بروکلی و امگا 3 و مقابله با آلودگی هوا
به گزارش دوست بلاگ، بدون شک نوشیدن میزان زیادی شیر و به طور کلی مایعات زیاد، آب لیموترش و غیره برای دفع این سموم کارساز است. اما محققان معتقدند که مصرف بروکلی و امگا 3 ها نیز قدرت بدن را در برابر آلودگی هوا بالا می برند.
به گزارش گروه رسانه های خبرنگاران، اینکه هوا آلوده است و نفس ها به تنگ آمده حرف تازه ای نیست. مضرات این آلودگی بر سلامتی نیز حرف تازه ای نیست. اینکه محیط زیست دلسوزان اندکی دارد اما خیل عظیمی از مردم کمر به نابودی طبیعت و کره زمین بسته اند نیز تازگی ندارد و اینکه هیچ کس حاضر نیست دل از اتومبیل شخصی اش بکند و ماشین کمتری به جان خیابان های این شهر بیندازد هم حرف تازه ای نیست. اکنون که سر به آسمان بلند نموده ایم و چشم به خوش قولی ابرها دوخته ایم تا کمی هوا را قابل تحمل نمایند بد نیست در این اثنا با بعضی مواد غذایی نیز کمی به فکر بیرون راندن این حجم از ترکیبات سمی از بدنتان باشید. بدون شک نوشیدن میزان زیادی شیر (البته اگر پالم نداشته باشد) و به طور کلی مایعات زیاد، آب لیموترش و غیره برای دفع این سموم کارساز است. اما محققان معتقدند که مصرف بروکلی و امگا 3 ها نیز قدرت بدن را در برابر آلودگی هوا بالا می برند. در این مطلب به آنالیز اثرات این مواد غذایی می پردازیم. لطفاً با ما همراه باشید .
بروکلی ترکیبات مضر را از بدن دفع می نماید
علاوه بر مصرف زیاد میوه ها و سبزیجات از هر نوع و مصرف مایعات فراوان و شیر و غیره سعی کنید مصرف بروکلی و ماهی را نیز در برنامه روزانه تان افزایش دهید. در روزهای بسیار آلوده از انجام فعالیت و تحرکی بدنی شدید بپرهیزید. حتماً از ماسک بهره ببرید و اگر لازم نیست از منزل خارج نشوید
حتماً می دانید که چین یکی از آلوده ترین کشورها است. محققان آمریکایی یک گروه تحقیقاتی را برای آنالیز تأثیر یک ماده غذایی برای کاهش اثرات آلودگی در این ناحیه آماده کردند. این ماده غذایی بروکلی و در واقع آب بروکلی بود. این ماده غذایی می تواند ترکیبات سرطان زا و تحریک نماینده ای که در بدن تجمع نموده است را دفع کند. محققان دانشکده بهداشت بلومبرگ جان هاپکینز در ایالات متحده آمریکا، به این نتیجه رسیدند که مصرف آب بروکلی باعث دفع سریع ترکیبات سرطان زایی تجمع یافته در بدن می گردد. نتایج این پژوهش که در مجله Cancer Prevention Research به چاپ رسیده است تشویقی است برای مصرف بیشتر بروکلی تا هرچه بیشتر از خواص بی نظیر این سبزی مفید بهره مند شوید .
با بروکلی 61 درصد دفع بیشتر سموم ناشی از آلودگی هوا اتفاق می افتد
متأسفانه هم اکنون هوای اکثر کشورها و شهرها آلوده است و این مسئله مسئله ای برای سلامت عمومی است. به همین دلیل محققان و دانشمندان به دنبال روش هایی کم هزینه برای کاهش اثرات منفی آن و مراقبت از سلامتی افراد هستند. در این راستا محققان آمریکایی به استراتژی تغذیه به عنوان بخشی از برنامه مراقبتی کلی از افراد توجه ویژه ای نشان داده اند. آن ها 291 داوطلب چینی را به مدت 12 هفته تحت نظر گرفته و به آن ها نوشیدنی بروکلی دادند. این داوطلب ها همگی کشاورزان و ساکن 50 کیلومتری شانگهای بودند که یکی از صنعتی ترین و آلوده ترین مناطق چین محسوب می گردد. گروه کنترل آب تصفیه شده و همچنین آب آناناس و آب لیموترش مصرف کردند. دیگر داوطلب ها نیز علاوه بر موارد اشاره شده پودری حل شده در آب که از جوانه بروکلی گرفته شده بود نیز مصرف کردند .
بروکلی سرشار از گلوکورافانین و سولفورافان است. محققان مشاهده کردند مصرف نصف لیوان آب بروکلی باعث شد که این داوطلب ها به میزان بیشتری بنزن و آکرولئین دفع نمایند. باید بدانید که بنزن سرطان زاست و آکرولئین نیز باعث تحریک ریه ها می گردد. آنالیز ها نشان داد که داوطلب هایی که نوشیدنی بروکلی دریافت کردند 61 درصد بیشتر از گروه کنترل، بنزن دفع کردند و میزان آکرولئین دفع شده نیز 23 درصد تخمی زده شد. محققان اعلام کردند که تأثیر آب بروکلی از همان روز اول شروع مصرف دیده می گردد .
تأثیر بروکلی در طولانی مدت
بروکلی یکی از اعضای سودمند خانواده کلم ها است که شامل انواع کلم های دیگر مانند گل کلم، کلم برگ و غیره نیز می شوند. این کلم ها خطر بروز بیماری هایی مانند سرطان را کاهش می دهند .
آنالیز ها نشان داد که داوطلب هایی که نوشیدنی بروکلی دریافت کردند 61 درصد بیشتر از گروه کنترل، بنزن دفع کردند و میزان آکرولئین دفع شده نیز 23 درصد تخمی زده شد
بروکلی یکی از منابع گلوکورافانین است. این ترکیب زمانی که بروکلی جویده می گردد و یا به صورت آب آن مصرف می گردد سولفورافان فراوری می نماید. سولفورافان ها نیز باعث تحریک فراوری آنزیم هایی می شوند که بعضی ترکیبات سمی و سرطان زا را از بدن دفع می نمایند. این آنالیز نشان داد که مصرف بروکلی یک روش کم هزینه؛ ساده و سالم برای کاهش خطر بروز بیماری های جدی ناشی از آلودگی هوا در طولانی مدت می گردد. حال اگر نمی توانید تلاشی برای کاهش آلودگی هوا و حمایت از محیط زیست بکنید حداقل مصرف بروکلی تان را بالا ببرید تا بدنتان تا حدودی کمتر از آسیب های جدی ترکیبات شیمیایی ناشی از آلودگی هوا رنج ببرد .
امگا 3 ها: سلاحی دیگر در برابر آلودگی هوا
مصرف اسیدهای چرب امگا 3 برای مقابله با اثرات منفی آلودگی هوا در بدن موثر است. نتایج یک آنالیز آمریکایی که در مجله Environmental health perspectives به چاپ رسیده است نشان می دهد که امگا 3 های موجود در بعضی ماهی ها از بدن در برابر رادیکال های آزاد ناشی از ذرات معلق در هوای آلوده محافظت می نمایند. این ذرات بخصوص به قلب و رگ های خونی آسیب زیادی وارد می نمایند .
محققان روی 52 داوطلب ساکن خانه سالمندان نیز آنالیز هایی شروع کردند. این افراد به این دلیل انتخاب شدند که در منطقه ای با میزان آلودگی زیاد ساکن بودند .
در ماه های اول دانشمندان میزان فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی شرکت نماینده ها را آنالیز کردند. وظیفه این آنزیم ها مقابله با ذرات ریز موجود در هوا است. سپس داوطلب ها به دو گروه تقسیم شدند. به رژیم غذایی روزمره گروهی از شرکت نماینده ها روغن سویا و به گروهی دیگر روغن ماهی اضافه شد. روغن ماهی حاوی امگا 3 است. بعد از 4 ماه آنالیز معین شد که فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی گروهی که مکمل روغن ماهی دریافت نموده بودند به میزان 49 درصد افزایش یافته است .
فعالیت آنزیمی گروهی که روغن سویا دریافت نموده بودند نیز 23 درصد افزایش داشت. اسیدهای چرب امگا 3 در ماهی هایی مانند ماهی آزاد ، ماهی ساردین و ماهی خال مخالی وجود دارد .
حرف آخر
توصیه آخر اینکه علاوه بر مصرف زیاد میوه ها و سبزیجات از هر نوع و مصرف مایعات فراوان و شیر و غیره سعی کنید مصرف بروکلی و ماهی را نیز در برنامه روزانه تان افزایش دهید. در روزهای بسیار آلوده از انجام فعالیت و تحرکی بدنی شدید بپرهیزید. حتماً از ماسک بهره ببرید و اگر لازم نیست از منزل خارج نشوید .
منبع:تبیان
طراحی تراکت
طراحی تراکت | بهترین طراحی را از حرفه ای ترین طراحان گرافیکی بخواهید
طراحی کاتالوگ
طراحی کاتالوگ | با یک طراحی حرفه ای کاتالوگ کسب و کارتان را به اوج ببرید
منبع: خبرگزاری تسنیمپایگاه اینترنتی مأوا: پایگاه اینترنتی مأوا، مجله خبری و تحلیلی