خشک کن انجمادی کاربردی در صنایع غذایی و دارویی فراوری شد
به گزارش دوست بلاگ، به گزارش خبرنگاران به نقل از معاونت علمی و فناوری، علی خوش فطرت مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان با اشاره به فراوری این محصول ایران ساخت گفت: انجماد و خشک کردن درخلا، فناوری پیشرفته ای است که در مقایسه با روش خشک کردن معمولی مواد غذایی منجمد فراوری شده به وسیله لیوفیلیزر تضمین کیفیت طولانی مدت دارد.

وی اضافه نمود: خشک کردن انجمادی به صورت کلی فرآیندی است که در طی آن ماده ای را منجمد می نمایند و سپس با کاهش فشار سامانه، آب منجمد درون ماده مورد نظر را به طور مستقیم به بخار تبدیل می نمایند. از این فرآیند برای افزایش مدت نگه داری مواد غذایی و دارویی و هم چنین آسان کردن حمل و نقل آن ها بهره می برند.
به گفته خوش فطرت، در خشک کردن انجمادی دمای محصول را طی فرآیند به میزان کافی کم نگه می دارد تا از تغییر در ظاهر و ویژگی های محصول خشک جلوگیری کند. خشک کردن انجمادی یک روش عالی برای حفظ کیفیت طیف گسترده ای از مواد حساس به گرما است، مانند پروتئین، میکروب، داروها، بافت ها و پلاسما به علت کم بودن درجه حرارت استفاده شده در فرآوری، محصولی با کیفیت بالا فراوری می گردد.
مدیرعامل شرکت ادامه داد: خشک کردن انجمادی، از بین بردن یخ یا سایر حلال های یخ زده از یک ماده به وسیله فرآیند تصعید و حذف مولکول های آب محدود به وسیله فرآیند دفع است. فرآیند حذف آب معمولا برای حفظ مواد قابل خراب شدن، طولانی کردن ماندگاری آن یا آسان کردن حمل و نقل مواد استفاده می گردد.
وی مطرح کرد: دستگاه خشک کن های انجمادی و پرس فریزر از روش های مختلفی برای انجماد محصول استفاده می نمایند. انجماد را می توان در فریزر، فریزر پوسته یا روی یک قفسه در خشک کن انجمادی انجام داد. خشک کن انجمادی مواد را در زیر نقطه سه گانه خود خنک می نماید تا اطمینان حاصل کند که تصعید به جای ذوب شدن اتفاق می افتد. خشک کن انجمادی، فرم فیزیکی مواد را حفظ می نماید.
خوش فطرت اضافه نمود: این دستگاه، به راحتی بلورهای بزرگ یخ را خشک می نماید که با انجماد آهسته یا حرارت می توانند فراوری شوند. با این حال، با مواد بیولوژیکی، هنگامی که کریستال های خیلی بزرگ فراوری شوند، ممکن است دیواره های سلولی را بشنمایند و این منجر به فراوری محصول کمتر از ایده آل می گردد.
به گفته مدیر این شرکت، برای جلوگیری از این امر، انجماد به سرعت انجام می گردد. برای موادی که رسوب می نمایند می توان از آنیل سازی استفاده کرد. فرآیند خشک کردن انجمادی شامل انجماد سریع و سپس بالا بردن دمای محصول است تا رشد کریستال ها امکان پذیر گردد.
منبع: خبرگزاری مهر