آشنایی با نقش رستم فارس Naqsh، e Rostam
به گزارش دوست بلاگ، نقش رستم فارس
در این مقاله از معرفی جاهای دیدنی ایران یکی از جاذبه های بسیار زیبای فارس یعنی نقش رستم را به شما معرفی خواهیم کرد که از جاذبه های باستانی بسیار زیبا و محبوب ایران زمین محسوب خواهد شد در ادامه با خبرنگاران همراه باشید.
نقش رستم مجموعه باستانی بسیار زیبایی است که در روستای زنگی آباد واقع در شمال شهرستان مرودشت استان فارس قرار گرفته است.
این جاذبه دیدنی در فاصله 6 کیلومتری تخت جمشید واقع شده است. این مجموعه باستانی یادمان هایی از عیلامیان، هخامنشیان و ساسانیان را داراست و از حدود سال 1200 قبل از میلاد تا 625 میلادی همواره مورد توجه بوده است زیرا آرامگاه چهار تن از پادشاهان هخامنشی، نقش برجسته های مختلفی از وقایع مهم دوران ساسانیان، بنای کعبه زرتشت و نقش برجستهٔ ویران شده ای از دوران عیلامیان در این مکان قرار دارند و در دورهٔ ساسانی، محوطهٔ نقش رستم از نظر دینی و ملی نیز اهمیت زیادی داشته است.
در نقش رستم چه چیزهایی وجود دارد؟
در نقش رستم، آثار دوره های عیلامی، هخامنشی و دوران ساسانی را می توانید ببینید. علاوه بر این، آرامگاه چند پادشاه بزرگ هخامنشی مثل داریوش و خشایارشا، اردشیر اول و داریوش دوم در نقش رستم قرار گرفته است. جدای از این ها، نقش های برجسته بسیار زیبایی از دوران تاجگذاری اردشیر بابکان و پیروزی شاپور اول به امپراطور رم هم به چشم می خورد.
در خصوص آرامگاه ها باید گفت که درهای ورودی آرامگاه، مربع شکل است. این درها در دوران باستان بوسیله سنگ های بزرگی که در پشت در قرار می گرفته است، قفل می شده اند و در اصل مهر و موم می شده اند. همه چیز این 2 آرامگاه حتی شکل ظاهری آنها شبیه هم هست و و تنها تفاوتشان در کتیبه ای است که در بالای آرامگاه کوراه کبیر وجود دارد و در آرامگاه خشایارشا نه. این کتیبه به خط میخی نوشته شده است و گفته خواهد شد که در آن، داریوش بزرگ اهورامزدا را ستایش می نماید و درباره اندیشه های خود صحبت می نماید.
داخل آرامگاه داریوش، 9 تابوت سنگی وجود دارد که محل دفن این پادشاه، ملکه و بقیه بستگان او است.
کعبه زرتشت، بنای دیگری در نقش رستم
یکی دیگر از بناهای نقش رستم، بنایی است که در اصل نام اشتباهی به آن داده شده است. پس از حمله اعراب به ایران، آنها که فکر می کردند هر دینی باید برای خود مرکزیتی داشته باشد، نام این بنا را کعبه زرتشتیان گذاشتند. در حالیکه کاربری این بنا، نگهداری کتاب اوستا و گنجینه درباری و بعضی کاربری های دیگر بوده است که معین نیست.
کتیبه ها و نقش های برجسته
کتیبه های ساسانی در اطراف این بنا حک شده است که درباره اتفاق های تاریخی جنگ ایران و رم در دوارن شاپور اول، صحبت می نماید. نقش های برجسته دیگری هم وجود دارند که بهرام دوم، شاپور اول و هرمز دوم را نشان می دهند.
منبع: تاپ تراول