می کند نمی تواند به درستی تنفس کند.
  2. سرفه مزمن که چند هفته ادامه داشته است.
  3. فردی مبتلا به یک بیماری مزمن، مانند بیماری مزمن انسدادی ریه که با استفاده از روش های معمول درمان سرفه تسکین نمی یابد.
  4. فردی که سرفه خونی را تجربه می کند.

در صورت روبرو با شرایط زیر دریافت کمک پزشکی فوری لازم است:

  1. سرفه ای که طی گذشت چند روز وخیم تر شده است.
  2. نوزادی که سرفه می کند و نشانه های دیسترس تنفسی را نشان می دهد.

از نشانه های دیسترس تنفسی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • تنفس بسیار سخت
  • خفگی
  • آبی شدن رنگ پوست
  • استفاده از عضلات دنده ها برای تنفس

    4145

پایگاه اینترنتی مأوا: پایگاه اینترنتی مأوا، مجله خبری و تحلیلی

منبع: خبرگزاری دانشگاه آزاد آنا
انتشار: 15 مرداد 1400 بروزرسانی: 15 مرداد 1400 گردآورنده: dostblog.ir شناسه مطلب: 4504

به "بیماری های مرتبط با نشانه سرفه کردن چیست؟، چرا سرفه های پشت سرهم در افراد بهبودیافته از کرونا ادامه دارد؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "بیماری های مرتبط با نشانه سرفه کردن چیست؟، چرا سرفه های پشت سرهم در افراد بهبودیافته از کرونا ادامه دارد؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید