مسئول پرداخت دیه در تصادف با عابر پیاده

به گزارش دوست بلاگ، خبرگزاری خبرنگاران- همزمان با پیدایش و ظهور خودروها و وسیله های نقلیه این موضوع مورد توجه قانوگذاران نهاده شد که این نوع وسایل می تواند خطرات بسیار جدی برای سلامت جسمی عابران پیاده داشته باشد و حتی در موارد منجر به مرگ یک شهروند گردد در نتیجه تصمیم به وضع مقرراتی برای رانندگان و وسایل نقلیه و همچنین عابران پیاده اتخاذ کردند این قوانین بدلیل دارا بودن دو جنبه مسئولیت(مدنی و کیفری) درواقع نوعی از قوانین جزا هستند که ما در این گفتار تنها به موضوع مسئولیت مدنی راننده وسیله نقلیه و عابران پیاده می پردازیم .

مسئول پرداخت دیه در تصادف با عابر پیاده

آیا همواره راننده وسیله نقلیه مقصر حادثه است؟

به گزارش از گروه حقوقی وکلای وکیل وند ، هرگاه تصادفی بین وسیله نقلیه و عابر پیاده ای رخ می دهد، افراد همواره تصور می کنند که حق با عابر بوده و این راننده است که مسئول جبران خسارات به وجود آمده می باشد. اما آیا واقعیا اینگونه است که اگر راننده ای تحت هر شرایطی با عابری تصادف کرد مسئول پرداخت دیه می باشد؟

در ابتدا امر به موضوع باید توجه داشت که عمده ترین تخلفات عابرین پیاده کدام است :

  • 1- عدم توجه به خطوط راه نمایی و رانندگی
  • 2- عدم توجه به چراغ های هدایت و رانندگی
  • 3- عدم استفاده از پل ها و زیر گذر های مخصوص عابران پیاده
  • 4- ورود ناگهانی به معابر

موارد ذکر شده از عمده ترین تخلفات عابران پیاده است اما آیا این تخلفات سبب می شود خسارات عابران پیاده جبران نشود؟ این موضوع را باید از لحاظ قانونی آنالیز نمود که در ادامه توضیح داده می شود.

منبع قانونی

بر اساس ماده 26 قانون تخلفات رانندگی، عابران پیاده موظف هستند از معابر علائم گذاری شده،مسیرها و تجهیزات ویژه ای که از قبل برای عبور عابران از معابر تهیه شده است استفاده کنند. چنانچه عابری نسبت به رعایت این موارد کوتاهی کند و منجر به بروز حادثه ای برای وسیله نقلیه ای شود که تمامی مقررات هدایت و رانندگی را رعایت کرده است، راننده هیچ گونه مسئولیتی در پرداخت خسارات و دیه عابر نخواهد داشت اما این به این معنا نیست که به شخص دیه ای تعلق نخواهد گرفت همانطور که ماده 26 قانون تخلفات رانندگی بیان داشته در این حالت اگر وسیله نقلیه دارای بیمه نامه شخص ثالث باشد، شرکت بیمه موظف به پرداخت دیه و عابر بوده و اگر وسیله نقلیه فاقد بیمه نامه باشد این دیه بر اساس این ماده از صندوق خسارات بدنی پرداخت خواهد شد.

حال در صورتی که این کوتاهی از سوی راننده وسیله نقلیه باشد موضوع متفاوت بوده، اگر وسیله نقلیه دارای بیمه نامه شخص ثالث باشد این شرکت بیمه است که مسئول جبران خسارت است و اگر فاقد بیمه نامه باشد شخص باید خودش این هزینه را پرداخت نماید و دیگر صندوق خسارات بدنی مسئولیتی در این خصوص نخواهد داشت و در حالت بهتر است شما از وکلای دادگستری مشاوره حقوقیدریافت نمایید. گفتنی است بر اساس آخرین اصلاحیه ای که قانونگذار تصویب کرده است مالکین خودرو موظف هستند گواهینامه اشخاصی که با وسیله نقلیه آنان رانندگی می کنند را به وسیله کارگزاری های بیمه به اطلاع شرکت بیمه ای خود برسانند و درصورت کوتاهی در این موضوع چنانچه راننده خودرو دارای گواهینامه باشد و خودرو نیز بیمه نامه شخص ثالث نیز داشته باشد ولیکن گواهینامه راکب در سامانه بیمه به عنوان راکب به ثبت نرسیده باشد، بر اساس این اصلاحیه بیمه دیگر موظف به پرداخت هزینه ها نخواهد بود و راننده خودرو مسئول پرداخت می باشد.باید توجه داشت که این موضوع در راستای منافع شرکت های بیمه ای به ثبت رسیده تا شرکت های بتوانند از این طریق از پرداخت خسارت شانه خالی کنند، به همین دلیل توصیه می شود تا شما به وسیله کارگزاری بیمه خود ،گواهینامه تمامی اشخاصی که با وسیله نقلیه شما رانندگی می کنند و را به اطلاع شرکت بیمه ای خود برسانید تا درصورت بروز حادثه ای بتوانید از خدمات بیمه استفاده نمایید همچنین شما می توانید از مشاوره حقوقی آنلاین سایت وکیل وند در این زمینه نیز بهرمند شوید.

درصورتی که راننده فاقد گواهینامه باشد

در بعضی از موارد ممکن است راننده ای که فاقد گواهینامه است متصدی حمل وسیله نقلیه بوده و با عابری تصادف نماید در حالت فرقی ندارد که عابر کوتاهی کرده و یا راننده موضوعی که مهم است خسارت باید توسط چه شخصی پرداخت شود؟ راننده یا مالک و یا شرکت بیمه؟

بر اساس قانون مسئولیت مدنی هر شخص که خسارتی را وارد کرده خود مسئول جبران خسارت آن می باشد و نه شخص دیگری پس می توان نتیجه گرفت که مالک خودرو از پرداخت این خسارت معاف بوده اما این موضوع در گذشته قبل از تصویب آخرین اصلاحیه قانون بیمه در مورد شرکت های بیمه ای صدق نمی کرد و چنانچه خودرو دارای بیمه نامه شخص ثالث منجر به ایجاد حادثه ای می گشت شرکت بیمه موظف به پرداخت دیه و خسارات وارده بود و پس از پرداخت می توانست دیه و خسارات وارده را از راننده مطالبه نماید اما پس از تصویب آخرین اصلاحیه بیمه، دیگر این بار از دوش شرکت های بیمه ای برداشته شد و راننده فاقد گواهینامه خود مسئول پرداخت دیه و خسارات وارده خواهد بود و دیگر شرکت های بیمه هیچ گونه تعهدی به پرداخت این دسته از خسارات نخواهند داشت همچنین در صورتی هم که خودرو فاقد بیمه نامه باشد، نه شرکت بیمه و نه صندوق خسارات بدنی بلکه خود شخص راننده است که باید این خسارت را پرداخت نماید.

شما می توانید با ورود به سایت وکیل وند درصورت احتیاج به مشاوره حقوقی تخصصی در زمینه مسائل حقوقیبه وسیله وکیل آنلاین مشورت های لازم را اخذ نمایید.

برای محاسبه دیه میتوانید به سایت وکیلوند مراجعه کنید.

گروه ساختمانی آبان: گروه ساختمانی آبان: بازسازی ساختمان و تعمیرات جزئی و کلی و طراحی ویلا و فضای سبز و روف گاردن، طراحی الاچیق، فروش درب های ضد سرقت را از ما بخواهید.

منبع: خبرگزاری آریا
انتشار: 6 مهر 1400 بروزرسانی: 6 مهر 1400 گردآورنده: dostblog.ir شناسه مطلب: 9896

به "مسئول پرداخت دیه در تصادف با عابر پیاده" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مسئول پرداخت دیه در تصادف با عابر پیاده"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید